کد ملی ۷۵ میلیون واجد شرایط در اختیار وزرات بهداشت است؛
اطلاعرسانی نوبت واکسن کرونا با ارسال پیامک
روز گذشته معاون بهداشت وزارت بهداشت جزییات اطلاعرسانی درباره نوبت واکسیناسیون هموطنان را تشریح کرد.
علیرضا رئیسی گفت: در حال حاضر حدود ۷۵ میلیون کد ملی اختصاصی در سامانههایمان موجود است. مابهالتفاوت کد ملیها که حدود هشت میلیون است را قرار شد ثبتاحوال در اختیار ما قرار دهد و این باعث میشود ما کد ملی و شماره تلفن همه افراد را داشته باشیم.
او افزود: بر همین اساس هیچ نیازی به مراجعه حضوری برای ثبتنام واکسن وجود ندارد. حتی در موارد استثنائی هم اگر وجود داشته باشد و یک درصد کد ملی کسی را نداشته باشیم، سامانه salamat.gov.ir را معرفی میکنیم که از اواخر هفته آینده افرادی که در اولویت فعلی واکسیناسیون هستند و پیامک برایشان نرفته است، اعلام میکنیم که بعد از مدت مشخصی وارد این سامانه شده و نام و کد ملی خود را ثبت کنند. همین کافی است. زیرا اطلاعاتشان در سامانه ما مینشیند و ما بر اساس آن پیامکهای موردنیاز را به آنها ارسال میکنیم.
نگرانی بابت واکسیناسیون افراد بالای 80 سال نداریم
او ادامه داد: پیامکهای ما بسیار دقیق میرود و میگوید شما در فاز دو واکسیناسیون قرار گرفتید و بهزودی موارد به شما اطلاعرسانی میشود. یک هفته قبل از موعد واکسیناسیون فرد، یک پیامک دیگر برایش ارسال میشود که شما فلان روز در فلان مرکز و باکارت ملی برای تزریق واکسنمراجعه کنید. درعینحال یک روز قبل از موعد تزریق واکسن دوباره یک پیامک ارسال میشود و به فرد میگوید آیا فردا میتوانید مراجعه کنید یا خیر که فرد پاسخ میدهد.
رئیسی گفت: تاکنون طبق آخرین آمار حدود ۹۲۰ تا ۹۳۰ هزار واکسن تزریق کردیم. جمعیت بالای ۸۰ سال ما حدود یکمیلیون و ۱۴۵ هزار نفر است که برای این افراد واکسن موجود داریم. اینکه تمام شد، فاز بعدی را اعلام میکنیم. پیشبینی من برای ۸۵ سالهها این است که بتوانیم تا پایان هفته آینده تزریق واکسن به آنها را تمام کنیم و بعد وارد لکهگیری میشویم. زیرا برخی به هر دلیلی ممکن است مراجعه نکنند.
احتمال کم اثر بودن واکسن کرونا در نوع هندی
با آمدن کرونای هندی اما شایعاتی در رابطه با کم اثر شدن واکسنهای کرونا به گوش رسید و باعث ترس بسیاری از مردم در سراسر دنیا شد. بر همین اساس رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون ویژگیهای کرونای جهشیافته هندی، گفت: بر اساس اطلاعات محدود اعلام میشود که کیفیت واکسنها میتواند ۵۰ درصد نسبت به این واریانت جدید کاهش یابد اما، حتی اگر واکسنها کفایت ایدهآل نداشته باشند باز هم میتوانند از ابتلای شدید و مرگومیر جلوگیری کنند.
علیرضا ناجی اعلام کرد: ما با واریانتی روبرو هستیم که هم سرعت انتقال بسیار بالایی دارد و هم سبب نگرانی میشود که اگر این جهش در کل کشور و جهان به گردش درآید برنامههای واکسیناسیون دچار مشکل شود. قبل از این جهش، ما درمورد واریانتهای برزیلی و آفریقای جنوبی هم همین نگرانی را داشتیم اما این واریانتها خیلی گسترش پیدا نکردند درحالیکه واریانت هندی کسب مزیت کرده و هشداری جدی برای جهان است.
دیدگاه تان را بنویسید