در جستجوی کسانی که ستاره بر دانشجویان میچسبانند
بروید از وزارت علوم بپرسید!
داوطلبان ورود به دانشگاهها در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد توسط هیاتی به نام «هیات گزینش دانشجویان» ستارهدار میشوند؛ هیاتی که نه اعضای آن مشخص است و نه نحوه انتخاب و حتی مدت ماموریت آنها روشن است
مرتضی نوربخش دبیر هیات مرکزی گزینش دانشجو ساکن طبقه دوم ساختمان مرکزی سازمان سنجش حاضر به پاسخگویی درباره دانشجویان ستارهدار نشد.
وی علیرغم پیگیریهای مکرر تلفنی و حضوری به هیچ سوالی پاسخ نداد و تنها به گفتن یک جمله بسنده کرد: « بروید از وزارت علوم سوال بپرسید.»
به گزارش ایرنا، خلاصه ماجرا آن است که داوطلبان ورود به دانشگاهها در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد توسط هیاتی به نام «هیات گزینش دانشجویان» ستارهدار میشوند؛ هیاتی که نه اعضای آن مشخص است و نه نحوه انتخاب و حتی مدت ماموریت آنها روشن است؛ جالبتر آنکه حتی تعداد اعضا، نسبت اعضا حقیقی و حقوقی و اینکه این افراد چگونه انتخاب میشوند هم در هالهای از ابهام قرار دارد.
در این باره حتی وقتی با سماجت از دفتر نوربخش، دبیر هیات گزینش دانشجویان، مبنی بر اعلام اسامی اعضای این هیات پرسش شد، تنها پاسخی که شنیده شد این بود: ما نمیتوانیم درباره این موضوع چیزی بگوییم.
ناگفته نماند با ادامه پیگیریهای تعدادی دیگری از مدیران ارشد سابق و اسبق وزارت علوم هم درباره ساختار هیات گزینش اظهار بیاطلاعی کردند!
به نظر میرسد ساختار و اعضای این هیات از نظرها پنهان مانده است اما تصمیمات این هیات بیش از همیشه عیان و آشکار و نگران کننده است. به طوریکه از انتخابات ریاست جمهوری تاکنون، تقریبا تمامی نامزدهای ریاست جمهوری درباره ستارهدار شدن دانشجویان موضعگیری کردند. مواضعی که نشان از تصمیم آنها برای آینده هیات گزینش دانشجویان در دولتشان داشت اما گویا هنوز تغییری در نگاه این هیات به موضوع گزینش دانشجو و حق تحصیل ایجاد نشده است.
در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی سندی درباره ماهیت این هیات و ماموریت و ترکیب آن وجود ندارد. آنطور که غلامرضا انصاری در این باره به ایرنا میگوید، شکلگیری هیات گزینش دانشجو قبلتر از تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است.
به گفته غلامرضا انصاری - که خود در دهه 60 عضو هیات گزینش بوده- در ابتدا این هیات توسط ستاد انقلاب فعالیت میکردند، بعد از مدتی و با شکلگیری شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیتالله عباس محفوظی به عنوان نماینده امام خمینی(ره) و چند نفر از اعضا شورا به همراه چندتن از فعالین دانشجویی و اساتید دانشگاه مسئولیت هیات گزینش دانشجویان را برعهده گرفتند.
انصاری در همین باره اضافه کرد: «با گذشت یکی- دو سال این هیات از شورای انقلاب فرهنگی منفک شد و زیر نظر وزارت علوم قرار گرفت. البته وزیر علوم باید اعضا را به تایید این شورا میرساند.»
در لابه لای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، تنها در یکجا از اعضای حقوقی و حقیقی هیات گزینش توسط وزارت علوم صحبت شده است. این مصوبه به سالهای 1367 بر میگردد.
در این مصوبه به پیشنهاد محمد فرهادی، وزیر وقت فرهنگ و آموزش عالی رسیدگی میگردد که در آن وزیر وقت پیشنهاد میدهد، نماینده شورای انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان سنجش و دبیر کمیته انضباطی و به همین ترتیب 4 یا 5 نفر از اعضای سابق به عنوان اعضا هیات گزینش پیشنهاد میشوند.
در این نامه آمده است که شورای عالی انقلاب فرهنگی ضوابط جدید انتخاب اعضا هیات گزینش را به تصویب برساند. هرچند این مصوبه در میان اسناد منتشر شده توسط شورای عالی فرهنگی نبود.
دیدگاه تان را بنویسید