سخنگوی حزب ندای ایرانیان:
باندهای اقتصادی و سیاسی به بهانه «وفاق» به دنبال تسلط بر منابع کشور هستند
سخنگوی حزب ندای ایرانیان گفت: دولت باید تعریف واضح تری از وفاق ملی داشته باشد و اقداماتی را متناسب با آن طراحی کند. در حال حاضر چنین هماهنگی در دولت وجود ندارد. این باعث شده است باندهای اقتصادی و سیاسی فعال شوند و به بهانه وفاق ملی به دنبال تسلط بر منابع کشور باشند. اگر دولت در سطوح بالا در این مورد هماهنگ نشود، از این زاویه آسیب جدی خواهد خورد.
سعید نورمحمدی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی عملکرد دولت با توجه به شعار وفاق ملی گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای وفاق ملی این است که در کوتاه مدت رهبران و جریانات سیاسی بر الزامات آن توافق میکنند و کاری خارج از آن انجام نمیدهند. علاوه بر این همه خود را در آن سهیم میبینند و میپذیرند بخشی از بازیگران موضوع وفاق هستند. در حال حاضر در سطح روسای قوا و راس نظام این مشارکت در وفاق وجود دارد. یعنی شما احساس اختلاف و نبود همدلی بین روسای سه قوه اصلی کشور را مشاهده نمی کنید. آنچه که از رفتارهای بزرگان کشور منعکس میشود تلاش برای حفظ این وفاق است.
وی افزود: اما در سطحی پایین تر شاهد این همه نیستیم. نمایندگان یک جریان سیاسی که در مجلس مسلط است به شدت وزرا را تحت فشار گذاشته است تا انتصابات مطابق میل آنان صورت پذیرد. برای همین شما بعضا از برخی انتصابات که دقیقا نقطه مقابل گفتمان آقای پزشکیان هستند، متعجب می شوید. انگار تنها تعریف این افراد از وفاق ملی این است که به این بهانه سهم خواهی بیشتری کنند و جریانات حامی پروری خود را تقویت کنند. در این سوی میدان هم برخی از اصلاح طلبان انتظار دارند آنچه که میراث سیاسی محمود احمدی نژاد در عرصه سیاسی است، برای آنها هم اجرا شود. تا پیش از دوران محمود احمدی نژاد مدیران کشور از همه جریانات سیاسی کشور بودند. اگر دولت خاتمی روی کار می آمد، شما امثال آقای مظفر را در آموزش و پرورش میدیدید. آقای شریعتمداری که در ستاد رقیب آقای خاتمی بود را در دولت میدیدید. در سطوح پایین دولت بیشتر این را مشاهده میکردید. فضایی وجود داشت که همه حس میکردند باید به دولت کمک کنند.
نورمحمدی تصریح کرد: آقای احمدی نژاد که روی کار آمدند به قلع و قمع و حذف مدیران سیاسی پرداختند. دولت احمدی نژاد بهترین مدیران اقتصادی و صنعتی کشور را در تمام سطوح با زننده ترین شکل ممکن خانه نشین کرد تا فقط خودی های خود را روی کار بیاورد. با آن نگاه هیچ غیر خودی نباید در هیچ سطحی از دولت باقی می ماند. برخی از اصلاح طلبان دوست دارند اشتباه غیر قابل جبران احمدی نژاد توسط آنان اجرا شود. گویی هر کسی در ستاد رقیب بوده است نباید در کشور مسئولیت بگیرد. مگر تفاوت آرای انتخابات چقدر بوده است؟ جریانی که شانه به شانه آقای پزشکیان رای آورده است، باید در صحنه باشد. این اشتباه و رفتار غیرپخته ای در دولت احمدی نژاد یا شهید رییسی اتفاق افتاده است، نباید ما را به تلافی وا دارد که همان رفتار را نسبت به رقبا انجام دهیم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: از این منظر دولت هنوز نتوانسته است وفاق ملی را به یک پدیده قابل درک و قابل فهم در کل کشور تبدیل کند. هم جریاناتی در داخل به اشکال مختلف مقاومت میکنند و هم خود دولت در ظاهر تسلطی بر شرایط و انتصابات و کنترل نمایندگان ندارد. به نظر می رسد دولت در مورد مساله وفاق ملی باید فعال تر شود و هماهنگی و اقدامات بیشتری برای تحقق آن انجام دهد
نورمحمدی درباره انتخاب استانداران در دولت چهاردهم و استفاده از استانداران کرد، بلوچ و عرب گفت: انتصابات استانداران و مدیران کرد و عرب و بلوچ یکی از مهمترین وعده های رئیس جمهور و بهترین اقدامات دولت ایشان بوده است. برای من به عنوان یک شهروند هنوز قابل درک نیست چرا در این سالها در مورد انتخاب مدیران کشور از این قومیت ها، مقاومت وجود نداشته است. فرق یک شهروند کرد و بلوچ با شهروند فارس در چه چیزی بوده است که برخی اجازه نمی دادند این انتصابات صورت پذیرد؟ من تصور می کنم یک تغییر جدی در دکترین امنیتی کشور اتفاق افتاده است و این تغییر ماحصل وفاق ملی در سطح بالای کشور است. دولت آقای پزشکیان گام بزرگی در تغییر رویکردهای امنیتی و سیاسی کشور به نفع شعار ایران برای همه ایرانیان برداشته است که ستودنی است.
سخنگوی حزب ندای ایرانیان درباره مهمترین اقدامات در کوتاه مدت از سوی دولت چهاردهم گفت: دولت بیش از هر چیزی به هماهنگی درونی نیاز دارد. باید درون دولت هماهنگ شود. منظورم از هماهنگی، انتخاب مدیران فقط از یک جریان خاص نیست. هماهنگی گفتمانی است. دولت باید تعریف واضح تری از وفاق ملی داشته باشد و اقداماتی را متناسب با آن طراحی کند. در حال حاضر چنین هماهنگی در دولت وجود ندارد. این باعث شده است باندهای اقتصادی و سیاسی فعال شوند و به بهانه وفاق ملی به دنبال تسلط بر منابع کشور باشند. اگر دولت در سطوح بالا در این مورد هماهنگ نشود، از این زاویه آسیب جدی خواهد خورد.
دیدگاه تان را بنویسید