رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ خبر داد:
افزایش جعل و کلاهبرداری در تهران
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، دیروز با اعلام کاهش سهم سرقت در پایتخت به نسبت سایر نقاط کشور؛ خبر از افزایش وقوع جرایم در حوزه جعل و کلاهبرداری داد.
سردار علیرضا لطفی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ به ایسنا گفت: حدود دو سال و نیم پیش ۲۹ درصد از کل سرقتهای کشور در تهران بزرگ رخ میداد، اما امسال این آمار به ۲۱ درصد کاهش یافته است.
وی درباره این که آیا عدد سرقتها نیز در تهران کاهش یافته است؟ گفت: به لحاظ عددی در سال گذشته شاهد کاهش نسبی سرقتها در تهران بودیم اما سرقتهای خرد کمتر از سه درصد در نیمه نخست امسال افزایش داشته است که عمده آن نیز به ارتکاب سرقت از سوی معتادان و به خصوص معتادان متجاهر برمیگردد.
لطفی درباره معاونت مبارزه با جعل و کلاهبرداری نیز گفت: متاسفانه عدد وقوع جرایم در حوزه جعل و کلاهبرداری در حال افزایش است که این عمدتا مربوط به جعل چک، مدارک، اسناد و نظایر آن است.
به گفته وی، متاسفانه در بحث لیزینگ خودرو نیز همچنان اقدامات مجرمانه رخ میدهد و افراد سودجو با تاسیس شرکتهای کاغدی و با سواستفاده از نوسان بازار خودرو با طرح وعده فروش ارزان قیمت یا خارج از نوبت خودرو اقدام به دریافت مبالغی از شهروندان کرده و سپس متواری میشوند که ما در این زمینه چندین باند را منهدم کردهایم.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ با بیان اینکه برخی از شرکتهای هرمی نیز با وجود هشدارهای متعدد پلیس همچنان فعال و در حال عضوگیری هستند، گفت: این موضوع نیز با اشراف اطلاعاتی پلیس تحت رصد بوده و چندین شرکت هرمی که عمده قربانیان آن را جوانان شامل میشود، شناسایی و منهدم شده است.
لطفی با بیان اینکه جرایمی نظیر کارت به کارت نیز جزو موارد پرتکرار بوده است، گفت: سوءاستفادهکنندگان از بیاطلاعی شهروندان که عمدتا افراد پا به سن گذاشته هستند. آنان را با وعدههای مختلف پای دستگاه عابربانک کشانده و با راهنمایی غلط تلفنی حساب بانکیشان را خالی میکنند.
تاثیر وضعیت اقتصادی بر وقوع جعل و کلاهبرداری
به گفته وی، متاسفانه وضعیت اقتصادی در افزایش جرایم مرتبط با جعل و کلاهبرداری موثر بوده است، چرا که وقتی قیمت کالایی بالا میرود باندهای جعل دست به کار میشوند تا از آن سودجویی کنند.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: به عنوان مثال مدتی قبل باند جعل طلاهای عیار پایین را منهدم کردیم. همچنین در حوزه ارز نیز گرچه موارد معدودی داشتیم اما چندین مورد بود که از شهرهای مرزی اقدام به وارد کردن ارز جعلی کرده بودند. جعل سکه نیز در موارد معدودی بوده که در تمامی این موارد با هماهنگی و همراهی بانک مرکزی عملیاتهایی انجام شده است. اما با توجه به شرایط اقتصادی بیشتر جعل مدارکی نظیر سند ملک، مغازه و ... افزایش پیدا کرده است.
لطفی با بیان اینکه ۹ پایگاه پلیس آگاهی در سطح سرکلانتریهای پایتخت فعال هستند، گفت: این پایگاه به دلیل کثرت مراجعات راهاندازی شده و به نوعی هر کدام یک پلیس آگاهی کوچک را در خود جای داده است. ما البته در تلاش هستیم که تا جای ممکن مراجعات حضوری مردم را به پلیس کم کنیم.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در پایان با اشاره به فعالیت سامانه ۱۹۷ گفت: طبق آمارها هر سه ثانیه یک تماس با سامانه ۱۱۰ برقرار میشود. از این رو لازم است شهروندان عزیز اگر انتقاد، پیشنهاد یا شکایتی دارند با سامانه ۱۹۷ تماس گرفته و آن را مطرح کنند و ما این سامانه را لحظه به لحظه رصد کرده و به تمام موارد رسیدگی خواهیم کرد.
دیدگاه تان را بنویسید