فلاحتپیشه: ایران برای روسیه، بازار کالاهای تاریخ مصرف گذشته است
انقضای چندباره تاریخ وعده روسها برای امضای پیمان راهبردی و ادعای جدید لاوروف!
استاد دانشگاه و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، به وعده جدید وزیر خارجه روسیه در مورد امضای پیمان جامع مشارکت راهبردی، واکنش نشان داد.
حشمتالله فلاحتپیشه، در واکنش به این وعده در شبکه ایکس نوشت: «برای چندمین بار تاریخ وعده دیگر روسها برای امضای پیمان راهبردی با ایران منقضی شد. آنها تا تعیین تکلیف جنگ ایران و اسرائیل، پیمان را امضا نخواهند کرد. تجربه نیروگاه بوشهر، اس ۳۰۰ و ۴۰۰ و سوخو ۳۵ نشان داد که ایران برای روسیه، بازار کالاهای تاریخ مصرف گذشته است.»
به گزارش عصرایران، رویترز نوشت: وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت: «پیمان جامع مشارکت راهبردی بین روسیه و ایران که در حال آماده شدن است، عاملی جدی در تقویت روابط روسیه و ایران خواهد بود». این توافقنامه برای امضا «در آینده نزدیک» آماده میشود.
سرگئی لاوروف، در مصاحبه با تلویزیون دولتی روسیه افزود: توافقنامهای که انتظار میرود بین روسیه و ایران امضا شود شامل همکاریهای دفاعی نزدیکتر میشود.
وی یادآور شد: این موضوع تمایل دو طرف برای همکاری نزدیکتر در زمینه دفاعی و تعامل برای دستیابی به صلح و امنیت در سطح منطقه و جهان را تایید میکند. شکل روابط دفاعی مشخص نشده است. او به جزئیات این روابط نزدیک اشاره نکرد. وزیر خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران قبل از پایان سال جاری میلادی از مسکو دیدار کند. ایران خریدار تجهیزات نظامی روسیه از جمله جنگندهها و سامانههای دفاع هوایی است.
ایران و روسیه هم اکنون روابط نظامی دارند. ایران خریدار تجهیزات نظامی مهم از روسیه از جمله جنگنده و سامانه های دفاع هوایی است. نیروهای نظامی ایران و روسیه در سوریه هم عملیات های مشترک نظامی داشتند.
نیروهای مسلح ایران و روسیه بارها در مانورهای نظامی مشترک مشارکت کردهاند.
اوکراین و کشورهای غربی ایران را متهم میکنند که با ارسال پهپاد و موشک به روسیه به این کشور در جنگ علیه اوکراین کمک می کند. تهران این اتهام را رد میکند و میگوید در جنگ روسیه علیه اوکراین مشارکت ندارد و به هیچ کدام از دو طرف جنگ، کمک نمیکند.
روسیه همچنین پیمانکار تنها نیروگاه اتمی ایران (نیروگاه بوشهر) است.
رویترز نوشت: روابط نظامی بین دو کشور با توجه به جنگ اوکراین و تبادل حملات موشکی و حملات هوایی ایران و اسرائیل، منبع نگرانی بسیاری برای غرب است. روسیه از زمان حمله این کشور به اوکراین روابط خود را با ایران و کره شمالی، دو مخالف آمریکا، تقویت کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید