سخنگوی وزارت خارجه:
عدد ۵۰ میلیارد دلار برای بدهی سوریه به ایران بسیار اغراقآمیز است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این اعداد و ارقامی چون ۵۰ میلیارد دلار برای بدهی سوریه به ایران که مطرح میشود واقعاً اعداد و ارقام بسیار اغراقآمیزی است.
اسماعیل بقایی در نشست خبری با اصحاب رسانه در این خصوص افزود: موافقت نامهها، معاهدهها و یادداشت تفاهمهایی که بین دو کشور منعقد میشود، بین دو کشور هست؛ بین دو گروه یا دو دولت به مفهوم مقطعی آن نیست؛ بنابراین همه این تعهدات و تکالیف قاعدتاً بین دو کشور موجود است و ناپدید نمیشود و هر نظام و حاکمیتی که در هر کشوری روی کار بیاید بر اساس اصل جانشینی دولت که یک اصل پذیرفته شده حقوق بینالملل است این حقوق و تکالیف منتقل خواهد شد.
او درباره وصول مطالبات ایران از سوریه ادامه داد: قطعاً و قطعاً این یکی از موضوعاتی است که در دستور کار ما باقی خواهد ماند.
بقایی همچنین در واکنش به اظهارات سفیر ایران در سوریه مبنی بر بازگشایی قریبالوقوع سفارت ایران در سوریه، گفت: ترجیح میدهم برای افتتاح مجدد سفارت ایران در سوریه از کلمه قریبالوقوع استفاده نکنم.
سخنگوی وزارت خارجه توضیح داد: بازگشایی سفارت در دمشق نیازمند مقدماتی است؛ از جمله تامین امنیت سفارت و کارکنان و به مجرد اینکه شرایط لازم به لحاظ تامین امنیت و سیاسی فراهم شود این کار را دنبال خواهیم کرد.
وی حملات و تجاوزات اسرائیل به سوریه را چیز جدیدی ندانست و گفت: این حملات در 14 ماه اخیر افزایش یافته است. ما به عنوان کشور مسئول در غرب آسیا و کشور اسلامی از هر فرصتی برای بسیج منطقهای و جهانی برای توقف جنایات این رژیم و تجاوزات آن علیه سوریه، یمن و ... استفاده میکنیم.
در سوریه به دنبال احیای امپراطوریهای گذشته نبودیم
بقایی اظهار داشت: تک تک دولتها موظفند در راستای حراست از هنجارها و اصول حقوق بینالملل برای توقف جنایت و تجاوزگری استفاده کنند. در سطح سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل و نشست در قاهره این موضوع را مطرح خواهیم کرد. این یک وظیفه جمعی است که در جهت تجاوزات تلاش کنند.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره روایت ترکیه درباره تحولات سوریه گفت: غیرطبیعی نیست کشورها روایات خود را از تحولات و وقایع داشته باشند.
وی عنوان کرد: ما به عنوان ایران و بقیه کشورها مشترکا نسبت به امنیت و ثبات و تمامیت ارضی سوریه نگرانی داشتیم. این نگرانیها مشترک بود و تلاش کشورها و دغدغه کشورهای شرکت کننده در دوحه این بود که مانع از بروز چنین وضعیتی در سوریه شوند.
بقایی اضافه کرد: حضور ما در سوریه مبنایی و اصولی بود و خروج ما هم مسئولانه. ما در سوریه به دنبال کشورگشایی و سیطرهجویی و احیای امپراتوریهای گذشته نبودیم. آنچه در سوریه مهم بود کمک به تامین امنیت مردم سوریه در مقابله با افراطیگری خشن بود. با این هدف و بنا به دعوت دولت مستقر و قانونی سوریه حضور پیدا کردیم و حضور ما مستشاری بود و هیچ وقت برای دفاع از گروه و شخص خاصی در سوریه نبودیم آنچه برای ما مهم بود کمک به حفظ تمامیت ارضی و ثبات سوریه بود.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: ثبات در سوریه ضامن ثبات در منطقه غرب آسیاست. بقایی همچنین در نشست خبری خود بیان کرد که «از تصحیح موضع دولت آلمان درباره جزایر سهگانه استقبال میکنیم.»
گفتنی است سخنگوی دولت آلمان بهتازگی با عقبنشینی از بیانیه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سهگانه گفته: از راهحل مسالمتآمیز و تعامل ایران و امارات برای این جزایر استقبال میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید