کلیات مهمترین لایحه مالی ۱۴۰۴ دولت با ۱۴۶ رأی موافق تصویب شد؛
سیگنال مثبت مجلس به اولین لایحه بودجه دولت پزشکیان
نمایندگان مجلس با ۱۴۶ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از ۲۴۹ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند.
به گزارش خبرآنلاین، بیشترین مخالفان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ از میان چهرههای تندرو و پایداریچیها بود که با توجه به حضور سعید جلیلی، رقیب انتخاباتی مسعود پزشکیان و رئیس دولت سایه در جلسه کمیسیون اصل ۹۰، بعید نیست که این مخالفت هدفمند بوده باشد.
حسین صمصامی، به عنوان مخالف لایحه، در نطق مخالفت خود گفت: اگر میخواهید تورم در سال آینده افزایش یابد، به کلیات بودجه رأی دهید. رأی مثبت به کلیات لایحه بودجه به معنای آن است که ما موافق افزایش قیمت کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم هستیم. پیشبینی ما آن است که در لایحه بودجه سال آینده افزایش قیمت بنزین تا ۴۰ درصد آمده است؛ چراکه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان برای آن منابع پیشبینی شده است.
وی افزود: میزان افزایش حقوق با میزان تورم متناسب نیست و این مسئله یکی دیگر از نقاط ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۴ است. نرخ ارز در بودجه سال آینده ۵۵ هزار تومان پیش بینیشده این در حالی است که ما در جنگ اقتصادی هستیم و دشمن به دنبال آن است که سفره مردم را کوچک کند.
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهینشهر هم در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: در حالی که در قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور تاکید شده که ما باید به سمت تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد برویم اما گویا دولت هیچ ارادهای برای اجرای قانون برنامه هفتم ندارد و اعداد و ارقامی که لحاظ کرده نشان میدهد که قرار نیست رشد ۸ درصد اقتصاد محقق شود.
نماینده شاهین شهر در مجلس تاکید کرد: دولت باید به سمت تورم تک نرخی حرکت کند اما با این لایحه بودجه که دولت به مجلس ارائه کرده قطعاً نرخ تورم در سال آینده تشدید خواهد شد. همچنین از دیگر نقاط ضعف لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ افزایش نرخ بهره بانکی است.
چو دخلت نیست، خرج آهستهتر کن
علی رغم مخالفت چهرههای تندرو و پایداریچی با مهمترین لایحه مالی دولت، هادی قوامی، از چهرههای مستقل در مجلس و حامی مسعود پزشکیان هم در ابتدای نطق خود در مخالفت با کلیات لایحه بودجه، شعری از سعدی خواند. او خطاب به پزشکیان گفت: چو دخلت نیست خرج آهسته تر کن ...
وی گفت: یکی از نقاط قوت آقای رئیس جمهور، پایبندی به برنامه هفتم پیشرفت است و یکی از مهمترین ویژگیهایی که بودجه سال آینده باید داشته باشد تبعیت کمی و کیفی از این برنامه است؛ بر اساس مستندات موجود این تبعیت کمی و کیفی وجود ندارد چراکه ما بر اساس برنامه به دنبال رشد اقتصادی ۸ هستیم. آیا رشد اقتصادی ۸ درصد در طول ۵ سال آینده محقق میشود؟ طی سه سال گذشته بر اساس آمار مرکز آمار و بانک مرکزی متوسط رشد اقتصادی ۴.۵ درصد بوده است، این در حالیست که در سال آینده رشد اقتصادی با نفت سه و نیم درصد و بدون نفت دو و نیم درصد پیشبینی شده است درحالی که این رشد باید از متوسط سه سال گذشته
فراتر برود.
دفاع تمام قد ذوالنوری از بودجه پزشکیان
از سوی دیگر، مجتبی ذوالنوری، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از نمایندگان اصولگرا و نزدیک به جبهه پایداری محسوب میشود که عمدتا در قد و قامت مخالفان دولت و جریان اصلاحطلب ظاهر میشود اما دیروز در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ برخلاف تصورات او به عنوان مدافع کلیات لایحه بودجه پشت تریبون خانه ملت قرار گرفت و گفت: معمولا برخی از موضوعات بودجهای برای دولتها به عنوان حیاط خلوت محسوب میشد که یکی از آن بودجه سنگین هدفمندی است یکی از دلایلی که بودجه سال آینده انبساطی جلوه داده شده، این است که دولتهای قبل بودجه هدفمندی را در لایحه نمیآوردند اما امسال رقم کلان آن آمده و سقف بودجه را بالا بردند به همین دلیل تلقی آن است که بودجه انبساطی شده حال آنکه بودجه امسال شفاف است.
وی ادامه داد: علاوه بر این در سالهای گذشته بودجه نیروهای مسلح در عدد بودجه نمیآمد و براساس تدابیر رهبری افزایش پنج درصدی پیشبینی میشد امسال رقم سنگین ۷.۸ درصدی به سقف بودجه برای بودجه نیروهای مسلح افزوده شده لذا تلقی میشود که بودجه انبساطی است. در بودجه سال آینده جلوی درزها و راههای فرار گرفته شده و بر نقاط تاریک نورافکن انداخته و همه چیز شفاف است.
شاهد شفافسازی درآمدها هستیم
شهباز حسنپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم با اشاره به تحویل به موقع لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس، گفت: دولت از نظم بودجهریزی برخوردار است. بعد از مدتها بودجه شفاف شده و هزینهها و درآمدها در آن مشخص شده است.
سید نجیب حسینی، نماینده گلستان از دیگر موافقان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ بود. او نیز با حضور در پشت تریبون مجلس گفت: قطعاً نمیتوان تمام مسائل کشور را در یک بودجه سالیانه حل کرد و ما باید به دولت فرصت دهیم. دولت چهاردهم علیرغم کمبود وقت برای حل مشکل صندوقهای بازنشستگی، ناترازی انرژی، ناترازی بانکها و نظام پرداخت حقوقها برنامه ارائه داده است.
وی ادامه داد: بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است که دولت در این لایحه آورده که سال آینده ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود به صندوقهای بازنشستگی را پرداخت میکند که قطعاً این کار در حل مشکلات صندوقهای بازنشستگی تأثیرگذار است.
این نماینده موافق لایحه بودجه افزود: کسانی که حقوق بالا دریافت میکنند، حقوق شأن ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت اما سایر حقوقها به طور متوسط ۳۵ درصد افزایش مییابد. معافیتهای مالیاتی هم که به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است.
سیدسلمان ذاکر، نماینده ارومیه هم در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ اظهار کرد: شفافسازی درآمدهای نفتی، هدفمندی یارانهها، تبصره ۱۴، برق و دیگر انرژیها را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ شاهد هستیم؛ این در حالی است که ما در بودجههای قبل دسترسی کافی به این اعداد و ارقام نداشتیم و نمیتوانستیم بر آنها نظارت کنیم؛ از این رو کلیات لایحه بودجه قابل قبول است و اگر ایراداتی وجود دارد میتوانیم در جریان بررسی جزئیات مورد اصلاح قرار دهیم.
دیدگاه تان را بنویسید