نایب رئیس مجلس ششم تأکید کرد: جریان اصلاحات باید به دنبال راهکارها و برنامه‌های تخصصی برای حل مشکلات مردم بوده و به تربیت نیرو بپردازد.به گزارش ایسنا، سیدمحمدرضا خاتمی در بیست و نهمین مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران بیان کرد:‌ما در نظامی زندگی می‌کنیم که معتقدیم مردم باید در آن همه کاره باشند پس اولین اقدام در جریان اصلاحات باید بازسازی رابطه با مردم باشد. باید ادبیات جریان اصلاحات تغییر کند. ما باید به مردم بگوییم که حرف ما چیست و می‌خواهیم چه چیزی برای آنان به ارمغان بیاوریم. امروز چقدر جریان اصلاحات در کنار مردم است. جز تعدادی بیانیه چه حرکتی از این جریان دیده می‌شود. آیا مردم فکر نمی‌کنند که اصلاحات هم برای وضعیت کنونی برنامه‌ای ندارد. ما باید در درون جریان اصلاحات به دنبال راهکارهایی تخصصی برای حل مشکلات مردم و تربیت نیرو باشیم. نباید مدام حرف‌های تکراری را به زبان بیاوریم بلکه باید به مردم بگوییم اگر هدف توسعه و آبادانی کشور است مثلا در حوزه سیاست خارجی چه باید کرد.

خاتمی گفت:عده‌ای کار خودشان را با پاک کردن صورت مسئله راحت کردند و بی‌محابا پیش رفته و تفرقه افکنی می‌کنند. یکی از این گروه‌ها براندازان هستند که اکثرا خارج‌نشین بوده و معتقدند تا جمهوری اسلامی کنار نرود هیچ کاری نمی‌توان انجام داد و به دنبال براندازی هستند. از نظر بنده این گروه از درد و رنج مردم اطلاعی ندارند و به نوعی با منابع قدرت خارجی خود را گره زده‌اند. در داخل نیز اقبال چندانی نسبت به این افراد وجود ندارد و می‌دانم که مردم دیگر حاضر نیستند با وعده‌های ناکجاآبادی که بهشان داده می‌شود هزینه بپردازند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: گروه دیگری هستند که اکنون اکثریت قدرت را در اختیار دارند و یک برداشت خاصی از دین و جمهوریت دارند. البته بنده شک ندارم از آنجا که در مسیر اداره کشور قرار دارند دیر یا زود به واقعیت‌های کشور خواهند رسید. در این میان جریان سومی وجود دارد که اصلاحات می‌باشد و کار آن بسیار سخت است. مسئله اصلی که امروز در برابر اصلاحات وجود دارد این است که ما می‌دانیم چه می‌خواهیم اما به خاطر محدودیت‌ها و ملاحظاتی که داریم نمی‌دانیم که چطور باید به خواسته‌های خود برسیم.وی در ادامه تأکید کرد: یکی از سوالات این است که چرا با وجود اینکه ما در مقطعی هم دولت و هم مجلس را در دست داشتیم به این وضعیت رسیدیم. اولین نکته‌ای که در این زمینه وجود دارد این است که ما فکر می‌کردیم توسعه و پیشرفت و زندگی مرفه و آزاد مردم در اولویت حکومت قرار دارد اما فقط نمی‌خواهد که به دست اصلاحات صورت گیرد اما از نظر بنده فکر ما اشتباه بود.

شدیدترین حالت حذف و انحصار نظارت استصوابی در انتخابات

محمدرضا ظفرقندی نیز در این نشست گفت:امروز فاصله معنای انتخابات با اهداف و آمالی که در آغاز توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران مطرح شد به بعیدترین وجه ممکن رسیده است و در حدی است که عملا امکان انتخابات آزاد از اکثریت ملت سلب شده است. دکتر ظفرقندی گفت: مقوله ی دیگری که در سال 1400 به وقوع پیوست، رسیدن به ایستگاه پایانی جمهوریت نظام با اعمال شدیدترین حالت حذف و انحصار نظارت استصوابی در انتخابات ریاست جمهوری بود. در این انتخابات حتی چهره های میانه روی اصلاح طلب و اصولگرا هم از چرخه رقابت حذف شدند.وی خاطرنشان کرد: پاسخ شورای نگهبان در مورد علل رد صلاحیت یکی از کاندیداهای اصولگرا که برای اولین بار و احتمالا آخرین بار ارائه شد و نیز پاسخ متقابل ایشان نشان از واقعیتهای پشت پرده و مبانی غیر واقعی و سستی داشت که در سالهای متمادی بدون ذکر هیچ دلیلی در مورد افراد دیگر منجر به رد صلاحیت آنها شده بوددکتر ظفرقندی گفت: هشدار در مورد اینگونه اعمال سلیقه ی انحصاری و تحدید آزادی انتخابات بارها و به دفعات توسط دلسوزان و مصلحان و به منظور حفظ جمهوریت و مردمسالاری نظام مطرح شده بود ولی نه گوش شنوایی بود و نه ترتیب اثری به تهدید اصول اساسی انقلاب در حوزه های جمهوریت و آزادی داده شد.وی در ادامه گفت:اهمیت این مکاتبه و انتشار آن صرفا در مستند شدن و ارائه شواهدی است که سالهاست با دلایل سست، بی پایه و اطلاعات کذب و جهت دار موجب رد صلاحیت صدها شهروند و هتک حیثیت آنان و سلب امکان انتخاب آزاد مردم شده است.دکتر ظفرقندی همچنین در این نشست گفت:تعلل بیش از حد در امر وارد کردن واکسن و امید واهی به وعده های غیر محقق برای تولید و تحویل پنجاه میلیون واکسن داخلی تا آخر شهریورماه نیز مثل بسیاری از امور دیگر نه با مواخذه ای همراه بود و نه با پاسخگویی. ولی آنچه مسلم است بر اساس همه قواعد عالم و سنتهای الهی و نیز انتظار بحق مردم اقداماتی که برای حفظ جان و سلامت مردم باید انجام میشد و به هر دلیلی انجام نشد مستوجب بررسی و پاسخگویی در محضر مردم و در پیشگاه خداوند قهار خواهد بود.