گزارش الاخبار از جنجال در نشست اتحادیه بینالمجالس در غیاب ایران؛
جدال بر سر ایران در مراکش
زمانی که حماده (نماینده لبنان) نسبت به برخی موضعگیریها اعتراض کرد، آل الشیخ، نماینده عربستان او را خطاب قرار داده و گفت:«آیا تو نماینده لبنان هستی یا ایران؟» در ادامه، مناقشه اوج گرفت و حماده پاسخ داد:«تو به چه حقی اینجا حضور داری در حالی که در کشورتان پارلمان منتخبی ندارید؟!»
وفیق قانصوه در الاخبار نوشت: حضور گسترده روسای پارلمانهای خلیج فارس، ممانعت از ورود هیأت ایرانی برای شرکت در پارلمانها، «نبش قبر» تمام اختلافات با ایران به یکباره و مشاجره لبنانی-سعودی نشان میدهد که عربستان و «توابع» آن قصد دارند چهاردهمین دوره نشست اتحاد پارلمانهای دولتهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی را به سکویی برای حمله به ایران تبدیل کرده و دیدگاه خود را در مورد مسائل منطقه به دولتهای عضو تحمیل کنند.
به گزارش سرویس بینالملل انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: ایران که در دوره گذشته ریاست این نشست را برعهده داشت، پس از آنکه پلیس مغرب اجازه ورود هیأت ایرانی را به آن نداد، در این دوره از در نشست غایب بود. در این بین، عصبانیت دو هیأت ترکی و لبنانی(متشکل از قاسم هاشم و ایهاب حماده) از جلوگیری از ورود هیأت ایرانی با خشم میزبانان مغربی همراه شد.
در حالی که مواضع متفاوتی از سوی هیأتهای ترکی، الجزایری و کویتی در رابطه با موضعگیری سعودی و امارات ثبت شد، در قبال مسائل مورد اختلاف، دو هیأت فلسطینی و عراقی «بیطرفی» را انتخاب کردند.
عبدالله آل الشیخ، رئیس مجلس شورای سعودی و امل القبیسی، رئیس مجلس ملی امارات، اصرار کردند که در بیانیه پایانی، دخالت ایران در سوریه و مسائل جهان عرب و همچنین سه جزیره ایرانی، جای بگیرد. علاوه بر اینکه درخواستند کردند بندهای مربوط به اهمیت توافق هستهای ایران و ستایش تلاشهای ترکیه، ایران و روسیه برای متوقف کردن آتش جنگ در سوریه و محکومیت تحریمهای واشنگتن علیه تهران، حذف شود.
زمانی که حماده (نماینده لبنان) نسبت به اینگونه موضعگیریها اعتراض کرد، آل الشیخ، نماینده عربستان او را خطاب قرار داده و گفت:«آیا تو نماینده لبنان هستی یا ایران؟» در ادامه، مناقشه اوج گرفت و حماده پاسخ داد:«تو به چه حقی اینجا حضور داری در حالی که در کشورتان پارلمان منتخبی ندارید؟!»
نکته قابلتوجه دیگر آنکه نماینده سعودی همچنین با پیشنهاد ترکیه مبنی بر اینکه بیانیه پایانی دربردارنده بندی مربوط به شرایط انسانی مسلمانان در یمن باشد، مخالفت کرد، به این بهانه که این مورد پیش از این در دستور کار نشست قرار نگرفته است!!
با وجود موافقت سودانی، تایید سوریه و لبنان و تمام هیأت افریقایی با پیشنهاد ترکیه، آل الشیخ به مخالفت خود اصرار ورزید و در این میان، رئیس مجلس نمایندگان مغرب با او همراه شده و از دبیرخانه درخواست کرد تا در زمانی دیگر، گزارشی در مورد اوضاع مسلمانان در یمن و دیگر کشورها تهیه کند!
علاوه بر این، الاخبار مطلع شد که هیأت لبنانی نام«رژیم اشغالگر قدس، اسرائیل» را از هر جایی که در بیانیه پایانی به چشم میخورد، خط زده و عبارت«رژیم غاصب صهیونیستی» را به جای آن آورد، بدون اینکه اجازه بدهد نام «اسرائیل» در بیانیه باقی بماند.
دیدگاه تان را بنویسید