با کشندگی و قدرت سرایت بسیار بالا به فاجعه کرونا دامن میزند؛
ابراز نگرانی از ورود ویروس جهشیافته هندی به کشور
براساس آخرین آمار دیروز وزارت بهداشت ۳۷۴ بیمار کرونایی طی یک روز جان خود را از دست دادند و میزان جانباختگان ناشی از کرونا در کشور مرز 69 هزار نفر را رد کرد.
در حالی که بسیاری این افزایش آمار مرگ و میر روزانه در هفتههای اخیر را به دلیل گردش ویروس جهشیافته انگلیسی در کشور میدانند، خبرهایی از جهشی قویتر و کشندهتر در کشوری در نزدیکی ایران به گوش میرسد و به نگرانیها در خصوص تداوم و حتی تشدید فاجعه کرونا دامن میزند. گفته میشود سرایتپذیری بالای کرونای هندی به نحوی است که تنها در روز گذشته نزدیک به 322 هزار نفر را در هند مبتلا و نزدیک به 3 هزار نفر را به کام مرگ برده است. دیروز حتی وزیر بهداشت در نامهای خطاب به وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا بر توقف نقل و انتقال مسافر به شکل مستقیم و غیرمستقیم از هندوستان تاکید کرد. این در حالی است رئیس سازمان هواپیمایی کشور در این باره به ایسنا گفته بود که برخی پروازها به صورت موردی و برای بازگرداندن دانشجویان و ایرانیان از هند انجام میشود. هرچند ساعاتی بعد سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت که براساس تصمیمات وزارت بهداشت در خصوص پروتکلهای مراقبت بهداشتی مرزی در مسافرتهای هوایی و همچنین شناسایی ویروس جهش یافته کرونا در آن کشورها، پروازها به/ از دو کشور هند و پاکستان از ساعت ۲۴ شنبه، ممنوع میشود.
انتقال ویروس هندی بسیار سریع است
در همین باره مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، درباره جهش جدید ویروس کرونا در هند، به ایسنا گفت: این ویروس هندی دو جهش کروموزومی دارد و به عنوان ویروس جهشیافته هندی قلمداد میشود که میتواند در کشور ما فاجعهای به فاجعههای قبلی اضافه کند به همین دلیل توصیه اکید ما لغو کلیه پروازهای رفت و برگشت به هند است تا زمانی که اطلاعات بیشتری از این جهش به دست بیاوریم. وی افزود: براساس گفته هندیها انتقال این نوع جهشیافته از ویروس بسیار سریع است. این در حالی است که نمیدانیم واکسنهای کرونایی که اکنون تزریق میکنیم یا کسانی که پیشتر کرونا گرفتند نسبت به ویروس جدید هم ایمنی خواهند داشت یا خیر. به گفته مردانی، درمورد میزان مرگ و میر جهش هندی ویروس هنوز اطلاعات بیشتری در دسترس نیست. این متخصص بیماریهای عفونی، ادامه داد: افرادی که تا زمان لغو پروازها از هند به ایران میآیند باید مورد بررسی کرونای جهشیافته کروموزومی هندی و تحت کنترل و نظر وزارت بهداشت قرار گیرند اما، بهترین راه جلوگیری از بروز این ویروس در کشور لغو سفرها از هند است.
راهاندازی سامانه جامع واکسیناسیون
در حالی که بسیاری بیم افزایش شمار قربانیان کرونا در هفتههای آتی در کشور را دارند، خبرهایی هم از راهاندازی سامانه جامع واکسیناسیون کرونا میرسد. دیروز علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در این سایت همه افراد میتوانند وارد شده و خود اظهاری کنند. به طور مثال شغل و بیماری زمینهای خود را در سایت مشخص میکنند. این موارد استعلام شده و راستی آزمایی میشود. سپس این سایت به افراد اعلام میکند که در فاز چندم واکسیناسیون قرار دارند. وی ادامه داد: از اواخر تیر و مرداد سال ۱۴۰۰ نیز حدود زمانی تزریق واکسن هم به افراد اعلام میشود. به طور مثال به فرد اعلام میکنیم که در نیمه دوم تیر ماه یا نیمه اول مرداد ماه نوبت واکسیناسیون خواهد داشت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: در مراحل بعدی، مراکزی که نزدیک محل زندگی فرد است را نیز به او اعلام میکنیم و خود فرد میتواند یکی از این مراکز را انتخاب کند و بعد آن مرکز با فرد در ارتباط خواهد بود و میگوید که فرد در تاریخ و ساعت مشخص میتواند برای واکسیناسیون مراجعه کند.
رییسی افزود: پس از تزریق دوز اول واکسن کرونا، پیامکی به تلفن شخص ارسال شده و میگوید که شما واکسن را دریافت کرده و اگر عارضه داشتید با شماره مشخصی تماس بگیرید. همچنین قبل از تزریق دوم به شخص اعلام میشود که باید برای تزریق دوم مراجعه کند. مدتی قبل از تزریق دوم واکسن کرونا از فرد استعلام میشود که اگر میخواهد مراجعه کرده یا تزریق را به زمان دیگری موکول کند، وضعیت خود را مشخص کند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پس از تزریق دوز دوم نیز به فرد پیامک ارسال شده و اعلام میشود که جهت صدور کارت واکسیناسیون به کجا مراجعه کند.
دیدگاه تان را بنویسید