هاآرتص منتشر کرد؛
پشت پرده سفر ضد برجامی رئیس موساد به واشنگتن
بن ساموئلز در روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: دیوید بارنئا، رئیس موساد، که شاید بیشترین نقد را نسبت به توافق احیای برجام دارد، روز دوشنبه به واشنگتن رفت تا مقامات آمریکایی را برای اتخاذ مواضع قویتری علیه تهران تحت تاثیر قرار دهد.
در ادامه این مطلب آمده است: سفر رئیس موساد پس از آن صورت می گیرد که وی در ماه گذشته یک انتقاد علنی کمسابقه از سیاست دولت بایدن در قبال ایران کرد و اشاره به این داشت که توافق در عرض چند هفته به امضا خواهد رسید. با این حال، پیامهای بارنئا در راستای رویکرد یایر لاپید، نخستوزیر اسرائیل نیست که تلاش کرده رویکردی کمتر تقابلی برای ابراز نارضایتیها از تلاشهای دیپلماسی ایالات متحده اتخاذ کند.
انتقاد شدید او توجه مقامات اسرائیلی و آمریکایی را به خود جلب کرد و به یاد کارزار ضدبرجامی نتانیاهو در سال 2015 افتادند که با سخنرانی جنجالی او در کنگره به اوج خود رسید، رویدادی که لاپید می گوید اسرائیل همچنان بهای آن را می پردازد.
دیدارهای آتی بارنئا با اعضای کنگره، اگرچه تلاش مستقیمی برای حرکت در مسیر نتانیاهو در برابر توافق هسته ای نیست، بدون شک خاطرات بسیاری از مقامات دولت بایدن را که در آن زمان در دولت اوباما نیز فعالیت میکردند، زنده خواهد کرد.
علیرغم پیشبینی قبلی رئیس موساد درمورد قریب الوقوع بودن توافق، مذاکرات بار دیگر با مانع برخورد کرد. این اتفاق پس از ارائه آخرین پاسخ ایران روی داد، پاسخی که آمریکاییها آن را حرکت به عقب توصیف کردند.
بارنئا راه ایال هولاتا مشاور امنیت ملی و بنی گانتز وزیر دفاع اسرائیل را میرود که با سفرها و دیدار حضوری سعی در تحت تأثیر قرار دادن مقامات آمریکایی دارند، تلاشهایی که مقامات اسرائیلی میگویند در حال نتیجه دادن بود. مصداق نتیجه این تلاشها، تعهد ایالات متحده به حذف نکردن سپاه پاسداران از لیست سیاه تروریسم بود.
دیدار بارنئا از آمریکا یک هفته قبل از نشست شورای حکام در وین انجام میشود که در آن درباره پیشرفتهای هستهای ایران گفتگو خواهد شد.
فراتر از بحث تحقیقات آژانس بین لمللی انرژی اتمی، اسرائیل همچنین ایالات متحده را تحت فشار قرار میدهد تا زمان اجرایی شدن مراحل مختلف توافق را به تعویق بیندازد. ایران همچنین خواستار تضمینهای اقتصادی و تعهدات بیشتر برای لغو تحریمها بود. با این سرعت، دستیابی به توافق پیش از انتخابات میان دورهای نوامبر (آبان) به طور فزایندهای بعید به نظر میرسد. این موضوع در واقعی هدف آشکار برای اسرائیل است که میتواند مانع دیگری برای بایدن در مسیر توافق بتراشد. کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) بدون شک به نتیجه مشابه امیدوار است و در این میان مخالفتهای رسمی هر دو حزب در هر دو مجلس کنگره را تقویت میکند.
دیدگاه تان را بنویسید