پزشکیان در جلسه هیأت دولت؛
امور کشور معطل مذاکرات نیست

رئیسجمهور ضمن قدردانی از رهنمودهای رهبر انقلاب، گفت: روند مذاکرات به شکل عادی و معمولی جریان دارد و امور کشور نیز در مسیر طبیعی خود در حال اجرا و پیگیری بوده و به هیچ وجه حتی برای ثانیهای معطل این مباحث و مسائل نمیشود. البته به طور طبیعی از اینکه توافقی صورت بگیرد، استقبال میکنیم.
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان در جلسه صبح چهارشنبه هیأت دولت، همچنین پس از گزارش وزیر نیرو از آخرین وضعیت بازگشت تعدادی از نیروگاهها به مدار که به خاطر تعمیرات از شبکه خارج شده بودند،افزود: اولین محموله پنلهای خورشیدی تامین شده از خارج تا چند روز آینده وارد کشور میشود و باید کار نصب و راهاندازی آنها در ادارات دولتی با سرعت آغاز و انجام شود.
رئیسجمهورهمچنین با خیرمقدم به «محسن اسماعیلی» معاون جدید راهبردی و امور پارلمانی، از زحمات و تلاشهای آقایان دکتر ظریف و دکتر دبیری قدردانی و اظهار امیدواری کرد که همچنان از توان و ظرفیتهای دکتر ظریف بهره لازم گرفته شود.
در ادامه جلسه معاون اول رئیس جمهور نیز در سخنانی ضمن قدردانی از فرصت دیدار روز گذشته با مقام معظم رهبری تصریح کرد: مواردی که مورد تاکید معظم له هستند، به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و برای پیگیری و اجرای آنها اقدام جدی صورت خواهد گرفت.
در جلسه دیروز هیأت دولت همچنین وزیر امور خارجه گزارشی از آخرین وضعیت و روند مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا و نیز مباحث مربوط به مذاکرات شنبه آتی ارائه کرد.
رئیس کل بانک مرکزی نیز از چگونگی و اقدامات دولت برای حفظ ارزش پول ملی و الزامات آن گزارش مبسوطی ارائه داد.
در این جلسه تعدادی از آییننامههای اجرایی برنامه ۵ ساله هفتم توسعه و پیشرفت، تعدادی از آییننامههای اجرایی بودجه ۱۴۰۴، موضوع افزایش مدت لغو روادید میان ایران و قزاقستان از ۱۴ به ۳۰ روز و امضای موقت موافقتنامه همکاریهای امنیتی و انتظامی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به تصویب اعضای دولت رسید.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این جلسه گزارش مفصلی از برگزاری نمایشگاه اکسپو به عنوان بزرگترین رویداد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، همزمان با برگزاری اجلاس همکاریهای اقتصادی با آفریقا ارائه کرد.
اصلاح روشهای آموزش باید معطوف به نیازهای آینده کشور باشد
رئیس جمهور دیروز همچنین در جلسه «ارتقای کیفی نظام آموزشی»، با بیان اینکه باید از ساختار آموزشی فعلی فاصله گرفته و روشهای آموزش را اصلاح کنیم، گفت: اصلاح روشهای آموزش باید معطوف به نیازهای آینده کشور انجام و دانشآموزان معطوف به تامین نیازهای آینده کشور تربیت شوند.
پزشکیان با اشاره به اهمیت و جایگاه توسعه عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش با مشارکت مردم، در برنامههای دولت وفاق ملی، تصریح کرد: برای رسیدن به این اهداف باید مردم را به صحنه آورد؛ مشارکت مردم ضامن موفقیت اجرای برنامه دولت در زمینه آموزش و پرورش است. وقتی مردم به صحنه بیایند و در توسعه فضاهای آموزشی مشارکت کنند، نسبت به این طرحها احساس مالکیت خواهند داشت.
