رئیس جمهور با اشاره به مصوبه دولت برای تسهیل فرزندپذیری از سوی خانواده‌های علاقمند، گفت: دولت تلاش کرد علاوه بر تسهیل و تسریع فرآیند پذیرش سرپرستی کودکان تحت پوشش بهزیستی، اسناد هویتی ایشان نیز به شکلی تنظیم شود که این کودکان از ناحیه شکل و اطلاعات موجود در آن دچار آسیب‌های روحی نشوند.

به گزارش ایلنا، سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز در همایش گرامیداشت هفته بهزیستی و نیز همایش تجلیل از خانواده‌های فرزندپذیر، پذیرش فرزند را مصداق تام و تمام خداخواهی برپایه دگرخواهی دانست و افزود: این کار اقدامی خداپسندانه و برآمده از عشق و دلدادگی است و اگر کسی عشق و انگیزه الهی نداشته باشد، نمی‌تواند چنین کار بزرگی را به ویژه نسبت به کودکان دارای ناتوانی جسمی انجام دهد.

وی با طرح شعار «حمایت از دولت، مراقبت از خانواده‌ها» برای تسهیل مسائل مربوط به خانواده‌های فرزندپذیر گفت: اقدام ارزشمند و قابل تقدیر خانواده‌های فرزندپذیر برای مراقبت از کودکان حتما باید با حمایت دولت، سازمان بهزیستی و خیرین همراه باشد که این خانواده‌ها به دلیل مسائل مالی و حقوقی دچار مشکل نشوند.

رئیسی با قدردانی از همه خَیّرانی که از کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست در موسسات خیریه مراقبت می‌کنند، افزود: اگر چه فعالیت موسسات خیریه کمک بزرگی به مدیریت مشکل کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست می‌کند و دولت نیز تلاش می‌کند به وظایف خود در حمایت از این موسسات و فعالیت آنها به نحو حداکثری عمل کند، اما همه می‌دانیم که بهترین مکان برای نگهداری از یک کودک کانون پرمهر خانواده و در کنار پدر و مادر است.

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر سازمان بهزیستی به توانمندسازی افراد ناتوان از نظر جسمی، به مسئله مهم اشتغال و مسکن آنان نیز اشاره کرد و گفت: آمارهای خوبی در زمینه توانمندسازی معلولان و همچنین ایجاد مسکن مناسب برای این قشر ارائه شده که شایسته تقدیر است، اما نیازمند تلاش مضاعف و مجدانه و پیگیری بیشتر هستیم.

رئیسی مناسب‌سازی ادارات، سازمان‌ها، مدارس و معابر محل تردد معلولان را از دیگر وظایف مهم سازمان بهزیستی و دستگاه‌های دولتی در حمایت از افراد دارای معلولیت عنوان کرد و گفت: همه دستگاه‌ها و مراکزی که محل تردد افراد معلول هستند باید مناسب‌سازی شود.

رئیس جمهور همچنین توجه ویژه به پیشگیری از معلولیت را مورد تاکید قرار داد و گفت: این بدان معنا نیست که در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها با احتمال معلولیت مجوز سقط جنین  صادر شود، چرا که این کار مصداق قتل نفس است.

رئیسی با بیان اینکه کشور نباید شاهد افزایش معلولیت باشد، بر ضرورت توجه به رفع و کاهش بسترهای ایجاد معلولیت از جمله تصادفات تاکید کرد.

رئیس جمهور تامین به‌موقع نیازهای معلولان را از دیگر وظایف سازمان بهزیستی دانست و گفت: سازمان بهزیستی باید اجتماع‌محور و خانواده‌محور باشد، بدین معنا به جای آنکه خانواده‌ها به بهزیستی مراجعه کنند، مددکاران بهزیستی به خانواده‌های نیازمند مراجعه و با خدمات خود به آنها کمک نمایند. رئیسی همچنین بر توجه مضاعف به آموزش، مهارت‌افزایی و توانمندسازی افراد معلول از سوی سازمان بهزیستی تاکید کرد.

رئیس‌جمهور همچنین در پایان بر توجه و نگاه ویژه به کادر سازمان بهزیستی اعم از مددکاران و پرستاران تاکید کرد و به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی دستور داد مسائل و مطالبات آنها را به صورت جامع 

پیگیری کنند.

راهبرد   ایران تبدیل   مرزهای  امنیتی

 به مرزهای  امن و  اقتصادی است

رئیس‌جمهور دیروز همچنین در دیدار فرمانده ارتش پاکستان، ضمن تاکید بر راهبرد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تبدیل مرزهای امنیتی به مرزهای امن و اقتصادی، توسعه بازارچه‌های مرزی و همکاری‌ها در بخش انرژی با پاکستان را از راه‌های تحقق این راهبرد دانست و بر فعالیت بیشتر هر دو کشور برای تسریع در تحقق این امر تاکید کرد.

رئیسی با بیان اینکه تقویت روابط با کشورهای همسایه، همسو و مسلمان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، به اراده جدی دو کشور برای گسترش روابط اشاره کرد و افزود: تسریع در اجرای توافقات فیمابین موجب ارتقای بیش از پیش همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و پاکستان و به تبع آن ارتقای سطح روابط سیاسی دو همسایه خواهد شد.

فرمانده ارتش پاکستان نیز در این دیدار با تجلیل از سیاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تقویت روابط با همسایگان بخصوص پاکستان آن را فرصتی بسیار با ارزش برای جهان اسلام دانست.

ژنرال «سیدعاصم منیر» با اشاره به مرز مشترک طولانی دو کشور و ظرفیت بالای تبادلات مرزی، گسترش تعاملات اقتصادی و تجاری و مرزی دو کشور را موجب ارتقای شرایط امنیتی دانست و گفت: توافقات خوبی برای افزایش سطح امنیت در مرزهای مشترک حاصل شده و تلاش ما بر تسریع در اقدامات در حال انجام برای ایجاد امنیت پایدار متمرکز است.