معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل، نشست دوره‌ای ۶ ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هسته‌ای ایران تأکید کرد که دیپلماسی بهترین گزینه در قبال برنامه هسته‌ای ایران است.

به گزارش ایلنا، «رابرت وود» در عین حال درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران گفت: «هرچند دیپلماسی بهترین گزینه است اما آمریکا به صراحت تاکید کرده است که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و برای تحقق این امر آمادگی داریم از همه عناصر قدرت ملی خود استفاده کنیم».

اتحادیه اروپا: از آمریکا می‌خواهیم درباره برنامه هسته‌ای ایران و برجام مذاکره کند

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل نیز در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره برجام و ایران گفت: ماه‌های پیش رو حیاتی است. تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند. در همین راستا از همه طرفین، از جمله آمریکا می‌خواهیم تا درباره برنامه هسته‌ای ایران و برجام مذاکره کنند.

«استاوروس لامبرینیدیس»، افزود: «اطمینان حاصل کردن درباره ماهیت هسته‌ای ایران و جلوگیری از هسته‌ای شدن این کشور، یک اولویت برای اتحادیه اروپا است.»

وی ادامه داد: «به باور ما، دیپلماسی همچنان بهترین راه برای اطمینان حاصل کردن از ماهیت برنامه هسته‌ای ایران است و توافق هسته‌ای اجرایی شده به ثبات سراسر منطقه کمک خواهد کرد. قطعنامه ۲۲۳۱ همچنان چارچوب گزارش‌های آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران است. طبق این قطعنامه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها دیده‌بان ناظر بر برنامه هسته‌ای ایران است.»

لامبرینیدیس گفت: «گزارش‌های اخیر آژانس حاکی از توسعه برنامه هسته‌ای خطرناک ایران است. عدم همکاری ایران با آژانس در روند نظارت آژانس اختلال ایجاد کرده است.»

وی مدعی شد: «طبق تازه‌ترین گزارش آژانس، ایران برنامه خود برای غنی سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد را افزایش داده و درحال افزایش تنش‌ها است. این اقدامات به شکل گرفتن نگرانی‌هایی درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران انجامیده است.» به گفته نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل، «اظهارات مقامات ایرانی درباره احتمال تغییر دکترین هسته‌ای خود نیز نگران کننده است. ایران تحت فشار اقتصادی گسترده‌ای است. آمریکا علاوه بر تحریم‌های یکجانبه، پس از خروج خود از برجام تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعمال کرده، با این وجود، برنامه هسته‌ای ایران از همیشه توسعه یافته‌تر است.»

لامبرینیدیس افزود: «کانال‌های ارتباطی برای دریافت پیشنهادهای مختلف باز است.»

وی در ادامه مدعی روابط نظامی ایران و روسیه و مشارکت ایران در جنگ اوکراین شد و گفت: «اتحادیه اروپا نگران مشارکت ایران در جنگ روسیه علیه اوکراین است. اتحادیه اروپا در واکنش به ارسال موشک بالستیک به روسیه از سوی ایران، تهران را آماج تحریم‌های مختلف قرار داده است. این موضوع به برجام یا قطعنامه ۲۲۳۱ بی‌ربط است اما از ایران می‌خواهیم به حمایت نظامی خود از روسیه پایان دهد.» لامبرینیدیس همچنین تصریح کرد: «ماه‌های پیش رو حیاتی است. تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند. در همین راستا از همه طرفین، از جمله آمریکا می‌خواهیم تا درباره برنامه هسته‌ای ایران و برجام مذاکره کنند. همچنین از ایران می‌خواهیم برای نشان دادن حسن نیت خود، به تعهدات برجامی خود برگردد. چنین اقدامی به بازسازی فضایی مناسب برای مذاکرات خواهد انجامید.»

او افزود: «اتحادیه اروپا به ایجاد راهکار دیپلماتیک برای حل مسئله برنامه هسته‌ای ایران پایبند است.»

ایروانی: سوءاستفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد

سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل خطاب به اروپا هشدار داد که سوءاستفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع و متناسب ایران مواجه خواهد شد.

امیر سعید ایروانی در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و اجرای برجام گفت: ایران هرگونه تهدید مربوط به استفاده از سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک» توسط تروئیکای اروپایی را قویاً رد می‌کند.

ایروانی تصریح کرد: بگذارید یک بار برای همیشه روشن کنیم: سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک» (مکانیسم ماشه) ابزاری در دستان شما نیست که بتوانید از آن برای تهدید ایران سوءاستفاده کنید. ایران به‌صراحت اعلام کرده است که چنین اقدام تحریک‌آمیزی با پاسخی قاطع و متناسب مواجه خواهد شد. این موضع به‌طور مشخص در نامه رئیس‌جمهور وقت ایران به سران تروئیکای اروپایی در تاریخ ۸ می ۲۰۱۹ اعلام شده بود. فعال‌سازی سازوکار موسوم به اسنپ‌بک برای «بازاعمال مفاد قطعنامه‌های لغوشده» بحرانی بزرگ ایجاد خواهد کرد که به نفع هیچ طرفی

 نخواهد بود.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: علی‌رغم اتهامات بی‌اساس و پیگیری قطعنامه‌ای با انگیزه‌های سیاسی از سوی تروئیکای اروپایی و ایالات متحده، ایران متعهد به ادامه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطابق با تعهدات خود است. صدور قطعنامه توبیخی علیه ایران در نشست اخیر شورای حکام آژانس، علیرغم سفر سازنده و موفق مدیرکل آژانس به تهران در ماه نوامبر، نشان می‌دهد که تروئیکای اروپایی و ایالات متحده با هدف تضعیف دیپلماسی، اعتماد و اصول ضروری برای تعامل سازنده، به دنبال پیشبرد یک دستور کار سیاسی هستند.