به دلیل حضور نخستوزیر این کشور در گردهمایی منافقین؛
سفیر اسلوونی به وزارت خارجه احضار شد
در پی حضور «یانز یانشا»، نخست وزیر اسلوونی در گردهمایی مجازی منافقین، سفیر این کشور در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد.
به گزارش فارس، دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه، خانم «کریستینا رادی»، سفیر اسلوونی در ایران را به وزارت امور خارجه احضار و ضمن اعلام مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به اقدام و اتهامات بی پایه و اساس مطرح شده علیه جمهوری اسلامی ایران، یادداشت اعتراض رسمی کشورمان به دولت اسلونی را به وی ابلاغ کرد. در این ملاقات تأکید شد: «حضور مجازی نخست وزیر اسلوونی در محفل یک گروهک تروریستی و منفور نزد ملت بزرگ ایران و اظهارات خلاف واقع و سخیف این مقام اسلوونیایی بر خلاف عرف دیپلماتیک و روح حاکم بر روابط دوجانبه بوده و محکوم میباشد. ضمن اینکه حمایت از یک گروهک تروریستی برخلاف منشور سازمان ملل متحد و اصول شناخته شده بینالمللی و ارزشهای حقوق بشری است و تحت هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.» در همین رابطه درخواست ارائه توضیح از سوی دولت اسلوونی به عمل آمد. سفیر اسلوونی در جریان این احضار تأکید کرد مراتب اعتراض شدیداللحن کشورمان را به فوریت به لوبلیانا گزارش خواهد کرد. گردهمایی گروهک تروریستی منافقین دیروز شنبه برگزار شد. سعید خطیب زاده نیز در توئیتی به حضور برخی از سیاستمداران غربی در این نشست واکنش نشان داد.
حضور جمهوریخواهان آمریکایی در کنفرانس منافقین
واشنگتن پست هم پیش از این از حضور اعضای دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا در نشست گروهک منافقین که به صورت مجازی برگزار میشود خبر داد و نوشت: «تد کروز» سناتور جمهوریخواه، «کوین مک کارتی» رهبر جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا و سناتور «باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا، «کوری بروکر»، «جین شاهین»، «ریک اسکات» و «جان کورنین» سناتورهای جمهوریخواه در این نشست حضور دارند. وزیر خارجه سابق آمریکا به بیان اظهاراتی بیاساس علیه ایران پرداخت. مایک پمپئو، وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ هم در کنفرانس سالانه منافقین حضور داشت. او با بیان اینکه «رئیسجمهور منتخب ایران با بایدن ملاقات نخواهد کرد، اما از ما میخواهد که همه تحریمها را برداریم»، گفت: «ما نمیتوانیم با ایران با پول مماشات کنیم به این امید این که آنها از آن پول برای ایجاد تهدید استفاده نکنند. این تفکر احمقانه، خطرناک و عقبمانده است.» حضور مقامات آمریکایی در این نشست، با انتقاد مکس آبرامز، تحلیلگر آمریکایی مواجه شد. وی در توئیتی نوشت: «وقتی موضوع تغییر سیستمی مطرح باشد، سیاست ایالات متحده این بوده است که در واقع از هر کسی غیر از خود آن رژیم حمایت کند، بدون توجه به اینکه آنها از حمایت داخلی کمی برخوردار باشند، زنان را سرکوب کنند و حتی نامشان القاعده باشد.»
دیدگاه تان را بنویسید