رئیس جمهور افزود: دولت چهاردهم به دنبال جذب مشارکت اقشار مختلف مردم در مسیر حل مشکلات نظام آموزش و پرورش است و در این راستا زمینه مشارکت برای مردم فراهم بوده و میدان برای همه باز است. پزشکیان درباره اهمیت اجرای طرحهای مرتبط با توسعه فضاهای آموزشی، طبق برنامه پیشبینی شده، تصریح کرد: باید یک مرکز رصد ایجاد شده و گزارشهای دقیق و منظم از میزان پیشرفت در ساخت مدارس در هر استان و نیازهای هر دستگاه در این راستا از طریق این مرکز رصد در اختیار دولت قرار گیرد. مدارس باید در همان محلهای که به آن نیاز هست، ساخته شوند، نه اینکه مدرسه در مکانی ساخته شود که از آن محله فاصله داشته و دانشآموزان برای رفت و آمد مشکل
داشته باشند.
رئیسجمهور افزود: تیمی از کارشناسان، استانداردهای لازم برای کلاسها را مشخص میکنند تا چینش کلاسها و تامین تجهیزات مورد نیاز آموزشهای نوین و بهروز دانشآموزان براساس آن استانداردها انجام شود.
پزشکیان همچنین با اشاره به اهمیت اصلاح روشهای آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش در مدارس، تاکید کرد: باید درباره روشها و ابزارهای ارتقای کیفی آموزش جلسات بیشتری برگزار و برترین الگوهای موجود در جهان بررسی شود. آموزشهای نوین در مدارس باید براساس الگوهای حل مسئله، کار تیمی و تقسیم مسئولیت ارائه شود تا توانمندی دانشآموزان را ارتقا دهد.
رئیس جمهور اضافه کرد: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانشآموزان آموزش دهیم، زیرا در کار گروهی است که توانمندی همه دانشآموزان ارتقا خواهد یافت. وقتی دانشآموز براساس الگوی حل مسئله تربیت شود، به کشور پایبندی بیشتری خواهد داشت و به جای اینکه به فکر مهاجرت باشد، به دنبال حل مشکلات کشور خواهد بود. به هر حال این دانشآموزان هستند که آینده این کشور را میسازند و اگر آنها را مسئله محور، صادق و درستکار تربیت کنیم، مشکلات کشور را حل خواهند کرد.
پزشکیان با اشاره به اهمیت عدالت آموزشی، خاطرنشان کرد: نباید اختلاف کیفی آموزشی در مدارس ما به شکلی باشد که موجب ایجاد نابرابری و تبعیض بین دانشآموزان شود، بلکه باید امکانات آموزشی برابری در اختیار همه دانش آموزان کشور قرار گیرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه اصلاح روشهای آموزش باید معطوف به نیازهای آینده کشور انجام شود، گفت: برای اینکه دانشآموزان را معطوف به تامین نیازهای آینده کشور تربیت کنیم، به مطالعه تطبیقی نیاز داریم. باید از ظرفیت علمی دانشگاهها و دانشگاهیان بهره بگیریم، تا آنها برای اصلاح روشهای آموزشی، نوع مطالب و مهارتهای آموزشی مناسب در مسیر رفع نیازها و حل مشکلات کشور، ایده ارائه کنند.
پزشکیان تاکید کرد: ما باید از ساختار آموزشی فعلی فاصله گرفته و روشهای آموزش را اصلاح کنیم. برای رسیدن به این هدف باید از ابزارهای نوین آموزشی بهره برده و دانشآموزان را در رشتههای مورد نیاز کشور تربیت کنیم. همچنین آموزشها در هر منطقهای باید براساس نیازهای همان منطقه ارائه شود، تا نیروهای انسانی در هر منطقه، براساس نیازهای منطقه خود آموزش ببینند؛ عدالت این است که هر فرد در منطقه خود رشد کند.
در این جلسه نمایندگان دستگاههای مختلف برنامههای طراحی و اجرا شده از سوی دستگاه متبوع خود در زمینه توسعه فضاهای آموزشی، ارتقای کیفیت آموزش، جذب مشارکت گروههای مردمی، جهادی و خیرین، ارتقای توانمندی معلمان و الگوهای اصلاح روش آموزشی را ارائه دادند.
دیدگاه تان را بنویسید