اعلام شروط بازگشایی رستورانهااز سوی وزارت بهداشت؛
مینو محرز: رستورانها، بدترین مکان برای انتقال کروناست
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ممنوعیتهای بازگشایی برخی مشاغل و همچنین شروط بازگشایی برخی مشاغل پرخطر نظیر رستورانها را تشریح کرد.
محسن فرهادی در نشست ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، در این باره افزود: در بازگشایی رستورانها رعایت چهار محور اصلی بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، ابزار و تجهیزات و بهداشت ساختمان و رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی تاکید ویژه دارد.
نحوه چیدمان میزها در رستورانها
فرهادی ادامه داد: رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی که تا قبل از این مصوبه تنها میتوانستند نسبت به توزیع غذای بیرونبر اقدام کنند و در این محدوده فعالیت کنند، از امروز امکان پذیرش مشتری را هم خواهند داشت، اما پذیرش مشتری دارای شرایط به خصوصی است که مهمترین آنها رعایت فاصله میان مشتریهاست؛ به طوری که هر میزی که برای یک مشتری در نظر گرفته میشود باید طوری چیدمان شود که فاصله حداقل یک تا دو متری در آن لحاظ شود.
وی افزود: طبیعتا با گذاشتن این فاصله گذاری و رعایت این محدوده فاصله، میزان پذیرش مشتری ممکن است تا ۵۰ درصد ظرفیت آن رستوران و یا مراکز تهیه و توزیع، کاهش یابد.
وجه نقد، ممنوع
فرهادی با تاکید بر اینکه کماکان دریافت وجه نقد ممنوع خواهد بود و بهتر است با سیستمهای نرم افزاری و اینترنت و کارت به کارت کردنها وجوه نقدی را پرداخت کنیم.
الزام ماسک و دستکش برای کارکنان رستورانها
وی با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی از سوی کارکنان رستورانها بسیار شدیدتر از گذشته باید رعایت شود، گفت: استفاده از ماسک و دستکش برای کسانی که در سرو غذا همکاری میکنند باید رعایت شود. دست زدنها و تماسهای فردی باید صفر شود.
گندزدایی میز و صندلی پس از ترک هر مشتری
وی همچنین افزود: زمانی که مشتری میز و صندلی خود را ترک میکند، حتما باید فرایند گندزدایی انجام شود. قهوههخانه و رستورانهای سنتی نیز کماکان میتوانند بدون عرضه مواد دخانی مانند رستورانها فعالیت کنند.
افراد حداقل 2 ساعت بدون ماسک در رستوران مینشینند
در همین راستا، یک متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر اینکه کرونا حساب و کتاب خاصی ندارد و مردم باید موضوعات بهداشتی را در مراجعه به مشاغل پرخطر رعایت کنند، گفت: افراد حداقل دو ساعت زمان خود را در رستوران بدون داشتن ماسک سپری میکنند که این موضوع ریسک انتقال ویروس از فرد آلوده را افزایش میدهد.
مینو محرز در گفتوگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: رستورانها یکی از بدترین مکانها برای انتقال ویروس کرونا است، مطالعهای در این زمینه در آمریکا صورت گرفته است که میگوید بدترین جا برای انتقال کرونا رستورانها است.
محرز ادامه داد: دقیقا نمیدانم چه تدابیری اندیشیده شد که بازگشاییها صورت گرفت، در این شرایط که برخی مشاغل پر خطر بازگشایی شدهاند، بهتر است مردم هم به فکر باشند. به طور مثال در باشگاههای ورزشی نمیتوان با داشتن ماسک ورزش کرد آنهم در شرایطی که همه باهم در حال ورزش هستند و به طور ناخودآگاه با افزایش تنفس و دم و بازدم احتمال انتقال ویروس از طریق تنفس بالا میرود.
دیدگاه تان را بنویسید