پرسشی دال بر وجود استانداردهای دوگانه در ساختار اداری کشور؛
حساسیت امنیتی سفر کارمند دولت بیشتر از یک عضو کابینه است؟!

آیا حساسیت امنیتی و نظارتی برای یک کارمند دولت بیشتر از یک وزیر، نماینده مجلس و یا معاون رئیسجمهور است که به اطلاعات محرمانه و تصمیمات کلان کشور دسترسی دارد؟
یک مخاطب کارمند انصاف نیوز با طرح این پرسش، نوشت:
اعلام تصمیم دولت برای وضع مقررات درباره سفرهای شخصی اعضای کابینه، پرسشهای جدی درباره عدالت اداری و نظارت بر مسئولان ارشد ایجاد میکند.
چگونه است که یک کارمند عادی دولت، حتی برای سفر زیارتی، موظف به گزارش دادن به حراست است، اما تا امروز هیچ نظارت روشنی بر سفرهای شخصی وزرا و مقامات عالیرتبه وجود نداشته است؟
این خلأ قانونی و عدم توازن در نظارت، نشاندهنده استانداردهای دوگانهای است که در ساختار اداری کشور وجود دارد.
از یک سو، کارمندان عادی تحت نظارت سختگیرانه قرار دارند و از سوی دیگر، مسئولان بلندپایه بدون محدودیت مشابه، آزادانه سفر میکنند. اگر نظارت و کنترل سفرها ضرورتی امنیتی دارد، چرا این ضرورت شامل اعضای کابینه نشده است؟
آیا تاکنون دولت این موضوع را نادیده گرفته یا اجرای چنین نظارتی را برای خود مقامات ناخوشایند دانسته است؟
اعلام این تصمیم{ احتمال وضع مقرراتی برای سفر اعضای کابینه}؛ اگرچه گامی مثبت برای اصلاح این رویه ناعادلانه محسوب میشود، اما این پرسش اساسی همچنان باقی است که چرا چنین مقرراتی از ابتدا برای مقامات ارشد اجرایی نشده بود؟
شفافیت و پاسخگویی نباید تنها برای سطوح پایین اداری تعریف شود؛ بلکه باید بهطور جدی و عادلانه، همه مسئولان را شامل شود، بهویژه کسانی که تصمیمات کلان و سرنوشتساز میگیرند.
احتمال وضع مقرراتی
برای سفر اعضای کابینه
سخنگوی دولت روز چهاشنبه در گفتوگویی درباره سفر شهرام دبیری، معاون حقوقی رئیسجمهور به قطب جنوب که واکنشهایی را به همراه داشت، گفت: سبک زندگی اعضای کابینه، در عین حال که یک موضوع شخصی است، باید بهگونهای باشد که باعث تحریک
مردم نشود.
فاطمه مهاجرانی افزود: احتمال دارد که دولت مقرراتی را تعیین کند که اعضای کابینه، در صورت سفرهای شخصی به خارج از کشور، اطلاعرسانی انجام دهند تا مشکلی ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه احساس هر نوع تفاوت و تبعیض از سوی مردم پذیرفته نمیشود، اظهار کرد: رویکرد آقای پزشکیان هم اینچنین نیست. میبینید که او در تمام شئون رفتاری تلاش میکند خودش را همتراز مردم قرار دهد تا احساس تبعیض ایجاد نشود.
سخنگوی دولت تاکید کرد: اعضای کابینه باید بپذیرند که وقتی وارد مناصب مدیریتی میشوند، حساسیتها روی آنها بیشتر خواهد شد. درنتیجه، دولت روی این موضوع دقت دارد که مسئولانش به شکلی رفتار نکنند که باعث ایجاد حساسیت در جامعه شود.
مهاجرانی خبر داد: به همین دلیل، احتمال دارد که دولت مقرراتی را تعیین کند که اعضای کابینه، در صورت سفرهای شخصی به خارج از کشور، اطلاعرسانی انجام دهند تا مشکلات سیاسی ایجاد نشود. رویکرد دکتر پزشکیان، احترام به آزادیهای فردی در کنار احترام به حساسیتهای جامعه است.
سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه دکتر پزشکیان با عزم بهبود شرایط وارد کار شده و تغییری را که همراه با وفاق باشد شعار خود قرار داده است، افزود: اگر وفاق حفظ شود و رویکرد تغییر ادامه پیدا کند، حتماً گشایشهایی خواهیم داشت. اما جمع کردن این دو موضوع، یعنی «تغییر» و «وفاق»، کار آسانی نیست و دشواریهای خود را دارد.
مهاجرانی تاکید کرد: دولت مصمم است که با پشتوانه مردم از این مسیر دشوار عبور کند. همه میدانیم که این مسیر ساده نیست، اما دولت تمام تلاش خود را میکند تا در جهت تأمین خواستههای مردم، بهبود معیشت، ارتقای صنعت، افزایش سرمایهگذاری و کنترل تورم گام بردارد. وی گفت: همه مردم نسبت به این موضوع واقفاند که مسیر آسانی پیشرو نداریم، اما اراده دولت برای ایجاد بهبود، جدی است که امیدواریم با موفقیت طی شود.
دیدگاه تان را بنویسید