واکنشها به مرگ جواد روحی ادامه دارد
«درگذشت» معترضِ تحت بازداشت در بیمارستان نوشهر
قوه قضاییه عصر پنجشنبه مرگ جواد روحی را در بیمارستان نوشهر تایید کرد. روابط عمومی قوه قضاییه اعلام کرد: جواد روحی در ساعتهای آغازین پنجشنبه دچار «تشنج» شده و به بیمارستانی در نوشهر منتقل شد، اما با بینتیجه بودن اقدامات درمانی درگذشت. مجید کاوه، وکیل روحی، اعلام کرد که مرگ او به خانوادهاش اطلاع داده شده است. علت مرگ جواد روحی هنوز روشن نیست و روابط عمومی زندان نوشهر گفته است که دوربینهای مداربسته زندان و وسایل شخصی جواد روحی، از جمله یادداشتها و داروهای او بررسی خواهد شد و همچنین پیکر او برای کالبدشکافی و آزمایش سمشناسی به پزشکی قانون فرستاده شده است.
ظاهرا این مراحل به سرعت طی شده است، چرا که خبر رسید«مراسم خاکسپاری جواد روحی، همان روز پنجشنبه ۹ شهریور با حضور اعضای درجه اول خانواده در روستای کیلکان آمل انجام شد.»
خبرگزاری تسنیم نیز بازداشت پدر و مادر او را تکذیب کرده و نوشت: «آنها به همراه برخی دوستان و آشنایانشان در مراسم تدفین پسر خود در یکی از روستاهای اطراف آمل شرکت داشتند.» به گفته تسنیم، در مراسم تدفین، «تعداد معدودی قصد سردادن شعارهای ساختارشکن برای ایجاد درگیری داشتند» که «پدر و مادر وی مانع آنها شدند.»
سوابق پزشکی روحی در پرونده
جواد روحی قبل از بازداشت، چندین نوبت با سابقه تشنج در بیمارستان بستری شده است. همچنین مرحوم روحی در سابقه پزشکی و شرح حال خود در بیمارستان اقدام به خودکشی را عنوان کرده است. نکته قابلتوجه در این میان آن است که سابقه بیماری وی، بارها مطرح شده و با این حال در تا پیش از انتقال به بیمارستان، در زندان به سر میبرد. محسن برهانی، حقوقدان تصویری از خبر منتشر شده در خبرگزاری میزان، که از سوابق بیماری او را مطرح کرده، نوشته است: «بفرمایید چرا با توجه به چنین سابقهای، جواد روحی در زندان بوده است؟» در همین راستا، نماینده پارلمان اسپانیا که کفالت سیاسی جواد روحی را بر عهده گرفته بود، با ابراز تاسف از خبر مرگ جواد روحی از خواستار توضیح مقامات ایرانی شد. انریکو سانتیاگو، سانتیگو در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت: «خبر تأسفآوری دریافت کردیم که جواد روحی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در ایران، به دلایل نامعلومی در زندان درگذشت. ما از مقامات ایرانی میخواهیم که این مساله را توضیح دهند و روشن شود که مسئول این مساله چه کسی بوده است.»
«افساد فی الارض»، «محاربه»، «تخریب اموال»، «ایجاد حریق» و «هتک حرمت به قرآن» اتهامهایی بود که دادگاه انقلاب ساری علیه جواد روحی مطرح کرد و او برایشان حکم «سه بار اعدام» گرفت.
دیوان عالی کشور در خرداد ماه حکم اعدام جواد روحی را نقض کرد و بر این مبنا باید دوباره به پرونده او رسیدگی میشد. دو ماه پس از نقض حکم، جواد روحی همچنان بلاتکلیف بود و دادگاههای مازندران در چگونگی رسیدگی به پرونده او تصمیم نمیگرفتند.
مجید کاوه، وکیل جواد روحی، سه هفته پیش از جان باختن موکلش تحت بازداشت به روزنامه شرق گفته بود که انتظار دارد تا به زودی این مساله رفع شود و «امکان ارائه تقاضا مبنى بر تبدیل قرار تأمین کیفرى موکل از بازداشت موقت به سایر قرارهاى تأمینى خفیفتر برای آزادى او از زندان و بازگشتش به آغوش خانواده با توجه به نقض حکم بدوى در دیوان عالى کشور و نیز موجبات رسیدگى مجدد و دفاع از موکل در دادگاه همعرض فراهم شود.» اما به این خواسته رسیدگی نشد و جواد روحی پس از ۳۴۴ روز «بازداشت موقت» در حبس
جان باخت.
دیدگاه تان را بنویسید