پزشکیان در جلسه شورای عالی فضای مجازی:
ادامه فیلترینگ برای مردم قابل قبول نیست
رئیسجمهور جلب رضایتمندی مردم را از ارکان اصلی تصمیمگیری در حاکمیت دانست و گفت: ادامه فیلترینگ با توجه به ایجاد نارضایتیهای عدیده برای مردم قابل قبول نیست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان دیروز در جلسه شورای عالی فضای مجازی، گفت: معتقدم بدون درنظرگرفتن رضایتمندی مردم و صرفا بر اساس مفروضات خود نمیتوانیم کشور را اداره کنیم و لذا رضایت مردم باید محور تصمیمات ما قرار گیرد.
رئیسجمهور در ادامه تصمیمگیری درباره شئون مختلف زندگی مردم با افعال منفی «نشودها» و «نبایدها» را از جمله رویههای غلط و نادرست در حکمرانی عنوان کرد و با بیان اینکه باید ببینیم جامعه تا چه میزان از تصمیماتی که ما برای زندگی آنها میگیریم رضایت دارند، تصریح کرد: وقتی جامعه از تصمیمات ما راضی نباشد، بهطور قطع تصمیم اتخاذ شده به ضد خودش تبدیل خواهد شد و علاوه بر اینکه سرمایه اجتماعی کشور از بین خواهد رفت موضوع مهم امنیت ما را نیز با چالش مواجه خواهد کرد.
پزشکیان سپس به موضوع فیلترینگ فضای مجازی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه براساس پیمایشهای صورت گرفته به طور کلی اهداف این طرح محقق نشده است، افزود: ضمن تأکید بر ضرورت توسعه حکمرانی در فضای مجازی به منظور جلوگیری از آسیبهای آن معتقدیم ادامه این روند با توجه به ایجاد نارضایتیهای عدیده برای مردم قابل قبول نیست، لذا باید برای اصلاح این روند همه نهادهای حاکمیتی به زبان و نگاه مشترک برسند.
رئیسجمهور در این راستا به امین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی دستور داد با تشکیل کارگروهی به فوریت ابعاد مختلف این موضوع را بررسی و نتیجه کارشناسی را برای تصمیمگیری در جلسه آتی شورای عالی مجازی ارائه کند.
برای توسعه کشور، باید روابط خارجی را سامان دهیم
رئیسجمهور همچنین گفت: برای توسعه کشور علاوه بر سامان دادن امور داخلی، باید روابط بینالمللی کشور را سامان داده، تنشها را رفع و زمینه را برای تعاملات و مراودات با کشورهای منطقه و جهان نیز بهبود ببخشیم.
پزشکیان صبح دیروز در نشستی با جمعی از وزرای سابق امور خارجه، در ابتدای جلسه ضمن ارائه تحلیلی از عملکرد دولت چهاردهم در این حوزه، گفت: ما در مدت کوتاهی که دولت چهاردهم سر کار آمده تلاشهای زیادی کردیم که برخی مسائل و مشکلات سیاست خارجی را حل کنیم. در حال حاضر ارتباط ما با همسایگان مطلوب است و توافقاتی هم در جلسات و دیدارها داشتهایم. وی به دیدارها و گفتگوهای خود و رایزنیهای مقامات بخشهای مختلف با طرفهای چینی و روسی در راستای تسریع در اجرای توافقات فیمابین و ارتقای سطح روابط اشاره کرد و افزود: تبادل هیاتها میان ایران با چین و روسیه در جریان است و تلاش داریم موانع پیشروی اجرای توافقات با این دو کشور را برطرف کنیم. چینیها علاقمند هستند در اجرای پروژههایی زیربنایی و عمرانی در ایران فعالتر شوند و در ارتباط با روسیه نیز گسترش و تکمیل خطوط ترانزیتی و نیز خط انتقال گاز به شکل جدی در حال پیگیری است.
رئیسجمهور به مذاکرات با نخست وزیر هند و ابراز تمایل آنها برای تسریع در اجرای طرح توسعه بندر چابهار اشاره و تصریح کرد: علاوه بر اصرار هندیها برای فعال شدن مسیر بندر چابهار، کشورهای جنوب خلیج فارس نیز به دنبال گسترش روابط و به خصوص فعال شدن مسیرهای ترانزیتی با ایران هستند.
پزشکیان با اشاره به اینکه از ابتدا اعلام کرده بودم که به دنبال گسترش روابط با همه کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی هستیم، گفت: مذاکره با کشورهای اروپایی در حال انجام است، اما رژیم صهیونیستی با شیطنتهای اخیرش سعی در ایجاد اخلال و پیچیده کردن مسائل در این مسیر دارد.
وی خاطرنشان کرد: در مدت کوتاه سپری شده از آغاز فعالیت دولت چهاردهم، حدود ۹۵ نشست و گفتگو با روسای جمهور، نخستوزیران و مقامات سایر کشورها داشتهایم که نتایج خوبی به همراه داشته است؛ به عنوان مثال در دیداری که با رئیس جمهور مصر داشتم آقای السیسی تمایل کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران را ابراز کرد و وزرای خارجه دو کشور برای پیشبرد روابط دو کشور ماموریت یافتهاند.
رئیسجمهور همچنین پس از شنیدن نظرات حاضران، ضمن تشکر از حضور و نظرات ارائه شده آنان، گفت: در آغاز فعالیت رسمی به عنوان رئیسجمهور هم گفتم که باور دارم باید با دوستان مروت و با دشمنان مدارا داشته باشیم و امروز بیش از گذشته به این نظر اعتقاد دارم. ما برای رسیدگی به مشکلات داخلی و توسعه کشور علاوه بر سامان دادن امور داخلی، باید روابط بینالمللی کشور را سامان داده، تنشها را رفع و زمینه را برای تعاملات و مراودات با کشورهای منطقه و جهان نیز بهبود ببخشیم.
پزشکیان گفت: به نظرم حتی در رابطه با آمریکا نیز ما چه بخواهیم و چه نخواهیم بالاخره در عرصه منطقهای و بینالمللی با این کشور مواجهه خواهیم داشت و بهتر است این عرصه را خودمان مدیریت کنیم؛ البته دولت در نهایت، کلیت سیاست خارجی را در چارچوب استراتژی و رویکردهای کلان نظام پیش خواهد برد.
دیدگاه تان را بنویسید