هیئت‌های نمایندگی فرانسه و انگلیس در سازمان ملل از شورای امنیت خواستند تا آزمایش موشکی را که ادعا می‌شود ایران به تازگی انجام داده است بررسی کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک منبع دیپلماتیک گفت، پس از آنکه وزیر امورخارجه آمریکا مدعی شد ایران یک موشک بالستیک میان برد آزمایش کرده است، هیئت‌های نمایندگی در سازمان ملل از شورای امنیت سازمان ملل خواسته‌اند تا روز سه‌شنبه (امروز) به‌طور دقیق آزمایش موشکی نسبت داده شده به ایران را بررسی کند.

به گفته این منبع آگاه، فرانسه و انگلیس خواستار برگزاری نشستی برای بررسی آزمایش موشکی ادعایی توسط ایران شده‌اند.

بنابر این گزارش، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا پس از این ادعا که ایران چنین موشکی آزمایش کرده است، مدعی شد که آزمایش موشک‌های میان‌برد توسط تهران که توانایی حمل چندین کلاهک موشکی منفجره را دارند، بر خلاف توافق بین‌المللی هسته‌ای و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است.

این در حالی است که برخی کارشناسان و مقامات ایران تاکید می‌کنند که قطعنامه 2231 مانع از انجام آزمایش‌های موشکی توسط ایران نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، وزیر امورخارجه آمریکا در ادامه ادعاهای خود افزود: این آزمایش از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تخطی کرده است و ما این اقدام را محکوم می‌کنیم.

جرمی هانت: اقدام ایران تحریک‌کننده و تهدیدآمیز بود

همچنین جرمی هانت وزیر امورخارجه انگلیس با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود به این ادعا که ایران به تازگی یک موشک بالستیک میان برد آزمایش کرده است، واکنش نشان داد.

وی در پیام خود مدعی شد: من به شدت نسبت به آزمایش موشک بالستیک میان برد توسط ایران نگران شده‌ام. این اقدامی تحریک‌کننده و تهدیدآمیز بوده و در تضاد با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است. حمایت ما از برجام به هیچ وجه از نگرانی ما درباره برنامه موشکی بی‌ثبات کننده ایران و از عزم ما نسبت به اینکه باید متوقف شود، کم نمی‌کند.

در این میان، مارک فیتز پاتریک مدیر اجرایی اندیشکده بین‌المللی مطالعات راهبردی در پیامی توییتری نوشت: این معذور کردن آزمایش موشکی ایران نیست، اما این اقدام نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به شمار نمی‌رود چرا که تنها از ایران می‌خواهد چنین آزمایش‌هایی را انجام ندهد. همچنین این قطعنامه خواستار آن است که تمامی کشورهای عضو از هر گونه اقدامی که اجرای تعهدات برجام را تضعیف می‌کند، خوددادری کنند. اگر ایران در حال تخطی از قطعنامه می‌باشد ، پس آمریکا نیز چنین است.

ظریف: موشک‌های ایرانی برای حمل سلاح هسته‌ای تولید نشده‌اند

محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در واکنش به این ادعای وزیر امورخارجه آمریکا گفت: آقای پمپئو هیچ اعتباری برای قطعنامه شورای امنیت قائل نیست و برخلاف تعهدات بین‌المللی از برجام خارج شدند اما دیگران را به خاطر اجرای برجام مجازات می‌کنند لذا از وی توقع بیشتری نیست.

وی با تاکید بر اینکه در برجام آزمایش موشک برای ایران ممنوع نشده است، گفت: قطعنامه 2231 هم صرفاً در مورد موشک‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است اما ممنوع نشده بلکه از ایران خواسته شده از این نوع موشک‌ها استفاده نشود.

ظریف یادآور شد: ایران به دنبال استفاده از سلاح هسته‌ای نیست، این موشک‌های ایرانی هم برای حمل سلاح هسته‌ای تولید نشده‌اند، در واقع موشک‌های تولیدی ما برای کلاهک متعارف طراحی شده‌اند. موشک‌هایی که برای کلاهک هسته‌ای طراحی شوند نیاز به دقت ندارد و برای اینکه به دقت برسید نیاز به هزینه بالایی دارد. جمهوری اسلامی با حمله اخیر به تروریست‌ها نشان داد که موشک‌های جمهوری اسلامی کاملاً نقطه زن است.

وی با بیان اینکه برای طراحی موشک نقطه زن نیاز به کلاهک های متعارف است، تاکید کرد: اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مورد آزمایش موشک‌های ایرانی همانند گذشته از پایه غلط است، آنها بهتر است قطعنامه  2231 را مطالعه کنند. مقامات کشورمان تا کنون بارها ضمن تاکید بر اقتدار و استقلال برنامه موشکی ایران از آن به عنوان ابزاری دفاعی یاد کرده و خاطرنشان کرده‌اند ضمن پاسخ کوبنده به هر گونه تجاوز احتمالی هیچ‌گاه به دنبال جنگ‌افروزی در هیچ کجای جهان نیستند.

ادعای پمپئو مبنی بر خلاف قطعنامه 2231 بودن آزمایش موشکی جدید ایران در حالی مطرح می‌شود که خبر آزمایش جدید موشکی در ایران از سوی هیچ مقام نظامی و دفاعی کشورمان اعلام یا تایید نشده است.