رئیسی در نشست خبری با شهباز شریف:
ایران و پاکستان روابط اقتصادی- تجاری خود را ارتقا بخشند
نشست خبری ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان و محمد شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان در اسلامآباد برگزار شد.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهور در این نشست، گفت: دو کشور ایران و پاکستان باید در حوزههای اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشند. رئیسی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای بسیاری بین ایران و پاکستان است که تبادل این ظرفیتها در جهت منافع دو کشور و ملت میتواند به کار گرفته شود در نشستهایمان با نخستوزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزههای اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم.
رئیسجمهور روابط ایران و پاکستان را پیوندی ناگسستنی تعریف کرد و گفت: ما با کشور دوست و برادر و همسایهمان پاکستان فقط به عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است. امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند میدهد اعتقادات است این پیوند ناگسستنی است. رئیسی مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم را یکسان دانست و تصریح کرد: هر دو در مبارزه با ناامنیها جرایم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنیها مصمم هستیم و این نگاه مشترک هر دو کشور است در یک کلمه دفاع از حقوق بشر محور همکاریهای دو کشور است چه همکاریهای دو جانبه چه منطقه ای و چه بینالمللی.
رئیس جمهور با اشاره به تداوم همکاری بین دو دولت ایران و پاکستان بیان کرد: ممکن است برخی همکاریهای دو کشور را نپسندند مهم نیست مهم ان است که تداوم همکاریهای دولتهای دو کشور به نمایندگی از مردم آنها ادامه یابد و مصممیم این همکاریها را در سوطح بالا ارتقا ببخشیم. رئیسی سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور را قابل قبول ندانست و گفت: تصمیم گرفتیم این روابط در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
مرز ایران و پاکستان یک فرصت است
رئیسجمهور مرز ایران و پاکستان را یک فرصت برشمرد و اظهار کرد: مرز دو کشور که طولانی است را یک فرصت می دانیم و معتقدیم در جهت رفاه دو ملت به ویژه مرزبانان به کار گرفته شود سفر کوتاه من و نخست وزیر به مرزها برای بازدید و توسعه بازارچههای مرزی بود این کار می تواند افزایش یابد گامهای برداشته شده کافی نیست و باید این گامها در جهت امنیت مرز و رفاه مردم دو کشور ادامه یابد.
رئیس جمهور افزود: ممکن است برخی تعمیق همکاریها و روابط دو کشور را نپسندند، اما آنچه برای ما اهمیت دارد تداوم همکاریهای دو کشور در جهت تأمین منافع دو ملت است. رئیسی با بیان اینکه ملت بزرگ ایران تحریمهای ظالمانه را به فرصتی برای پیشرفت کشور تبدیل کردهاند نسبت به انتقال تجربیات و تبادل ظرفیتها در این زمینه با ملت پاکستان بویژه در بخشهای مختلف علم و فناوری، تکنولوژی، حمل و نقل و ترانزیت اعلام آمادگی کرد. رئیسجمهور در پایان همچنین ابراز امیدواری کرد این سفر نقطه عطفی در روابط ایران و پاکستان در همه زمینهها باشد.
نخستوزیر پاکستان نیز در نشست خبری مشترک با رئیسی گفت: بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالیرتبه به کشور ما میآید و این موجب افتخار ماست. چشم ما روشن و دل ما شاد.
محمدشهباز شریف در ادامه بیان کرد: هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفتوگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده و از کشورهای جهان درخواست میکنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند. راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است. پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمیکند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه میدهد. وی ادامه داد: از آیتالله خامنهای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادیخواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر میکنم.
نخست وزیر پاکستان گفت: جناب آقای رئیس جمهور! شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشورهای خود با داشتن اصول برای فروغ آنها همکاری خواهیم کرد.
امضای ۸ سند همکاری مشترک میان مقامات ایران و پاکستان
مقامات جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در حضور رئیسجمهور ایران و نخست وزیر پاکستان، ۸ سند همکاری مشترک در حوزههای مختلف امضاء کردند.
به گزارش ایلنا، در ادامه برنامههای سفر رسمی ابراهیم رئیسی و هیأت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی همراه به پاکستان، مقامات جمهوری اسلامی ایران و پاکستان پس از برگزاری نشست مشترک هیأتهای عالیرتبه در حضور رئیسی و شهباز شریف ۸ سند همکاری در بخشهای مختلف تجارت، علم و فناوری، کشاورزی، بهداشت، فرهنگ و مسائل حقوقی و قضایی به امضا رساندند.
«ایجاد مناطق آزاد تجاری در گذرگاههای مرزی مشترک»، «همکاری در بخش سینما و رسانه»، «همکاری در بخش بهداشت دامی»، «همکاریهای امنیتی»، «همکاری در بخش تعاون و رفاه اجتماعی»، «همکاری در بخش استاندارد» و «همکاری در بخش حقوقی و معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری» از مهمترین اسناد همکاری میان دو کشور بود که از سوی وزرای راه و شهرسازی، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی و روسای سازمانهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و استاندارد با همتایان پاکستانی به امضا رسید.
دیدگاه تان را بنویسید