مسعود دانشمند:
وقتی تحریم هستیم و FATF را نپذیرفتهایم، فرقی نمیکند پول ما کجا باشد
«متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تائید کرد که بخشی از پولهای ایران در عراق به عمان منتقل میشود. او گفت: عمان پذیرفته است مدیریت بخشی از منابع آزاد شده ایران در عراق را برعهده داشته باشد. مسعود دانشمند، فعال اقتصادی در این خصوص به «انتخاب» گفت: آمریکاییها گفتهاند این پول فقط برای دارو و غذا است. شکل آن هم اینگونه است که ما مثلا گندم میخریم، فاکتور آن را به بانک عراقی و عمانی میبریم آنها پس از تایید آمریکاییها میتوانند پول لازم به اندازه خرید گندم یا دارو را در اختیار ما قرار دهند.
وی درباره شکلگیری بروکراسی برای دسترسی ایران به منابع ارزی خود اشاره کرد: این کار بورکراسی نیست و فقط کنترل از سوی آمریکا است. من دقیقا نمیدانم این پول به ما کمک میکند یا خیر، مقدار آن هم مشخص نیست. در این فرآیند به نظر نمیرسد چیزی به دست بخش خصوصی برسد. دانشمند اضافه کرد: ما اینقدر مشکل داریم که اگر تمام پولها را هم جلوی ما بریزند کاری نمیتوانیم انجام دهیم. وقتی تحریم هستیم و FATF را نپذیرفتیم و بانکهایمان به جایی وصل نیست فرقی نمیکند این پول در کجا باشد.
احمد کیمیایی، کارشناس اقتصادی اتاق بازرگانی اما معتقد است، صد دردصد این پول به نفع اقتصاد است، وقتی پولهای ما از هر کجا آزاد میشود به نوعی وارد کشور شده است، حتی اگر خود اسکناس هم نیاید کالا وارد میشود. چون ما درگیر تحریمهای مختلف هستیم از هر راهی باید برای ورود کالا و ارز استفاده کنیم. به گفته وی، ظاهرا توافق پنهانی ایران و آمریکا ناظر به این است که کالاهای بشردوستانه از جمله دارو و غذا با ارزهای فوق خریداری شود.
کیمیایی درباره شکل مطلوب آزادسازی منابع توضیح داد: این وضعیت بهتر از این است که پول دست دولت بیاید. وقتی پول دست دولت میرسد گاهی ممکن است کاری انجام دهد که مردم خوششان بیاید و ارزپاشی کند، آن وقت این پول اصلا جای درستی خرج نمیشود. اما حالا مطمئن هستیم کالاهایی وارد میشود که به سفره مردم مرتبط است و داروها در بازار تنظیم میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید