نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شد: هیات مذاکره‌کننده ایرانی روز شنبه ۱۹ آوریل (30 فروردین) در گفتگو‌های پیش از مذاکرات با مقامات آمریکایی در رم، به آن‌ها گفته‌اند که تهران آماده است سطح غنی‌سازی اورانیوم را به میزان توافق شده در برجام یعنی ۳.۶۷ درصد بازگرداند. این درحالی است که بنابر گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر غنی‌سازی اورانیوم خود را به ۶۰ درصد رسانده است و «فاصله زیادی با تولید سلاح هسته‌ای ندارد.» به گزارش نیویورک‌تایمز، جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات امکان ایجاد سرمایه‌گذاری مشترک برای اداره تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم خود را اعلام کرده است. چنین گزینه‌ای به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا امکان می‌دهد که اعلام کند به توافقی متفاوت با برجام دست‌ یافته است.

به گفته علی واعظ و یک مقام ایرانی آگاه به مذاکرات، این گزینه لایه مضاعف نظارتی را برای تضمین صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ایجاد می‌کند. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا آمریکا و یا کشور سوم دیگری، ترجیحا همسایگان عرب ایران در حاشیه خلیج فارس در چنین طرحی مشارکت خواهند کرد یا خیر؟

به گفته واعظ، ایده‌ تبدیل برنامه هسته‌ای ایران به سرمایه‌گذاری مشترک با کشورهای عربی یا ایالات متحده، «لایه‌ دیگری از نظارت و رصد میدانی ایجاد می‌کند که می‌تواند به تضمین ماهیت صلح‌آمیز این برنامه را کمک کند.»

به گفته یک مقام ارشد ایرانی آگاه از مذاکرات، جمهوری اسلامی ایران همچنین آماده است که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی‌شده خود را به روسیه و یا کشور دیگری منتقل کند. تهران چنین کاری را در اوایل سال ۲۰۱۶ ( دی ماه 1395) و هم‌زمان با اجرایی شدن برجام نیز انجام داده بود. با این حال بنابر گزارش آژانس، ذخایر اورانیوم غنی‌سازی‌شده جمهوری اسلامی ایران از آن زمان تاکنون افزایش چشم‌گیری داشته و در حال حاضر برای ساخت شش بمب هسته‌ای کافی است.