واکنش آمریکا به تغییر تیم مذاکرهکننده هستهای ایران
یک مقام وزارت خارجه آمریکا با ادعای اینکه واشنگتن آماده بازگشت فوری به مذاکرات وین است، گفت که شواهد نشان میدهد تیم مذاکره کننده جدید ایران چارچوب رایزنیهای انجام شده در وین را نخواهد پذیرفت.
به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد وزارت امورخارجه آمریکا به سخنرانی رئیسجمهوری کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل که در آن خواستار از سرگیری مذاکرات احیای برجام شده است، واکنش نشان داد.
بنابر گزارش وب سایت وزارت امور خارجه آمریکا، وی در پاسخ به روزنامه واشنگتن پست درباره از سرگیری رایزنیها در وین گفت: واشنگتن یک جدول زمانی برای پیوستن مجدد به مذاکرات ندارد اما موضع ما کماکان این است که آماده بازگشت هستیم.
این مقام وزارت امورخارجه آمریکا در ادامه تصریح کرد: اما اگر این وضعیت طولانی شود، سرانجام شروع مجدد مذاکرات دیگر امکانپذیر نخواهد بود زیرا پیشرفتهای هستهای ایران غیرقابل بازگشت میشود و بازگشت به توافق ٢٠١٥ نیز امکانپذیر نخواهد بود.
وی افزود: مقامات پیشین ایرانی گفته بودند که دولت جدید در جریان مذاکرات وین قرار دارد و به دیپلماتهای غربی اطمینان داده بودند که رایزنیها طی چند هفته از سر گرفته می شود اما تیم مذاکرهکننده جدید زمانی را برای شروع مجدد مذاکرات اعلام نکرده است. این مقام آمریکایی همچنین گفت: اما وقتی آنچه مقامات جدید و رسانهها میگویند را بررسی میکنیم، متوجه میشویم که احتمالا تیم جدید چارچوب مذاکره شده قبلی را نخواهد پذیرفت؛ همان چارچوبی که ما تا پیش از ٢٠ ژوئن در حال مذاکره بر سر آن بودیم.
وی افزود: به همین دلیل است که ما نگرانیم آنها با خواستههایی متفاوت به میز مذاکره بازگردند. سران ایران در حال بحث درباره ارزشهای توافق ٢٠١٥ هستند و استدلال میکنند که میتوانند بدون نیاز به سازش با غرب تحریمها را از سر بگذرانند و آن را تحمل کنند.
این مقام آمریکایی گفت: به نظر میرسد برخی افراد در نظام ایران معتقدند که آنها بدترین چیزها را تحمل کردند پس میتوانند کارهای بیشتری انجام دهند. البته آنها «فشار حداکثری» را در شرایط کووید تحمل کردند پس فکر میکنند که چقدر میتواند بدتر باشد؟
وی با ابراز نگرانی نسبت به سطح همکاری کنونی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و پیشرفتهای هستهای اخیر ایران تصریح کرد: حتی اگر مذاکرات از سر گرفته شود باز هم گفت وگوهای ما با طرف ایرانی به طور غیرمستقیم و از طریق واسطه خواهد بود که روندی کند و پر مشقت را به همراه خواهد داشت.
این مقام ارشد آمریکایی همچنین گفت: ما حتی با مذاکرهکنندگانی که با آنها آشنا بودیم نیز نتوانستیم اختلافات را حل کنیم. اگر شما آن متغیرها را عوض کنید به سختی شاهد خواهیم بود که رفع اختلافات به سرعت اتفاق بیفتد.
دیدگاه تان را بنویسید