درباره دو بازی تیم ملی در خرداد
تشریفاتی اما حساس

نازنین دشتی
تیم ملی ایران توانست با پیروزی مقابل امارات و تساوی برابر ازبکستان، با 20 امتیاز به عنوان صدرنشین گروه A مقدماتی جام جهانی 2026، صعودی زودهنگام به این رقابتها داشته باشد و سومین تیمی نام بگیرد که جواز حضور در جام جهانی را به دست آورده است. شاگردان امیر قلعهنویی در حالی این صعود زودهنگام را جشن گرفتند که تا هفته هشتم مرحله مقدماتی، 16 گل به ثمر رساندند و هفت گل هم از رقبا دریافت کردند تا به ازای هر بازی میانگین ۲.۵ امتیاز، دو گل زده و ۰.۸۷ گل خورده را ثبت کرده باشند.
این در حالی است که تیم ملی ایران هنوز دو مسابقه دیگر در پیش دارد که قرار است در خردادماه برگزار شود. دو مسابقهای که تشریفاتی است و نتیجه آن هرچه باشد تاثیری در حضور ایران در جام جهانی ندارد. با این حال این تقابل با قطر و کرهشمالی حساسیتهای خاص خودش را هم برای تیم ملی دارد. چراکه یوزپلنگها اگر بتوانند در دو مسابقه پیش رو پیروز باشند، میتوانند علاوه بر اینکه نبرد صدرنشینی را از ازبکستان ببرند، با کسب 26 امتیاز، از حیث تعداد کل امتیاز دریافتی تاریخساز شوند. درحال حاضر بهترین میانگین امتیازی مربوط به شاگردان حشمت مهاجرانی است.
در مرحله اول مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۸، ایران با کشورهای عربستان، سوریه و عراق همگروه بود و شاگردان حشمت مهاجرانی توانستند مقتدرانه با کسب چهار برد و هشت امتیاز (در آن زمان دو امتیاز به ازای هر برد اختصاص داده میشد) به مرحله دوم راه یابند. در دور بعدی، ایران، کرهجنوبی، استرالیا، هنگکنگ و کویت باید به رقابت با یکدیگر در یک گروه میپرداختند و باتوجه به اختصاص یک سهمیه به منطقه آسیا و اقیانوسیه، تنها یک تیم میتوانست به جام جهانی صعود کند. تیم ملی ایران با هدایت چهره ماندگار مربیگری ایران فوقالعاده ظاهر شد و توانست با ۶ برد و دو تساوی، بالاتر از کرهجنوبی ۱۰ امتیازی، با ۱۴ امتیاز راهی جام جهانی شود. صعود ایران به دور بعدی بعد از بازی هفتم ایران مقابل استرالیا که با نتیجه یک بر صفر رقم خورد قطعی شد. با کسب پیروزی مقابل استرالیا، ایران ۱۲ امتیازی شد و باتوجه به فاصله سه امتیازی با کرهجنوبی، صعود ایران به جام جهانی پیش از بازی آخر مقابل کویت
مسجل شد.
از طرف دیگر رویارویی با قطر و کرهشمالی و موفقیت در آن، دستاوردهای دیگری هم برای تیم ملی دارد که ژنرال و شاگردانش برای به دست آوردنشان تلاش میکنند. تیم ملی ایران در صورت کسب سه امتیاز هر دو مسابقه، امتیازاتش در رنکینگ فیفا را به ۱۶۴۹.۱ میرساند و در صورت عدم نتیجهگیری ژاپن مقابل استرالیا و اندونزی، این فرصت به تیم ملی ایران میرسد که به رتبه اول آسیا و پانزدهم دنیا برگردد که بهترین رتبه ایران در طول تاریخ خواهد بود. رتبهای که پیش از این نیز به نام ایران خورده و تیم ملی کشورمان در سال 2005 برای دو ماه متوالی در رده پانزدهم دنیا ایستاده بود.
حتی اگر ژاپن نتیجه باب میل ایران را در تقابلهایش به دست نیاورد، باز هم عملکرد مطلوب ایران مقابل کرهشمالی و قطر میتواند به حفظ جایگاه ایران در رنکینگ فیفا و قرار گرفتن تیم ملی در سید دوم قرعهکشی جام جهانی 2026 کمک کند. تمام این موارد دلایلی است که تیم ملی دو بازی تشریفاتی پیش رو را کاملا جدی خواهد گرفت و برای موفقیت و کسب سه امتیاز تلاش خواهد کرد.
این دو مسابقه و پیروزی در آن همچنین از نظر فردی برای امیر قلعهنویی هم بسیار حائز اهمیت است چراکه او را به همراه حشمت مهاجرانی به تنها سرمربیان تاریخ فوتبال ایران تبدیل خواهد کرد که تا به حال در مرحله مقدماتی جام جهانی حتی یک باخت هم نداشتهاند. یک دستاورد بزرگ برای سرمربیای که در مرحله مقدماتی چند باری تحت انتقاد قرار گرفت و میتواند با کسب این عنوان، آبی روی آتش انتقادات بریزد.
با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا، تیم ملی ایران از ساعت ۲۱:۱۵ روز ۱۵ خرداد به وقت قطر (ساعت ۲۱:۴۵ به وقت ایران) در ورزشگاه الثمامه دوحه مهمان تیم ملی قطر خواهد بود و از ساعت ۱۹:۳۰ روز ۲۰ خرداد در ورزشگاه آزادی مقابل تیم ملی کرهشمالی صفآرایی میکند. باید دید در پایان این دو مسابقه مهم، تیم ملی به اهدافی که در نظر دارد دست پیدا میکند یا نه.
دیدگاه تان را بنویسید