سخنگوی وزارت خارجه:
پذیرفته نیست حقوق اولیه دختران و زنان افغانستان نادیده گرفته شود
سخنگوی وزارت خارجه درباره موضع ایران در خصوص فشارها بر زنان و دختران این کشور گفت: پذیرفته نیست حقوق اولیه دختران و زنان افغانستان برای تحصیل نادیده گرفته شود.
به گزارش «انتخاب»، سعید خطیبزاده دیروز در نخستین نشست هفتگی با خبرنگاران در سال ۱۴۰۱ افزود: افغانستان امروز با مشکلات زیادی روبرو است. دختران، زنان، کودکان و مردان و تمامی اقشار مردم افغانستان در فشار و سختی هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه توافق بسیار در دسترس است، اگر آمریکا بداند که ما از خطوط قرمز خود رد نمیشویم، تصریح کرد: اگر آمریکا میخواهد توافقی در وین داشته باشد باید تصمیم سیاسی خود را در اسرع وقت بگیرد.
وی درباره اعمال تحریمهای جدید توسط آمریکا و وضعیت مذاکرات وین بیان کرد: آمریکا از این اقدامات متناقض زیاد کرده است. آنچه در خصوص یکی از هنرمندان ما رخ داد همه عزیزان آگاهی دارند این یکی از نمونهها از صدها هزار نمونهای است که طی ۴۰ سال گذشته آمریکا علیه ملت ایران انجام داده است. آمریکا نشان داده از نظر واشنگتن همه چیز سیاسی است و هر زمان لازم بداند همه ارزشها را قربانی میکند که اهداف سیاسی خود را جلو ببرد. آنچه برایش مهم است سیاستهایی است که در واشنگتن و در کاخ سفید بر علیه ملت ایران فرمول بندی شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: همه ما فراموش نکنیم آنکه امروز در مقابل ما قرار دارد دولتی نیست که به وظایفش عمل کند میخواهد از ابزارهای قانونی استفاده کند که به وظایفش عمل نکند. آنچه در وین هست به خاطر رویکرد آمریکا است و آمریکا تلاش میکند موضوعات باقیمانده را گروگان مسائل داخلی خود کند و ایران و ایرانی نمیتواند تا ابد صبوری کند. اگر آمریکا میخواهد توافقی داشته باشد باید تصمیم سیاسی خود را در اسرع وقت بگیرد.
وی درباره سفر انریکه مورا گفت: در این سفر حامل برخی نکات بود و میخواست با ما تبادل نظر کند موضوعات مدنظر خود را به مورا گفتیم. پیام و خواستههای ما روشن بود. سفر مورا برای این بود که از این شرایط خارج شویم. تلاش کردیم به عنوان ایران مسیر دیگری را مجددا امتحان کنیم که موضوعات باقیمانده حل و فصل شود. تا الان بیشترین ابتکارات را ایران داشته است.سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم ولی هنوز دریافت نکردیم. موضوع زندانیان منوط به اقدامات طرف آمریکایی است.
خطیبزاده درباره توقف در مذاکرات و اینکه تا چه زمانی مینا آنچه در دو هفته گذشته بیش از پیش برای ما روشن شده است این است که بایدن و کاخ سفید تصمیم خود را نگرفتهاند و متاسفانه کل یک توافق را گروگان مسائل حزبی و داخلی آمریکا کرده است و همان رویکردی را پیش میگیرد که منجر به شکست بسیاری از توافقات بین المللی شده است یعنی منوط کردن یک توافق بینالمللی به زدو بندهای داخلی خودشان. توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ چارچوب بحث است و در همین چارچوب دولت بایدن باید تصمیم سیاسی خود را بگیرد اینکه رسانههای آمریکایی میگویند آمریکا تصمیم خود را نگرفته است.
وی گفت: آمریکا مسؤول توقف امروز مذاکرات و تطویل روزهای آتی است. راهحل هم در کاخ سفید است. باید به خواستههای معقول ایران که مورد تایید اعضای ۱+۴ است، پاسخ منطقی بدهد که ما آمادگی داشته باشیم به وین بازگردیم. توافق بسیار در دسترس است اگر آمریکا بداند و یقین داشته باشد که ما از خطوط قرمز خود نه رد میشویم و نه از خواستههای خود کوتاه میآییم.
خطیبزاده بیان کرد: تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه جزو رویههای عادی آمریکا شده و باورش شده است که پلیس دنیاست و قوانین داخلی این کشور قوانین بینالمللی است. گردن کشی و زیاده خواهی جواب نمیدهد.وی درباره مذاکرات ایران و عربستان اظهار داشت: آمادگی داریم تاریخ گفتوگو مشخص شود و ادامه یابد. گفتوگوها نیازمند دستورکار مشخص است. نظرات خود را مکتوب به طرف سعودی دادیم. مسائل اختلافی ما و سعودی روشن است و به رغم پروندههای اختلافی باید تلاش کنیم روابط خود را عادی کنیم و منتفع روابط عادی مردم منطقه و دو کشور هستند.
وی در پاسخ به سؤالی گفت: وزارت خارجه وزارت همه است و وزارت خارجه این جریان یا آن جریان نیست. هم وزارت خارجه آنهایی است که موافق توافق هستند و هم وزارت خارجه آنهایی است که شاید موافق توافق نباشند. وزارت خارجه مسؤولیت قطعی در حفظ و صیانت از منافع مردم دارد. مخالفان و موافقان همه جایگاه خود را دارند. وزارت خارجه یک ماموریت دارد دستگاه حاکمیتی است. روابط دولت و مجلس و روابط وزارت خارجه و مجلس در بسیاری از ابعاد در مسیر همکاری هستند. شورای عالی امنیت ملی راهبری مذاکرات را دارد در این شورا رئیس مجلس و در کمیته هستهای حضور دارد.
خطیبزاده تصریح کرد: اگر امروز پافشاری ما بر حقوق و منافع ملت نبود شاید توافق نیم بندی ماهها قبل حاصل میشد. همه را دعوت میکنم خوانش غیرگزینشی داشته باشند. جلسات منظم و خصوصی و عمومی با حضور نمایندگان مجلس داریم و همه قابل طرح در همه جلسات بوده و هست و پاسخهایی داده شده است. بیان بیش از من جزییاتی از توافق و مذاکرات را علنی میکند که خواست ما در مذاکرات نیست.وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه فکر میکنید چه زمانی توافق وین حاصل شود، بار دیگر تاکید کرد: کل توافق معطل تصمیم سیاسی واشنگتن است. الان هفتههاست که وضعیت اینگونه است، موضوع اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که باید بر اساس برجام از لیست تحریمی خارج شوند به اضافه انتفاع اقتصادی ایران در چرخه کامل انتفاع ایران از برجام، اینها موضوعاتی است که معطل تصمیم سیاسی واشنگتن است.
دیدگاه تان را بنویسید