فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مورد احتمال تصویب پیوستن ایران به اف ای تی اف گفت: من برآوردی از ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام و اینکه در آن مجمع، FATF  رای کافی خواهد آورد یا نه ندارم. ولی در این مساله تردید ندارم که تداوم وضعیت فعلی، کشور را به ورطه نابودی خواهد برد و ایران به ورشکستگی کامل خواهد رسید. چرا که حتی کشورهای دوست هم دیگر نمی‌توانند با ما کار کنند و همکاری اروپا را هم باید کاملا به فراموشی بسپاریم. 

مرتضی الویری در گفت‌وگو با خبرآنلاین، تاکید کرد: اگر FATF را بپذیریم و همچنان در تحریم باشیم بازهم مشکلات مبادلات جهانی ادامه خواهد داشت، اما طبیعتا تبعات نپذیرفتن این لوایح می‌تواند ابعاد وسیع‌تری داشته باشد و تنگناهایی که برای ما به وجود خواهد آمد، مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند.

نماینده ادوار مجلس و شهردار پیشین تهران ادامه داد:  متاسفانه ایران بنا به دلایلی در این مجموعه قرار نگرفت و در نهایت ذیل لیست سیاه اف ای تی اف رفت. نتیجه اینکه مبادلات ما با دنیا بسیار مشکل شده است. البته مشکلات مبادلات ما با دنیا فقط اف ای تی اف نیست. بلکه خود تحریم هم عامل دیگری برای بروز و ظهور مشکلات است. به عبارتی اگر ما FATF را بپذیریم ولی همچنان در تحریم باشیم باز هم مشکلات مبادلات جهانی ما و فعالیت های ما در سطح بین المللی ادامه خواهد داشت. اما پذیرش اف ای تی اف قدم بزرگی است که حتی کشورهایی که در تحریم ها هستند اف ای تی اف را پذیرفتند و یک مرحله از موانع را پشت سر گذاشته‌اند.  

توسعه کشور در گرو مبادلات جهانی است

الویری با بیان اینکه استدلال‌های مخالفان برای من قابل توجیه نیست، گفت: برخی بر این باور هستند که اگر سیاست های انقباظی را بر کشور اعمال کنیم و از راهبرد خودکفایی استفاده کنیم و فکر کنیم که همه چیز را باید خودمان تامین کنیم، خواهیم توانست به توسعه دست پیدا کنیم. اما تجربیات جهانی، این واقعیت قطعی را به ما نشان می دهد که توسعه در گروی مبادلات جهانی است. به عبارت دیگر اگر ما با جامعه جهانی کار نکنیم و تولیدات خود را در معرض بازار جهانی قرار ندهیم و بالعکس تولیدات داخلی را در رقابت با تکنولوژی ها پیشرفته تعریف نکنیم، دچار عقب ماندگی مزمن خواهیم شد.

این چهره اصلاح طلب در ادامه افزود: متاسفانه برخی به این واقعیت توجه نمی‌کنند و به قولی می‌خواهند چرخ را دوباره اختراع کنند. حتی عبارت هایی را به کار می برند نظیر این جمله که ما توسعه کشور را به مبادلات جهانی و یا تحریم‌ها گره نمی‌زنیم. در حالی که اگر نگاهی به کشورهای مختلف دنیا بیندازیم ملاحظه می‌کنیم آن کشورهایی که مانند کوبا یا کره شمالی گرفتار تحریم‌های جهانی شدند چگونه از مسیر توسعه بازماندند.

وی در پایان عنوان کرد: نپذیرفتن عضویت در کنوانسیون پالرمو علاوه بر ضیق اقتصادی، مشکلات امنیتی هم برای ما ایجاد کند، هرچند ما ادعا نمی‌کنیم که این پیوستن می‌تواند تمام مشکلات کشور را حل کند اما حداقل می‌تواند راه را برای حل مشکلات و رسیدن به وضعیت طبیعی هموار کند.