رئیسی در آیین افتتاح مترو پرند بار دیگر از «صادقالوعد» بودن مسئولان سخن گفت
وعدههای «به خروار» بر زمین مانده و...
مینا محمدزاده
متروی پرند صبح پنجشنبه نهم آذر با حضور ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور افتتاح شد. به گزارش خبرگزاریها این خط مترو از ایستگاه شاهد در خط یک مترو منشعب شده و با طی مسیر ۵۰ کیلومتری با ۵ ایستگاه به شهر پرند میرسد. ۳۰ کیلومتر خط اول متروی پرند با ایستگاههای شهر آفتاب و فرودگام امام خمینی(ره) به بهرهبرداری رسیده و ۲۰ کیلومتر پایانی آن در حال احداث است.
رئیسجمهور در مسیر بهرهبرداری متروی پرند، با بیان اینکه انتظار ۱۸ ساله مردم به سر آمد، گفت: در این مدت بخشهای مختلف از جمله شهرداری تهران، قرارگاه سازندگی، مسئولان پرند دست به دست هم دادند و به این قول یکساله بهتر از آنچه وعده دادند عمل کردند، چون اینجا قرار بود یک خط ۲۰ کیلومتری باشد که به صورت رفت و برگشت یعنی ۴۰ کیلومتر انجام شد.
افتتاح مترو پرند گرچه اقدامی امیدبخش، بجا و در راستای حل مشکلات 500 هزار نفر جمعیت منطقه که با مشکل تردد مواجه بودند، است؛ اما افتتاح آن را نمیتوان بهتنهایی دلیلی بر «صادقالوعد» بودن دولت دانست
وی در ادامه گفت: این اقدامات در مردم نشاط و امید ایجاد میکند و میتوانیم بگوییم مسئولان صادقالوعد هستند و مردم میبینند مسئولان کنارشان هستند.
افتتاح مترو پرند گرچه اقدامی امیدبخش، بجا و در راستای حل مشکلات 500 هزار نفر جمعیت منطقه که با مشکل تردد مواجه بودند، است؛ اما افتتاح آن را نمیتوان بهتنهایی دلیلی بر «صادقالوعد» بودن دولت دانست.
آقای رئیسی از این وعدهها کدام محقق شد؟
تعداد خلف وعدهها در دولت رئیسی آنقدر زیاد است که صحبت از آن دیگر تازگی ندارد. اما اشاره او به «صادقالوعد»بودن مسئولان در آیین افتتاح مترو پرند، بهانهای جدید برای برشمردن وعدههای برزمین مانده مسئولان و خود او به عنوان رئیس دولت سیزدهم شد. فرازدیلی با انتشار یک اینفوگرافی؛ «از وعده به بهبود وضعیت اینترنت و کاهش قیمت کالاهای اساسی تا مهار تورم و دلارزدایی از اقتصاد کشور» را برشمرد و ناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی در دولت پیشین، با انتشار تصویری درباره صادقالوعد بودن دولت، نوشت: «بعد از گذشت ۲۶ماه از تلاش دولت سیزدهم و چاپ ۵۰۰ همت پول، رشد ۱۴۶ درصد قیمت خوراکیها، افزایش ۱۴۵ درصد قیمت مسکن و افت شدید سرانه مصرف اقلام اساسی مردم نظیر گوشت و مرغ، آیا ادعای صادقالوعد بودن مقبولیت دارد؟دولت صادقانه به مردم بگوید آیا هنوز بر نظر قبلی خود باقی هست که عامل اصلی مشکلات، بیشتر بیکفایتی مدیریتی است تا تحریمها؟» مواردی که همتی برشمرده، از جمله اصلیترین وعدههای انتخاباتی رئیسی بود که پس از آغاز به کار دولت نیز ادامه داشت، اما همچنان بر زمین است.
