با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار تست در روز؛
نخستین آزمایشگاه تمام خودکار PCR ایران راهاندازی شد
نخستین آزمایشگاه تخصصی تستهای مولکولی (PCR) کشور مجهز به تجهیزات تمام خودکار، در تاریخ 30 بهمن 1399 با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سرمایهگذاری بخش خصوصی در تهران افتتاح شد.
مراسم افتتاح آنلاین نخستین آزمایشگاه تمام خودکار PCR کشور با حضور دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و فوقتخصص بیماریهای عفونی، پنجشنبه در تهران افتتاح شد. این آزمایشگاه به عنوان لابراتوار مرجع با ظرفیت بیش از 10 هزار تست در روز راهاندازی شده است. آزمایشگاه PCR مجهز به نخستین سیستم تمام اتوماتیک تستهای مولکولی در ایران است. تجهیزات این آزمایشگاه دارای تمامی تاییدیههای CE و FDA بوده که به عنوان بالاترین تاییدیههای جهان در این حوزه شناخته میشوند. مجهزترین آزمایشگاه تخصصی مولکولی ایران در فاز نخست با سرمایهگذاری نزدیک به دو میلیون دلار توسط بخش خصوصی راهاندازی شده است. دکتر مردانی در مراسم افتتاح این آزمایشگاه عنوان کرد: «تشخیص بهنگام بیماریهای عقونی بهویژه در همهگیری کرونا بسیار ضروری است و راهاندازی این آزمایشگاه نه تنها در حوزه کرونا بلکه در تشخیص به موقع سایر بیماریها نیز میتواند کمک شایانی به بخش سلامت کشور و بیماران کند. امیدوارم با ورود این آزمایشگاه و پایین آمدن هزینه تستهای PCR همه مردم کشور بتوانند به تشخیص کرونا دسترسی داشته باشند.» نیاز مبرم کشور به آزمایشگاههای تخصصی و بزرگتر تستهای مولکولی و تاسیس مگالبها برای برآورده شدن نیاز به آزمایشگاههای مرجع و مدرن از جمله دلایل راهاندازی این آزمایشگاه است. آزمایشگاه یادشده مجهز به تکنولوژی شرکت Roche سوئیس بوده و در ایران و منطقه کمنظیر است. حامد حیدریان، مدیر ارشد توسعه محصول شرکت رُشپارس نیز در افتتاح این آزمایشگاه گفت: «تفاوت این آزمایشگاه با سایر آزمایشگاههای کشور در سرعت و دقت بالای آمادهسازی نتایج تستها است. در فاز اول، این آزمایشگاه با ظرفیت هفت هزار تست در روز فعالیت خود را آغاز کرده است.» وی همچنین افزود که در فازهای بعدی این آزمایشگاه خدمات خود را در زمینه تستهای غربالگری خون، پلاسما و سرطانهای مختلف نیز ارائه خواهد داد و قابلیت اضافه کردن تستهای جدید با توجه به نیاز کشور را دارد.
شرکت Roche همواره در ارائه راهکارهای روز دنیا در زمینه تشخیص آزمایشگاهی پیشگام بوده و به دلیل نیاز ایران به راهکارهای نوین تشخیصی در راهاندازی این آزمایشگاه با شرکتهای ایرانی همکاری کرده است. الهام اسکندریان، مدیر بازرگانی رُشپارس نیز عنوان کرد: «نزدیک به یکسال است که تمام دستاندرکاران بخش بهداشت و درمان تلاش میکنند تا ظرفیت بخش آزمایشگاهی در بخش PCR افزایش یابد. در همین راستا این آزمایشگاه راهاندازی شده است و قادر به پاسخگویی به نیاز آزمایشگاههای تشخیص پزشکی، بیمارستانها، مراکز پژوهشی و دانشگاهی و بانکهای خون و پلاسما است.»
بخش خصوصی در تلاش است تا سایر تکنولوژیهای شرکت Roche در زمینههای هورمون، بیوشیمی، تستهای انعقادی و سایر نیازهای تشخیصی را جهت ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی به کار گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید