انتقاد در مجلس از گرفتاری جدید در مرزهای ایران با ترکیه و آذربایجان:
۱۰ روز است که هزاران راننده سرگردان، گشنه و تشنه هستند
نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان اینکه رانندگان کامیونها در مرزهای خروجی ایران با کشور ترکیه و آذربایجان مجبور به پرداخت مبالغی تحت عنوان مالیات هستند خواستار ورود وزرای راه، کشور و وزیر امور خارجه برای حل این موضوع شد.
سلمان ذاکر در نشست علنی دیروز (یکشنبه، ۱۶ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود خطاب به رئیس مجلس گفت: مدت ۱۰ روز است که بیش از هزار کامیون و کشندهها در مرزهای خروجی ایران از جمله مرزهای بازرگان، آذربایجان، پلدشت، سرو متوقف شدهاند.
نماینده مردم ارومیه با بیان اینکه ترکیه امروز به دلیل مالیات بر باک کامیونهای گازوئیل و کشندههای ایرانی به ازای هر لیتر گازوئیل ۲۹ لیر دریافت میکند، ادامه داد: بر این اساس رانندگان باید به ازای هر لیتر گازوئیل ۶۵ هزار تومان به کشور ترکیه و همچنین به ازای هر ۱۰۰ لیتر گازوئیل باک کامیون ایرانی ۲۰ دلار جریمه به عنوان مالیات به کشور آذربایجان پرداخت کند.
وی افزود: نتیجه عملکرد مذاکرات و دیپلماسیها با کنسولگریها کجا باید مشخص شود؟ اکنون شاهیدم که کامیون داران باید۵۰ میلیون تومان از جیب خود برای هزینه دولتهای خارج پرداخت کنند؛ آیا این انصاف است؟ در شرایطی که در این ۱۰ روز هزاران راننده و کامیون دار سرگردان، گشنه و تشنه هستند و خانوادههای آنها در مرزهای ایران و ترکیه و آذربایجان نگران هستند، مسئولین ما در این شرایط کجا هستند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم بیان کرد: این به معنای بیتوجهی به رانندگان به خاطر تعطیلی ژانویه است که باعث شده رانندگان در این شرایط حتی نان، غذا و آب نداشته باشند که این امر باعث متوقف شدن و صفر شدن صادرات، خراب شدن اجناس و بار تولیدکنندگان و کشاورزان است. این به معنای کاستن ظرفیت ترانزیتی است.
وزارت خارجه به موضوع ورود کند
ذاکر گفت: در این شرایط که آقای رضا رحمانی، استاندار محترم برای حل مشکل تلاش میکنند باید وزرای راه، کشور و وزیر امور خارجه نیز پیگیر مسائل به وجود آمده باشند؛ حتماً باید در مورد برجام مذاکره کنید؟ باید این مشکلات که کشور را متوقف کرده است را نیز برطرف کنید.
مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس نیز با انتقاد از عملکرد وزارت امور خارجه گفت: برخی کامیونداران برای تردد به کشور ترکیه یا ثبت کامیون خریداری شده به دلیل انفعال وزارت صمت در مرز دچار مشکل شدهاند. در چنین شرایطی، انتظار میرود وزارت امور خارجه و سایر دستگاههای مربوطه با ورود جدی به این مسئله، مشکلات رانندگان را رفع کند.
وی با اشاره به مشکلات کامیونداران در مرز بازرگان گفت: دولت باید پشتیبان سرمایهگذاران و رانندگان شریف باشد؛ کسانی که با صرف میلیاردها تومان برای خرید کامیون، در مسیر کسب روزی حلال و رونق اقتصادی کشور گام برمیدارند. در حوادث سال ۱۴۰۱، دشمنان تلاش کردند از کامیونداران برای ایجاد چالش در کشور استفاده کنند، اما این قشر وفادارانه در کنار کشور و نظام ایستادند و مانع اختلال در تأمین مایحتاج مردم شدند.
یوسفی افزود: مجلس شورای اسلامی با جدیت به دنبال اصلاح قانون حملونقل و تقویت حمایتهای معیشتی از رانندگان، از جمله بیمه تکمیلی آنان است. این موضوع به زودی در صحن مجلس مطرح خواهد شد.
وی ادامه داد: ما همواره اهل تعامل و گفتوگو با کشورهای همسایه بودهایم، اما این تعامل باید بر اساس عزت و احترام متقابل باشد. اجازه نمیدهیم به رانندگان ما توهین شود و برای این مسئله پاسخ مناسبی را محفوظ میداریم. ایران در بحرانها همیشه پشتیبان کشورهای همسایه بوده است. ایجاد اختلافات اینچنینی، آسیبهای جدی برای تجار و فعالان اقتصادی دو کشور به همراه خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید