طاهرنژاد در گفتوگو با ایلنا:
عدهای سودای حکومت و خلافت اسلامی دارند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: متأسفانه کسانی هستند که سودای حکومت و خلافت اسلامی دارند که این روند با روح انقلاب اسلامی سازگاری ندارد و از اول هم این برنامه نبود. برنامه این بود که نظام با پشتوانه مردمی به حیات خود ادامه دهد. پشتوانه مردمی هم، در انتخاباتها متبلور میشود.
یدالله طاهرنژاد فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که آقای باهنر در واکنش به گفتههای آقای حجاریان گفتند، حاکمیت برای اصلاحطلبان شرط میگذارد نه بالعکس، اگر میخواهید وارد انتخابات شوید شرط و شروطهایی وجود دارد آنها را بپذیرید و بعد تشریف بیاورید. تحلیل شما درباره گفتههای او چیست، گفت: رهبری در فرمایشات اخیر خود در دیدار با کارگزاران، چهار محور درباره انتخابات مشخص کردند که باید امنیت، سلامت، مشارکت بالا و رقابتی بودن انتخابات وجود داشته باشد. به وزارت کشور و شورای نگهبان تکلیف کردند که راهبردها را درباره عملیاتی شدن این برنامه ارائه کنند اما هنوز هیچ راهبردی در رابطه با محورهایی که رهبری ترسیم کردند، داده نشده است. وی افزود: اگر شورای نگهبان و وزارت کشور درباره برنامه خود برای مشارکت حداکثری، رقابت سالم، سلامت انتخابات و امنیت آن شفافسازی کنند، آن زمان جریان اصلاحات میتواند با توجه به راهبردهای ابلاغی تصمیم بگیرد که به چه شکل در انتخابات شرکت کند. بنابراین وقتی صحبت از شرط و شروط میشود یعنی در جاهایی ابهام وجود دارد و شفاف نیست. وقتی ابهام باشد، صاحبنظران برای آنکه از آن ابهاماتی که در انتخابات وجود دارد رمزگشایی کنند، اظهارنظر میکنند.
طاهرنژاد در ادامه گفت: بنابراین اگر راهبرد انتخابات شفاف باشد، لازم نیست که هر دو طرف شرط بگذارند. جریانات سیاسی در چارچوب قانون و راهبردهایی که ابلاغ میشود، تصمیم میگیرند که چگونه با انتخابات برخورد کنند. حالا اینکه آقای باهنر از طرف حکومت اظهارنظر کردند که حکومت باید شرط بگذارد، باید گفت اگر قرار است شرطی به غیر از موضوعی که رهبری تصویب کردند بگذارند، بسیار خب مطرح کنند، چرا شرطی نمیگذارند؟ میخواهند بعد از انتخابات شرط بگذارند؟ اگر آقای باهنر قائل به این است که حکومت برای مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات باید شرط بگذارد، به همان چیزی که میگوید عمل کند، تا با توجه به آن شروط، اصلاحطلبان بتوانند برنامهریزی کنند که چگونه با موضوع انتخابات برخورد کنند. اما به نظر میرسد این صحبتها بیشتر در جهت ابهامزدایی است. اما فصلالخطاب باید قانون باشد و اقدامات راهبردی وزارت کشور و شورای نگهبان هم تعیین کننده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مطرح کردن این صحبتها باعث نمیشود که جمهوریت نظام به خطر بیافتد، گفت: بله. اینکه عناصری در داخل نظام، برای حضور جریانات سیاسی شروط قائل باشند، به شکلی تهدید جمهوریت است. امیدواریم این مواضع به این شکل مطرح نشود و بیشتر جنبه تشویق و ترغیب برای حضور در عرصه انتخابات و تقویت جمهوریت نظام را داشته باشد. اما متأسفانه بعضی از این مواضع زمانی که ابراز میشود، حتما پاسخی هم دریافت میکنند و این موارد بیشتر به جای آنکه تشویقی باشد تهدیدی برای حضور در عرصه انتخابات است که با سیاستهای کلی همخوانی ندارد.
طاهرنژاد در پاسخ به این سوال که کنشگری اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات باید چگونه باشد؟ آیا مسیری که تا به امروز طی شده باید دوباره تکرار شود، گفت: اصلاحطلبان معتقدند که باید از مسیر اصلاحات به اهداف نظام دست پیدا کرد اما برای این حرفشان، فعلا راهبردی ارائه نشده و همچنان معتقدند که با اصلاحات میتوانیم اهداف نظام را عملیاتی کنیم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه تصریح کرد: به کسانی که دلسوز نظام و علاقهمند به سرنوشت اسلام هستند توصیه میشود، با تمام ابزارهای قانونی و سازو کارهایی که در طول بعد از انقلاب برای حضور مردم در عرصه تعیین سرنوشت موفق بوده، این پشتوانه مردمی تقویت شود. این حضور باید روز به روز شکوفاتر و بالندهتر شود تا نظام بتواند از پشتوانه مردمی در عرصههای مختلف برخوردار باشد.
دیدگاه تان را بنویسید