عضو حزب اتحاد ملت مطرح کرد:
دستِ خالی اصلاح طلبان در بستن لیست انتخاباتی
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با اشاره به اینکه «روشن است که اصلاحطلبان اقبالی به انتخابات ندارند»، گفت: اطلاعاتی که از وضعیت پیش ثبتنامها علنی شد مشخص کرد، در مجموع چهرههایی که بشود با آنها یک فهرست پر و پیمان ۲۹۰ نفری برای سراسر کشور بست، برای اصلاحطلبان وجود ندارد.
سعید شریعتی در گفت وگو با خبرآنلاین تاکید کرد: «قانون انتخابات و نحوه تدارک مقدمات برگزاری انتخابات از جمله مهمترین مساله نحوه مداخله نهادهای ناظر بر انتخابات و فیلتر نامزدهای سیاسی توسط این نهادهاست. مقدمات انتخابات سالم، آزاد و رقابتی با حاکم بودن اصل نظارت استصوابی بر روح قانون انتخابات و همچنین قانون جدید انتخابات فراهم نیست.» فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه «مهمتر از اینکه لوازم انتخابات فراهم نیست، موثر بودن و اثربخشی رای مردم در نهاد قانونگذاری کشور است»، گفت: «متاسفانه مجلس شورای اسلامی به دلایل مختلف از حیض انتفاع ساقط شده و نقش کلیدی، اساسی و بنیادین خودش را در امر تقنین و نظارت بر حسن اجرای قوانین مانند تحقیق و تفحص و استیضاح و سوال و... از دست داده است. این را هم اصلاحطلبان نمیگویند؛ اگر مشروح مذاکرات مجلس یازدهم که یک مجلس یکدست را نگاه کنید، میبینید که نمایندگان متعددی این مورد را بیان کرده و به آن معترض شدهاند.»
اصلاح طلبان نمیتوانند لیست پر و پیمانی برای انتخابات ببندند زیرا...
شریعتی در توضیح این مورد گفت: «مشخصا آقای الیاس نادران در اعتراض به مداخلات فرا قوهای در تقنین و نظارت گفت که مجلس را ببندید و ما چکارهایم».
او با اشاره به اینکه «این دو دلیل روشن است که اصلاحطلبان اقبالی به انتخابات ندارند»، افزود: «اساسا دیگر الان منتفی است، چون اطلاعاتی که از وضعیت پیش ثبتنامها علنی شد مشخص کرد، در مجموع چهرههایی که بشود با آنها یک فهرست پر و پیمان ۲۹۰ نفری برای سراسر کشور بست، برای اصلاحطلبان وجود ندارد».
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: «چهرههایی هم که ثبتنام کردهاند چهرههایی هستند که حتی اگر انتخابات رقابتی بوده و احزاب و گروهها فعال بودند، تقریبا ناشناخته هستند و در حوزههای انتخابیه اگر تایید صلاحیت شوند و مردم هم در انتخابات شرکت کنند، شرایط رایآوری ندارند. این چهرههایی هستند باید خیلی هزینه شود تا رقابت کنند و اقبال عمومی به آنها صورت بگیرد. از سوی دیگر فضای عمومی هم برای انتخابات فراهم نیست.»
استفاده از روزنهها اگر معطوف به نتیجه نباشد، اندک امید را هم از بین میبرد
او با اشاره به اینکه «مخالف استفاده از روزنهها نیستم»، ادامه داد: «اما مساله این است که این روزنه اگر معطوف به نتیجه نباشد، همان اندک امید را هم از بین میبرد. فرض کنید فلان آقا را نامزد کنند و مثلا ۳ هزار رای بیاورد؛ در این شرایط هم خودش نا امید میشود و هم مایی که به او رای دادهایم.»
از حجاب اجباری به انتخابات اجباری رسیدهایم؟
شریعتی گفت: «در رسانههای نزدیک به برخی نهادها خبرها و تحلیلها را به این سمت میبرند که انتخابات اجباری را هم باب میکنند که هر کسی در انتخابات شرکت نکند مخالف اصل نظام و برانداز است. از حجاب اجباری به انتخابات اجباری داریم میرسیم.»
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، با بیان اینکه «عددی که از مشارکت در انتخابات ثبت میشود قابل تحلیل است چرا که اطلاعات برگههای رای مانند سفید، باطله یا رای به نامزدها مشخص میشود»، افزود: «اما تحلیل عدم مشارکت کار سختی است؛ ممکن است یک نفر بگوید، چون براندازم شرکت نمیکنم؛ یک نفر بگوید، چون به روند انتخابات اعتراض دارم شرکت نمیکنم؛ یا یک نفر هم به این مسائل بیتفاوت باشد.
دیدگاه تان را بنویسید