سخنگوی شورای نگهبان گفت: لایحه حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب با ایراد و ابهام شورای نگهبان مواجه شد. به گزارش ایرنا، هادی طحان نظیف در نشست خبری دیروز، شنبه خود در پاسخ به سوالی درباره مصوبه افزایش سن بازنشستگی گفت: این موضوع در برنامه هفتم به تصویب رسیده و مربوط به روز‌های اخیر است به همین دلیل هنوز در شورای نگهبان بررسی نشده است.

وی افزود: ما به صورت غیر رسمی ۱۵ جلسه را برای برنامه هفتم داشتیم، ولی هنوز به این مورد نرسیده‌ایم.

سخنگوی   شورای   نگهبان:  تغییرات   قانون   انتخابات   لازم   بود

طحان نظیف در پاسخ به سوالی مبنی‌بر این‌که برخی‌ معتقدند که تغییرات ایجاد شده در قانون انتخابات با عجله بوده، نظر شما در این خصوص چیست؟ گفت: اصلاح قانون انتخابات دفعتاً نبوده و این موضوع سال‌های گذشته مطرح بوده و در سال‌های گذشته بحث‌های کارشناسی در مجلس، مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون تخصصی مطرح بوده و این پیش‌بینی را داشتند. 

وی افزود: طرح اصلاح بند ک قانون بودجه ۱۴۰۲ درباره قیر نیز پیشتر با ایراد شورای نگهبان مواجه شده بود اما با اصرار  مجلس موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شد و گویا این موضوع تعیین تکلیف شده است.

سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: طرح اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور نیز از سوی شورای نگهبان مورد بررسی قرار  گرفت که با ابهاماتی مواجه شد.

طحان نظیف ادامه داد: طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها از دیگر مواردی است که مورد بررسی شورای نگهبان قرار گرفت. این طرح همچنین با ایراداتی از سوی هیئت عالی نظارت مواجه شد.

طحان نظیف درباره آزمون کتبی کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: هفته گذشته آزمون کتبی خبرگان رهبری برگزار شد و از  ۳۲۸ نفر که به آزمون کتبی دعوت شده بودند، اکثریت حضور داشتند و فکر می‌کنم ۶۹ نفر هم غایب بودند. وی بیان کرد: افرادی که حضور پیدا کردند ازشیعه و سنی بودند و آن‌هایی که نیاز نداشتند طبیعتاً حضور پیدا نکرده‌اند. 

هنوز   وارد   مرحله‌   بررسی   صلاحیت‌ها   نشده‌ایم

طحان نظیف در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال رد صلاحیت حسن روحانی در انتخابات مجلس خبرگان گفت: هنوز وارد مرحله‌ بررسی صلاحیت‌های مجلس‌ خبرگان نشده‌ایم.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: حضور خانواده نامزدها در خارج از کشور فی نفسه نمی‌تواند منجر به رد صلاحیت شخص شود ولی قانون نسبت به خود شخص تاکید و تصریحی دارد اما درباره خانواده چنین چیزی وجود ندارد.

وی در خصوص بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی و شکایت داوطلبان گفت: قانون برای بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی ۳ مرحله را پیش‌بینی کرده‌است  که ۱ مرحله از آن هیأت‌های اجرایی هستند که ترکیب آن در قانون است و ۵ تن از معتمدین مردمی و ۳ نفر از اشخاص حقوقی هستند و باید اظهارنظر کند و مرحله بعدی هیئت های نظارت استان هستند.

وی افزود: افرادی که در هیئت‌های اجرایی رد صلاحیت و یا عدم احراز صلاحیت شده باشند، می‌توانند به هیئت‌های نظارت اعلام شکایت کنند. 

طحان نظیف ادامه داد: مرحله بعدی بررسی صلاحیت‌ها در خود شورای نگهبان است که ۳۰ روز برای اظهارنظر فرصت دارد.