تعداد خلف وعدهها در دولت رئیسی آنقدر زیاد است که صحبت از آن دیگر تازگی ندارد. اما اشاره او به «صادقالوعد»بودن مسئولان در آیین افتتاح مترو پرند، بهانهای جدید برای برشمردن وعدههای برزمین مانده مسئولان و خود او به عنوان رئیس دولت سیزدهم شد
مهمترین وعدههای دولت رئیسی در زمینه اقتصاد بود. ازجمله سرآمدترین آن در اواخر اسفند 1400 بیان شد که دستور داد: «تا پایان سال ۱۴۰۰ فقر مطلق باید ریشهکن شود.» این شعار بازتابهای فراوانی داشت؛ منتقدان گفته بودند وقتی کاری انجام نشده، چگونه میتوان توقع داشت که فقر ریشهکن شود؟ آن هم در حالی که دولت تا شب عید نتوانست حتی حقوق بازنشستگان را پرداخت کند. رویداد۲۴ نیز پیش از این در گزارشی خاطرنشان کرده بود: دولت رئیسی با شعارهای رفع محرومیت و عدالتگستری روی کار آمده و جذابترین وعدهها را به مردم داد. از مهمترین وعدههای ابراهیم رئیسی تکرقمی کردن تورم بود. برای فهم بهتر ماجرا و اینکه آیا این وعده تحقق یافته یا دستکم وضعیت بهتر شده، کافی است به آمار بانک مرکزی مراجعه شود که خود گویای ماجراست.
در وزارت اقتصاد مهمترین وعدهها حول محور بورس و قیمت دلار و سامان دادن به ساختارها بود. سیداحسان خاندوزی گفته بود با تامین مالی متفاوت و سرمایهگذاری خارجی مشکل مسکن را حل میکنیم. او همچنین وعده داده بود که به برداشت پول از بانک مرکزی پایان داده میشود و مهمتر از آن گفته بود با تصمیمهای دولت هیچگاه قیمتها از این فراتر نخواهد رفت. تقریبا هیچکدام از این وعدهها محقق نشده است. وضعیت بورس همچنان مبهم است و هیچ ثباتی وجود ندارد. قیمتها هر لحظه افزایش مییابد و تورم نیز کنترل نشده است.
رئیسی از وعده بهبود وضعیت اینترنت تا مسکن و...
رئیسی وعده سرعت بالای اینترنت را داد و الان خلافش عمل میشود.
قول ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال، میزان عرضه مسکن نیز عملی نشد و مسکن روزبهروز گرانتر و درعینحال با رکود بیشتری مواجه شد. درمورد کالاهای اساسی که مستقیم به سفره مردم ارتباط دارد شامل برنج، تخم مرغ، گوشت، روغن، مرغ و ...نیز وعدههای دولت برای مهار قیمتها و بهبود معیشت مردم، به افق پیوست! رشد نقدینگی که عامل اصلی تورمزا در اقتصاد کشور محسوب میشود، نیز مهار نشد. فقر گسترش بیشتری یافت و حتی قشر متوسط را هم به زیر خط کذایی خود راند، وضعیت اشتغالزایی، خودرو، مبارزه فساد و و و هم روز به روز بیشتر سیر قهقرایی طی میکند.
تحقق 3 وعده و دستور رئیسی در ۱۰ روز اخیر
به هر حال نظر دولت و اعضای آن این است که به سمت قله در حرکتیم و تصویری که از جامعه و وضعیت اقتصاد و معیشت ارائه میدهند، با آنچه مردم لمس میکنند و میبینند، تفاوت معناداری دارد. در همین راستا و همسو با طرح دوباره موضوع «صادقالوعد» بودن دولت از سوی رئیسی، احسان صالحی دبیر شورای اطلاعرسانی دولت از تحقق ۳وعده و دستور رئیسجمهور در ۱۰ روز اخیر خبر داد و در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «تحقق ۳وعده و دستور رئیسجمهور در ۱۰ روز اخیر: ۱.اردیبهشت ۱۴۰۱ دستور تکمیل بیمارستان ۳۰۰تختخوابی شهریار/ افتتاح: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ پس از ۳۴سال
۲.اسفند۱۴۰۰ دستور لایروبی و جریان آب در خلیج گرگان/ تحقق:۴ آذر ۱۴۰۲
۳.آذر ۱۴۰۱، دستور تکمیل مترو پرند/ افتتاح: ۹آذر ۱۴۰۲ پس از ۱۸سال
آقای رئیسی! از مدیرانتان بپرسید وزن گربه کجا رفته؟
اینکه رئیسی برای ارائه آمار و در واقع ملات سخنرانیهای خود از چه منابعی بهره میگیرد، خیلی پیچیده نیست. بسیاری گاه و بیگاه به اطرافیان رئیسی توصیه میکنند که به او اطلاعات غلط ندهند و با آمارسازی و دستاوردسازی دروغین رئیس دولت را به ورطة بیان سخنان ناصواب سوق ندهند.
