علل آمار بالای تصادفات جادهای در کمیسیون عمران مجلس بررسی میشود:
تعطیلات منجر به فوت ۸۳۸ مسافر نوروزی در جادهها

رئیس پلیس راهور فراجا با ارائه آخرین آمار از تصادفات نوروزی ۱۴۰۴ اعلام کرد که در بازه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ در مجموع ۹۷ هزار و ۱۴۴ فقره تصادف در سطح جادههای کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش ایلنا سردار تیمور حسینی با تشریح جزئیات این آمار گفت: ۶۹۸ فقره تصادف فوتی که در مجموع ۸۳۸ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادهاند، ۱۵ هزار و ۱۷۶ فقره تصادف جرحی که منجر به ۱۹ هزار و۱۶۶ مجروح شده است و ۸۱ هزار و ۵۷۱ فقره تصادف خسارتی که تنها منجر به خسارت مالی شده است، طی این مدت روی داده است.
وی افزود: بررسی علل وقوع تصادفات فوتی نشان میدهد ۴۴ درصد تصادفات به دلیل بیتوجهی به جلو، ۱۵ درصد به دلیل ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه و ۱۴ درصد ناشی از تغییر مسیر ناگهانی رانندگان بوده است.
حسینی همچنین اعلام کرد که اوج تصادفات فوتی در بازه زمانی ۱۶ تا ۲۰ رخ داده است که ۲۷ درصد از کل تصادفات را شامل میشود. این آمار نشان میدهد که در ساعات پایانی روز، رانندگان باید دقت بیشتری در رانندگی داشته باشند و از رانندگی هنگام خستگی و خوابآلودگی پرهیز کنند.
رئیس پلیس راهور فراجا در ادامه با اشاره به استانهایی که بیشترین تعداد تصادفات فوتی را داشتهاند، اظهار کرد: استان کرمان با ۷۶ نفر فوتی، فارس با ۷۲ نفر فوتی، خراسان رضوی با ۵۳ نفر فوتی و خوزستان با ۵۱ نفر فوتی، رتبههای اول تا چهارم را در بین استانهای دارای بیشترین تعداد جانباختگان به خود اختصاص دادهاند.
وی همچنین تأکید کرد که آمار نهایی تصادفات و جانباختگان پس از پایان طرح ترافیک نوروزی توسط سازمان پزشکی قانونی جمعبندی و اعلام خواهد شد.
به گفته رئیس پلیس راهور فراجا هرگونه کاهش یا افزایش در آمار نهایی، پس از بررسیهای دقیق پزشکی قانونی مشخص میشود.
حسینی در ادامه به آمار تصادفات ۲۴ ساعت گذشته (۱۴ فروردین) اشاره کرد و گفت: طی این مدت ۱۲۹۶ فقره تصادف در جادههای کشور ثبت شده است که شامل ۱۷ تصادف فوتی بوده که منجر به فوت ۱۹ نفر شده است همچنین ۳۵۴ تصادف جرحی رخ داده که در مجموع ۵۲۱ نفر مجروح شدهاند و ۹۲۵ تصادف خسارتی نیز ثبت شده که تنها منجر به خسارت مالی شده است.
وی افزود: استانهای گیلان و همدان هرکدام با ثبت دو فوتی بیشترین آمار تلفات جادهای را در ۲۴ ساعت گذشته داشتهاند. با این حال، نکته مثبت این است که بیشتر استانهای کشور در روز گذشته (۱۴ فروردین) هیچ فوتی نداشتهاند و آمار جانباختگان در بسیاری از استانها به صفر رسیده است.
حسینی همچنین تأکید کرد که با توجه به ادامه موج بازگشت مسافران، رعایت نکات ایمنی و قوانین راهنمایی و رانندگی بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
وی ادامه داد: عدم رعایت فاصله ایمنی یکی از مهمترین عوامل وقوع تصادفات است. در شرایط ترافیکی، رانندگان باید فاصله مطمئن را حفظ کنند. پرهیز از سبقت غیرمجاز و تغییر مسیر ناگهانی سهم بالایی در تصادفات فوتی دارند و در معابر پرحجم میتوانند منجر به حوادث جبرانناپذیر شوند. یکی از دلایل اصلی تصادفات در مسیرهای طولانی، کاهش سطح هوشیاری راننده به علت خستگی و خوابآلودگی است.
رانندگان باید در فواصل مناسب استراحت کنند همچنین رانندگان باید به دستورات پلیس توجه داشته باشند و به اخطارهای ایستگاههای بازرسی جادهای احترام بگذارند.
رئیس پلیس راهور فراجا ابراز امیدواری کرد که با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، طرح ترافیک نوروزی ۱۴۰۴ با کمترین حادثه و تلفات ممکن به پایان برسد.
وی تأکید کرد که پلیس در جادهها حضور فعال دارد و همچنان با متخلفان برخورد جدی خواهد داشت.
کیفیت پایین خودروها
از عوامل موثر در افزایش تلفات جادهای است
همچنین صدیف بدری با اشاره به آمار بالای ثبت ۸۳۸ فوتی در تصادفات جادهای طی تعطیلات نوروز امسال، گفت: حوادث جادهای علل مختلف دارد که استاندارد نبودن جادهها و مسیرها یکی از عوامل آن محسوب میشود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هر چند در این راستا سازمان راهداری اقدامات خوبی برای استانداردسازی جادهها و اصلاح نقاط حادثهخیز انجام داده اما همچنان این نقاط وجود دارند و اصلاح آنها زمان بر خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین کیفیت پایین خودروهایی که از سوی کارخانجات داخلی تولید میشود از دیگر عوامل موثر در افزایش تلفات جادهای است؛ در واقع کیفیت خودرو بیشترین سهم در افزایش آمار تلفات انسانی در تصادفات به خود اختصاص میدهد.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در این راستا، افزود: متاسفانه تولیدکنندگان در حوزه کیفیسازی اقدامات خوبی انجام ندادهاند و این موضوع علی رغم این رخ میدهد که نمایندگان سالهاست خواهان افزایش کیفیت خودروها هستند.
بدری تصریح کرد: بر این اساس میتوان اذعان کرد واردات خودرو میتواند کمک شایانی به کاهش تلفات کند زیرا ایمنی خودروهای خارجی بالاتر بوده و از استاندارد بهتری برخوردار هستند. متاسفانه دولتها نیز از ظرفیت قانونی ایجاد شده برای واردات خودرو نیز بهره خوبی نبرده اند.
وی بیان کرد: همچنین باید گفت که آموزش و فرهنگسازی نیز از دیگر موضوعاتی است که میتواند به کاهش آمار تصادفات جادهای و تلفات انسانی کمک زیادی کند؛ در واقع برگزاری یک پویش در زمان نوروز اقدامی مثبت محسوب میشود اما نمیتواند اثر زیادی داشته باشد.
نقش افزایش نرخ جریمهها در رانندگی صحیح افراد
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته افزایش نرخ جریمهها نیز میتواند اثر مثبت در رانندگی صحیح افراد داشته باشد اما در این میان باید عوامل یاد شده مذکور بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.
بدری خاطرنشان کرد: کمیسیون عمران مجلس قبل از فرارسیدن عید نوروز جلسه با سازمانهای متولی در حوزه راه برگزار کرد لذا با توجه به آمار بالای تصادفات جادهای و تلفات انسانی، پس از پایان تعطیلات نیز جلسهای با مسئولان مربوطه برگزار خواهد کرد تا ضمن بررسی اقدامات صورت گرفته، علل وقوع این موضوع را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهد.
دیدگاه تان را بنویسید