مسئول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی ریاستجمهوری:
قانون حجاب میتواند به نافرمانی اجتماعی منجر شود
مسئول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی ریاست جمهوری تصریح کرد: قانون عفاف و حجاب در شرایطی نوشته شد که به هر حال به لحاظ سرمایه اجتماعی ما مقداری تنزل داشتیم مخصوصا بعد از حوادث ۱۴۰۱ با این موضوع مواجه بودیم. بنابراین زمان نوشتن قانون هوشمندانه نبود و مردم به نوعی در شرایط تقابل و لجبازی بودند. بنابراین اقناعی در این زمینه انجام نشده بود لذا وقتی اقناعی صورت نگرفته یعنی کار ایجابی و فرهنگی صورت نگرفته است و بعد وقتی قانونی بیاید که دو قوه مهم یعنی قوه قضاییه و قوه مجریه کلا ۱۵ ماده بنویسند و بعد در مجلس تبدیل به ۷۴ ماده شود، برای اجرای آن باید بسترسازی مناسبی انجام شود که نشده است. بنابراین من از سران قوه سه قوه درخواست میکنم درخصوص این قانون در جلسه سران به یک تصمیمگیری عاقلانه برسند.
سکینه پاد در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره قانون عفاف و حجاب گفت: حقیقتا وقتی آقای قالیباف درباره زمان ابلاغ این قانون اظهارنظر کردند، احساس کردم که با ابلاغ این قانون با این عجله به نظر میرسد که اقتضائات واقعی جامعه در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه داد: من خودم یک فرد حقوقی و وکیل دادگستری هستم ما وکلا قانون را ناموس خود میدانیم اما قانون خوب قانونی است که ظرفیت اجتماعی تولید کرده و حل مسئله کند.
قانون خوب قانونی است که تبدیل به یک موضوع مقبول اجتماعی شود. یعنی قانون باید دارای صلابت و عدالت درونی باشد تا بتواند بین گروههای مختلف انسجام
ایجاد کند.
مسئول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی ریاست جمهوری تصریح کرد: در رابطه با این قانون با توجه به اینکه متخصصان گروههای مختلف اعم از جامعهشناس، حقوقدان، روانشناس و حتی برخی علما و افرادی که فقه را هم خوب میفهمند، مخالفتهایی داشتهاند.
پیشنهادم این است که درخصوص این قانون در جلسه سران سه قوه از ظرفیتهای قانونی که وجود دارد، استفاده شود. چه عجلهای است که این قانون با این شتابزدگی اجرا شود؟
وی با بیان اینکه شرایط اجرای قانون باید فراهم شود، ادامه داد: ما میدانیم این قانون در شرایطی نوشته شد که به هر حال به لحاظ سرمایه اجتماعی ما مقداری تنزل داشتیم مخصوصا بعد از حوادث ۱۴۰۱ با این موضوع مواجه بودیم.
بنابراین زمان نوشتن قانون هوشمندانه نبود و مردم به نوعی در شرایط تقابل و لجبازی بودند. بنابراین اقناعی در این زمینه انجام نشده بود لذا وقتی اقناعی صورت نگرفته یعنی کار ایجابی و فرهنگی صورت نگرفته است.
وی گفت: وقتی قانونی بیاید که دو قوه مهم یعنی قوه قضاییه و قوه مجریه کلا ۱۵ ماده بنویسند و بعد در مجلس تبدیل به ۷۴ ماده شود، برای اجرای آن باید بسترسازی مناسبی انجام شود که نشده است.
من از سران قوه سه قوه درخواست میکنم درخصوص این قانون در جلسه سران به یک تصمیمگیری عاقلانه برسند.
پاد ادامه داد: ما مسائل مهمتری در اجتماع داریم که خودشان به طور طبیعی گسست ایجاد میکنند و انسجام به هم زن است.قانون هم اگر بخواهد انسجام بهمزن باشد، ممکن است نافرمانیهایی درخصوص آن صورت بگیرد.
مسئول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی ریاست جمهوری تصریح کرد: ذات قانونِ خوب، مقبولیت اجتماعی است. در تمام دنیا قانون یک فصل مشترک بین افراد جامعه میشود و همه در برابر قانون یکسان هستند و همه آن را میپذیرند اما این قانون این شرایط را ندارد و من از این بابت نگرانم و به شدت هم نگران هستم.
دیدگاه تان را بنویسید