دیپلمات سابق ایران در نیویورک:
ایران از طریق برخی کانالها با تیم ترامپ تماس بگیرد
در روزهای اخیر دو مقاله از دو چهره دموکرات یعنی ریچارد هاس و ریچارد نفیو در فارن افرز منتشر شده که در آن، پیشنهادهایی به ترامپ برای نحوه تعامل با ایران ارائه شده است.
به گزارش انتخاب، حتی اگر ایران با حسن نیت وارد مذاکره شود، ممکن است تلاشهای ترامپ برای تعیین اینکه چه معاملهای به اندازه کافی خوب است، با مشکل مواجه شود. تنوع ایدئولوژیک تیم او، که متشکل از تندروها و «اول آمریکاییها» است، باعث میشود که احتمالاً بر سر اینکه تهران برای ارزشمند ساختن یک معامله چه امتیازاتی باید بدهد، بحث در بگیرد. این اختلاف داخلی میتواند تلاش برای دستیابی به توافق را از بین ببرد.
در همین باره کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در نیویورک در پاسخ به اینکه آیا ترامپ به سرعت پس از ریاست جمهوری به مذاکره روی میآورد، گفت: در اینکه ترامپ پیشنهاد مذاکره خواهد داد، تردیدی نیست. سؤال واقعی این است که آیا اولین اقدام او پیشنهاد مذاکره خواهد بود یا او ابتدا تصمیماتی در مورد «فشار حداکثری» را اعلام و اجرا خواهد کرد و پیشنهاد مذاکره را با آن همراه خواهد کرد.
وی افزود: طبیعی است که برای ایران بسیار دشوارتر خواهد بود که پیشنهاد مذاکره را در صورت همراهی آن با «فشار حداکثری» بپذیرد. به این دلیل، نظر من طی هفتههای گذشته این بوده که برای اجتناب از چنین شرایطی، درست بود و هست که ایران از برخی کانالها با تیم ترامپ تماس گیرد و به طور غیر علنی در مورد ترتیباتی مناسب به تفاهمی برسد.
این دیپلمات پیشین وزارت خارجه ادامه داد: البته مقامات ایرانی طی چند هفته اخیر از آمادگی خود برای مذاکره سخن گفتهاند، اما این اعلام آمادگیها بسیار کلیتر از آن بوده که به دردی بخورد. به عبارت دیگر مسأله این است که ایران به چه شکلی (مستقیم یا غیرمستقیم)، با چه کسی (ترامپ یا 1+4) و در چه مواردی (جامع یا تنها هستهای) حاضر به مذاکره است.
احمدی درباره اینکه آیا تهران به جمعبندی دقیقی درمورد گامهای آینده خود رسیده است، بیان کرد: همانطور که گفتم، از مقامات ایرانی تا کنون تنها اعلام آمادگی کلی برای مذاکره را شنیدهایم نه بیشتر. نشانهای نیز که حاکی از تماس غیرعلنی با تیم ترامپ باشد، در دست نیست. در نتیجه نمیدانیم که در محافل هیأت حاکمه کشورمان چه میگذرد و مقامات در چه فکری هستند. اما با توجه به اینکه شرایط منطقهای و بینالمللی دچار تحولات عمدهای شده، امیدواریم که مقامات هنوز تا فرصتی هست و خیلی دیر نشده، فکری اساسی بکنند.
وی تاکید کرد: آنها باید در نظر بگیرند که تمرکز روسیه بر نجات از گرداب اوکراین با استفاده از فرصت ترامپ است. چین با توجه به رکود اقتصادش سخت نگران جنگ تجاری با آمریکا است و میتواند از نفت ایران بگذرد و تکلیف خاورمیانه نیز روشن است.
دیدگاه تان را بنویسید