وزیر بهداشت درحالی که نظام پزشکی هم اعتبار اسپوتنیکوی را رد کرد:
خباثتها دربارة واکسن روسی، خیانت ملی است
واکسن کرونای روسی یا همان «اسپوتنیک وی» در راه رسیدن به ایران است تا به مردم کشور تزریق شود. در این میان اما حرفوحدیثهای زیادی در مورد این واکسن به گوش میرسد. نداشتن تأییدیه سازمان بهداشت جهانی و اظهارات مینو محرز مبنی بر اینکه واکسن روسی را تزریق نمیکند، ترس و تردیدها را در این زمینه افزایش داده است؛ موضوعی که روز گذشته وزیر بهداشت نیز به آن اشاره کرد.
واکنش وزیر بهداشت به حاشیههای واکسن کرونای روسی
وزیر بهداشت بابیان اینکه این خباثتها درباره واکسن روسی خیانت ملی است، ادامه داد: میگویند قرار است «واکسن نامرغوب وارد کنند و من آن را نمیزنم». این حرفها چیست که میگویید و دل مردم را خالی میکنی؟ این چه خباثتی است؟ مگر بیغیرت شدهایم که برویم واکسن نامرغوب وارد کنیم؟ بهخدا این حرفها خیانت ملی است.
نمکی همچنین افزود: یکی از این منابع که برخی روی آن بلوا به راه انداختند این مجموعه روسی است، این واکسن روسی در کشورهای روسیه، آرژانتین، مجارستان، صربستان، مکزیک، امارات متحده عربی، پاکستان، بلاروس، بولیوی، الجزایر و... است. مگر میشود قبول کرد وزیر بهداشت این مملکت اجازه دهد پای واکسن نامطلوب به این کشور برسد؟
نظر نظام پزشکی در مورد واکسن کرونای روسی
از سوی دیگر خبرها از این حکایت میکنند که نظام پزشکی واکسن کرونای روسی را رد کرده است. در همین رابطه مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی تأکید کرد که واکسن کرونا باید تأییدیه سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی کشور را داشته باشد و یادآور شد: مسئولیت هر نوع واردات واکسن و تزریق آن با وزارت بهداشت است.
حسین کرمانپور درباره واردات واکسن روسی کرونا به کشور که تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را ندارد، گفت: هر واکسنی که معتبر باشد و ازنظر مجامع علمی و داخلی ازجمله سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی کشور تأییدیه داشته باشد، از روز اول گفتیم هر واکسنی با این دو مشخصه به کشور وارد شود قابلاستفاده است و مورد تائید است. اگر بخواهیم واکسن کرونا را از خارج از کشور وارد کنیم حتماً باید این دو خصوصیت را داشته باشد.
واکسن روسی تأییدیه بهداشت جهانی را ندارد
او در پاسخ به اینکه واکسن روسی کرونا تنها مورد تائید سازمان غذا و داروی کشور است و تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را ندارد، پس اگر واکسنی یکی از این دو خصوصیتی که اشاره کردید را نداشته باشد آیا میتوان به کشور وارد کرد، گفت: وزارت بهداشت ایران بهعنوان مرجع اعلام این موضوع است و مسئولیتش را هم قاعدتاً میپذیرد و کاری بهنظام پزشکی کشور ندارد. نظام پزشکی یک سازمان غیر حاکمیتی پزشکان است. مسئولیت هر نوع واردات واکسن و تزریق آن با وزارت بهداشت است و طبیعتاً کسانی که نخواهند واکسن مصوبه سازمان بهداشت جهانی را داشته باشند مسئولیتش را باید بپذیرند و بقیه هم این واکسن را تزریق کنند.
کرمانپور در واکنش به اینکه برای پزشکان نظر سازمان نظام پزشکی در مورد واکسن وارداتی مهم است، گفت: بیانیهای در این خصوص آماده میکنیم و طی روزهای آینده نظر سازمان را اعلام خواهیم کرد. ما معتقدیم باید واکسن کرونا دو خصوصیت مورداشاره را داشته باشد.
او درباره آخرین وضعیت واردات واکسن کرونا از سوی سازمان نظام پزشکی کشور، گفت: سازمان نظام پزشکی کشور نامهای به رئیسجمهور نوشت که رئیسجمهور دستور مؤکد دادند وزارت بهداشت اجازه دهد ما هم در واردات واکسن به آنها کمک کنیم. نامهای هم به دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت نوشتیم که وزیر تلویحاً عنوان کردند که واردات واکسن از سوی سازمان نظام پزشکی مشکلی ندارد ولی بهصورت کتبی تا این لحظه نامهای از سوی وزارت بهداشت دریافت نکردهایم که مجوز برای واردات بدهند ولی ما اقداماتی انجام دادهایم و منابع را شناسایی کردیم بهمجرداینکه وزارت بهداشت اجازه دهد ما اقدام به واردات میکنیم البته تا وزارت بهداشت مجوز واردات ندهد منابع خود را برای واردات واکسن کرونا اعلام نمیکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید