تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل و دیپلمات باسابقه وزارت امور خارجه در ارتباط با تهدیدات اروپایی‌ها مبنی بر فعال کردن مکانیزم ماشه و امکان ادامه مذاکرات میان ایران و اروپا، تاکید کرد: مسئولین امر باید بدانند که زمان بسیار کم است و باید به دیپلماسی سرعت بدهیم. گذشته از سرعت، باید همه ابعاد را ببینیم و با تمام طرف‌ها، از جمله آمریکا و اروپا صحبت کنیم.

علی‌اکبر فرازی، در گفت‌وگو با ایلنا، افزود: بعد از کش و قوس‌هایی که در ارتباط با آمدن و رفتن آقای گروسی به ایران مطرح شد، کشورهای اروپایی بیانیه‌ای صادر کردند که بدون توجه به واقعیات بود و بحث فعال کردن اسنپ بک را مطرح کردند. این مسائل بیشتر سیاسی است نه فنی، ما نباید بهانه‌ای به دست کشورهای دیگر بدهیم تا از این بهانه‌های سیاسی استفاده کنند. همزمان با آمدن آقای گروسی به تهران در مصاحبه‌ای گفتم که زبان ما نباید زبان تهدید باشد.

وی ادامه داد: متأسفانه از آنجا که موضع‌گیری‌ها در داخل یکسان نیست و تعدد سخنگو وجود دارد، هر کسی چیزی می‌گوید. به نظر می‌رسد گزارشی که به شورای حکام ارائه شده، گزارش مثبتی نبوده و دوباره بهانه‌ای به کشورهای اروپایی داده تا بحث اسنپ بک را مطرح کنند. به مسئولین وزارت خارجه تأکید می‌کنم که باید فعال‌تر باشند و زمان را نیز از دست ندهند.

کسی که پشت میز مذاکره می‌نشیند و از منافع ملی کشورش دفاع می‌کند، انسان شرافتمندی است

سفیر سابق ایران در رومانی، مجارستان و قبرس، تصریح کرد: کسی که پشت میز مذاکره می‌نشیند و از منافع ملی کشورش دفاع می‌کند، انسان شرافتمندی است بنابراین طبیعی است که مذاکره شرافتمندانه باشد. ممکن است طرف مقابل هر چیزی را در دستور کار قرار دهد اما روال این است که دو طرف ابتدا بر روی دستور کار تفاهم می‌کنند و دستور کار مذاکره را می‌پذیرند.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در رابطه با آینده تحولات منطقه، روابط ایران با سایر کشور‌های خاورمیانه و تهدیدات امنیتی که این نابسامانی‌ها می‌تواند برای ایران ایجاد کند، بیان کرد: امیدواریم صحبت‌های دیپلماتیک ایران با عربستان و مصر به جمع‌بندی مثبتی برسد و ایران بتواند جایگاهی متناسب با تحولات جدید در منطقه پیدا کند. به شرط اینکه ما مسائل اصلی خود را، از جمله مسائل هسته‌ای را سریع‌تر حل و فصل کنیم. طبیعتاً در هر شرایطی انسان باید نسبت به تهدیدات امنیتی هوشیار باشد. وقتی تهدیدات امنیتی کاملاً برطرف می‌شود که شما در جامعه‌ جهانی عضوی تأثیرگذار باشید. بنابراین تهدیدات همیشه وجود دارد، اما با همکاری و تفاهم با سایر کشورها می‌توان این تهدیدات را به حداقل رساند.