محمد مهاجری، در همین راستا در مطلبی با عنوان«آقای رئیسی! از مدیرانتان بپرسید وزن گربه کجا رفته؟» در کانال تلگرامی خود نوشته است:
«حتما شنیده اید که ملانصرالدین یک روز صبح ۳ کیلو گوشت به خانه آورد و از همسرش خواست غذای مفصلی برای او و مهمانانش بپزد.
همسرش چند نفر از زنان همسایه را دعوت کرد و با غذایی که با آن گوشت پخت، روزی خوش برای خود و آنها رقم زد.
شب که ملانصرالدین با مهمانها آمد اثری از طبخ غذا ندید و دلیلش را از همسر خود پرسید. او هم انگشتش را به سمت گربهای که روی دیوار راه می رفت نشانه رفت و آن را متهم به خوردن گوشت کرد.
ملانصرالدین در چشم به هم زدنی، حیوان زبان بسته را از روی دیوار گرفت و روی ترازو قرار داد. سپس رو کرد به همسرش و گفت: من سه کیلو گوشت آوردم و الان وزن این گربه ۳ کیلو است. اگر این ۳ کیلو وزن گوشت است پس وزن گربه کجاست؟ مدیران محترم دولتتان به مدد بوقهای رسانه ای دولت و حامیان دولتتان هر روز از صبح تا شب می گویند:
- روزی سه میلیون بشکه نفت میفروشیم، پولش را هم نقد می گیریم
- تورم ۶۰ درصدی دولت روحانی را به ۳۵ درصد رساندهایم
-نرخ رشد اقتصادی را به ۷ درصد رسانده ایم
-صدها پروژه برزمین مانده از دولتهای قبل را افتتاح کردهایم
- حجم پول در گردش (نقدینگی) را بسیار کاهش داده و دیگر از بانک مرکزی قرض نمیگیریم...
- این سیاهه البته مفصل است. همین الان هر مدیری را احضار کنید یک طومار بلندبالا از این دستاوردها روبرویتان باز میکند و نیازی نیست وقتتان را تلف کنم.
- اما با همه این آمارسازیها و آماربازیها ، قیمت گوشت گوسفند که اواخر دولت قبل کیلویی ۱۳۵ هزارتومان بود الان حداقل ۶۰۰ هزارتومان است؛ قیمت انواع میوه اقلا نسبت به آن دوره سه برابر شده؛ اجاره خانه حدود ۱.۵ برابر افزایش یافته؛ یک سطل ماست ۲۰-۳۰هزارتومانی حدود ۱۰۰ هزارتومان شده و قس علیهذا.
- از آقایان مدیران بپرسید اگر این عدد و رقمهایی که می دهند راست است پس این وضعیت معیشت چه می گوید؟
- اگر دستور بدهید هرشب چند بار این قصه ملانصرالدین را به عنوان مشق شب بنویسند از یکطرف برای این سوال که« وزن گربه کجا رفته» جواب پیدا میکنند و از طرف دیگر در بیان آمارهای غیرواقعی صرفه جویی می شود.»
دیدگاه تان را بنویسید