ایمانی در گفتوگو با ایلنا:
طیف سنتی اصولگرایان تلاش میکنند، اختلافات علنی نشود
تحلیلگر سیاسی اصولگرا گفت: طیف سنتی اصولگرایان تلاش میکنند، حتیالامکان اختلافات علنی نشود، در داخل بحث شود، به یک نقطهنظر مشترک برسند و نگذارند به سرعت اختلافات عیان شود. اظهارنظرشان درونجبههای و قطعا تاثیرگذار است.
ناصر ایمانی در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد با توجه به زمان باقی مانده تا انتخابات مجلس، رقابتهای انتخاباتی درون جریانی اصولگرایان با ظهور اختلافات جبهه پایداری و طرفداران آقای قالیباف بعد از ماجرای افشای شاسی بلند گیت به اوج خود رسیده است. تحلیل شما درباره آرایش سیاسی و صفآرایی جبهه اصولگرایی چیست، گفت: این اختلاف جدید نیست. شما نگاه کنید از سالها پیش، بخشی از جریان اصولگرایی با جبهه پایداری اختلافنظرهای جدی دارند. در چند انتخابات گذشته، مانند انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، انتخابات مجلس فعلی و قبل از آن، طی حدود ۱۰ سال گذشته، بخشی از جریان اصولگرایی با جریان جبهه پایداری اختلافنظر داشتند. الان هم این اختلافات وجود دارد و فکر نمیکنم در آینده هم این اختلافات حل شود. چون ریشه این اختلافات منبعث از دو نوع نگاه ایدئولوژیک و سیاسی نسبت به مسائل مختلف است.
وی در پاسخ به این سوال که ریشه این اختلافات به کجا بازمیگردد و چرا اصولگرایان ستنی و چهرههایی که به عنوان رهبر این جریان مطرح هستند تا به حال نتوانستند اختلافات درون جریانی را حل و فصل کنند، گفت: این موضوع را میشود به این صورت تفسیر کرد که یک تلاشی طی سالهای گذشته توسط چهرههای اصلی اصولگرا انجام شد که حتیالامکان کار به اختلافات جدی نکشد و سعی کنند در داخل جبهه اصولگرایان این مسائل را حل کنند. اما این تلاش چقدر موفقیتآمیز و درست بوده، ممکن است بنده یا شما یک نظر دیگری داشته باشیم. اما تلاش کردند در داخل جریان اصولگرایی با پادرمیانیها، ریشسفیدیها، هماهنگکردنها و با تنازل تا جایی که میشود آن را حل کنند و تا حدودی هم در بعضی زمینهها موفق شدند. اما اینکه چقدر قابل تداوم است؟ نمیدانم، شاید قابل تداوم نباشد. به نظر من مشکل اصلی به اختلافات ایدئولوژیک در برداشت نوع حکومتداری برمیگردد.
ایمانی در پاسخ به این سوال که در آینده نقش کدام یک از طیفهای جریان اصولگرایی در انتخابات گستردهتر خواهد بود، گفت: جریان جبهه پایداری در انتخابات حضور گسترده دارد و با مواضعی که دارد، در انتخابات هم با همین شکل شرکت خواهد کرد. مابقی طیفهای اصولگرا هم شرکت خواهند کرد و به احتمال قوی بار دیگر اختلافنظرهای جدی بر سر لیست و کاندیداها خواهند داشت. به نظرم این موضوعی است که تمام نشده است.
دیدگاه تان را بنویسید