تکذیب یک شایعه از سوی سازمان غذا و دارو و هلال احمر؛
واکسن سینوفارم عرضه شده در ایران تاییدیه WHO دارد
از روز گذشته خبری در رسانهها و فضای مجازی منتشر شده است که واکسن سینوفارمی که وارد ایران شده تاییدیه سازمان جهانی بهداشت ندارد، اما وزارت بهداشت، این موضوع را تکذیب میکند.
اطلاعات اعلام شده توسط سینوفارم نشان میدهد که این شرکت در ماههای گذشته دو نوع واکسن تولید کرده است؛ یکی سینوفارم نوع پکن به اسم BBIBP-CorV و دیگری سینوفارم نوع ووهان.
این دو واکسن اگرچه توسط یک شرکت تولید شدهاند اما کاملا با هم دیگر تفاوت دارند؛ واکسن نوع پکن دارای تاییدیه سازمان جهانی بهداشت با تاثیرگذاری ۷۹درصد است و واکسن ووهان با تاثیرگذاری ۷۲.۵ درصد هنوز تاییدیه سازمان جهانی بهداشت نگرفته است.
این موضوع منجر به نگرانی زیادی درباره واکسنی شده که بیش از ۱۵میلیون دوز از آن در ایران تزریق شده است.
اگر واکسن مورد تایید نباشد، اصلا آن را خریداری نمیکنیم
جمعیت هلالاحمر به عنوان واردکننده اصلی واکسن سینوفارم این موضوع را کاملا رد میکند.
محمدحسن قوسیان مقدم، دبیرکل جمعیت هلالاحمر در این رابطه به خبرآنلاین میگوید: «سازمان هلال احمر این موضوع را کاملا تکذیب میکند ما واکسنی را آوردهایم که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است».
او میافزاید: «ما تنها واکسنی را وارد میکنیم که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذاودارو باشد، اگر واکسن مورد تایید نباشد اصلا آن را خریداری نمیکنیم، چراکه با سازمان غذاودارو قرار داریم که واکسنهای معتبر وارد شوند».
براساس اخبار منتشر شده در ماههای گذشته، تاکنون ۵ واکسن مجوز سازمان غذاودارو ایران را گرفتهاند که واکسن سینوفارم BBIBP-CorV هم در بین آنها وجود دارد.
این در حالی است که برخی ادعا کردند که به دلیل قیمت پایین واکسن وارد شده توسط هلال احمر این واکسن نوعی است که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت ندارد. دبیرکل هلال احمر با تایید ارزانتر بودن این واکسن میگوید علت آن واردات نوعی دیگر از واکسن نیست. او میگوید: «ایراد گرفتند که چون قیمت واکسن سینوفارمی که وارد کردیم پایینتر است پس ما واکسن دیگری را وارد کردیم. اما واقعیت این است که به علت این که این واکسن از طریق صلیب سرخ واکسن وارد کردهایم توانستیم نسبت به برخی شرکتها تخفیف بگیریم. ما به عنوان یک محصول کمکی واکسن کرونا را به کشور را وارد کردیم و حتی روی آنها علامت صلیب سرخ هم قرار دارد».
آنچه در ایران عرضه شده مجوز مصرف اضطراری دارد
سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز درباره اظهاراتی مبنی بر واردات واکسن سینوفارم از منبعی که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت ندارد، (سینوفارم ووهان که تاییدیه WHO را ندارد)، گفت: «آنچه در ایران عرضه و مصرف شده است پلتفرم اصلی و دقیقا آن واکسنی است که از سوی سازمان بهداشت جهانی مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده است».
کیانوش جهانپور با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر واردات واکسن سینوفارم از منابع نامعتبر، به ایسنا گفت: به طور کلی چین پنج واکسن کرونا عرضه کرده است که شامل سینوفارم پکن، سینوفارم ووهان، سینوواک، کان سینو و... است.
وی تاکید کرد: «باید توجه کرد که سینوفارم پکن از واکسنهایی است که مورد تایید WHO قرار گرفته است».
جهانپور گفت: «بر همین اساس هم تنها واکسن چینی دارای مجوز مصرف در ایران سینوفارم پکن است که در ماههای اخیر وارد شده است. ایران از ابتدای واردات واکسن تاکنون تنها، واردکننده و مصرفکننده سینوفارم پکن بوده است که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت هم قرار دارد. در ضمن این به معنای نامعتبر بودن واکسن سینوفارم ووهان نیست؛ چرا که دهها میلیون دوز از آن واکسن در چین استفاده شده است؛ مضافا به اینکه حسب اطلاع سینوفارم ووهان نیز در حال انتقال به پلتفرم اصلی است و در آینده احتمالا تنها یک واکسن سینوفارم از سوی چین عرضه خواهد شد».
وی همچنین یادآور شد: «در هر صورت آنچه در ایران عرضه و مصرف شده است پلتفرم اصلی و دقیقا آن واکسنی است که از سوی سازمان بهداشت جهانی بهداشت مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده است و دادهها و یافتههای موجود از اثربخشی آن در ایران، مستندات و مدارک کارآیی و اثربخشی پلتفرم اصلی یا همان سینوفارم پکن محسوب خواهد شد».
دیدگاه تان را بنویسید