باب دریفاس  در نشریه امریکایی «نیشن» نوشت: به همین سادگی سیاست داخلی به ظاهر سرد و گرفتار انجماد ایران به یکباره با گشایشی غیرمنتظره روبرو شده است. کمتر از دو ماه پس از سانحه سقوط هلی کوپتر حامل ابراهیم رئیسی و جان باختن رئیس جمهور مذهبی و محافظه کار ایران که سابقه ریاست دستگاه قضایی این کشور را در کارنامه داشت، در میان ناباوری بسیاری از ناظران سیاسی، یک سیاستمدار اصلاح‌‌‌‌طلب به عنوان رئیس جمهور بعدی ایران انتخاب شده که وعده داده به دنبال دیپلماسی باز با ایالات متحده خواهد بود و محدودیت‌های اعمال شده بر زنان در زمینه رعایت پوشش اسلامی را کاهش خواهد داد.

 به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: اکنون پزشکیان به عنوان رئیس جمهور جدید در موقعیتی قرار دارد که تهران را از رویکرد تقابلی با واشنگتن که از زمان خروج یکجانبه دونالد ترامپ از برجام در سال 2018 همواره رو به تشدید بوده است دور کند. قطعا وی برای ایجاد این تغییرات با مقاومت مواجه خواهد شد. اما در عین حال پزشکیان از حمایت مردم ایران که تحت فشارهای فزاینده اقتصادی ناشی از تحریم‌های اقتصادی آمریکا قرار دارند برخوردار خواهد بود.

پزشکیان در عرصه‌های داخلی و بین‌‌المللی راهی دشوار در پیش دارد

دریفاس معتقد است:‌ هم در صحنه داخلی و هم صحنه بین‌المللی، پزشکیان راهی بس دشوار در پیش دارد. بدون شک او به یاد دارد که چگونه تندروها ریاست‌جمهوری خاتمی را با چالش‌های متعددی روبرو کردند. در جریان کارزار انتخاباتی، او بارها نحوه برخورد با زنانی که حجاب ندارند را محکوم کرد، اما به صراحت اذعان کرد که به عنوان رئیس‌جمهور قادر به تغییر قوانین نیست زیرا چنین کاری در اختیار پارلمان تحت کنترل محفاظه کاران است. با این حال او باید بتواند اقدامات مجریان قانون را که زنان را کشان کشان سوار ون‌های پلیس می‌کنند، مهار کند.

 در ادامه این تحلیل آمده است:‌ این بار نئوکان‌های آمریکایی و متحدان آنها که می‌گفتند رهبری ایران هر طور شده خواسته‌های خود را به کرسی می‌نشاند، دریافتند که پیش‌بینی‌هایشان به کلی اشتباه از آب درآمده است. در واشنگتن، این حلقه جنگ طلب به دنبال آن است که هر دستاوردی را که پزشکیان بتواند در حوزه دیپلماتیک به دست آورد تضعیف نماید. و اگر بر اساس احتمالات موجود ترامپ مجددا به کاخ سفید برگردد، پزشکیان باید انتظار و آمادگی رویارویی با یک تهدید وجودی را داشته باشد.