خطیبزاده اعلام کرد؛
یمن؛ شرط ایران برای مذاکره با عربستان
سخنگوی وزارت خارجه درباره مناسبات میان تهران و ریاض بعد از شکست ترامپ گفت: برخی همسایگان این توهم را داشتند که ترامپ پنجره فرصت برای آنها است، آنها به همین خاطر اقدامات غلطی کردند. البته همانگونه که ایران بارها اعلام کرده، هر وقت عربستان این مسیر را اصلاح و جنگ یمن را پایان دهد و بپذیرد در گفتوگوهای دوران منطقهای ترتیبات پایداری داشت، آغوش ما برای گفتگو باز است.
سعید خطیبزاده در نشست خبری دیروز خود افزود: در خصوص عربستان، در دوران رژیم قبلی کاخ سفید بارها گفته بودیم که موضع ما همکاری در منطقه بدون مداخله خارجی است که این مداخلات ریشه بحران، گرفتاری و ناامنی در منطقه است و آنها هستند که چندین دهه منطقه را گروگان سیاستهای غلط خود کردند.
طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است
وی همچنین در خصوص سفر گروه طالبان به ایران، گفت: گروه طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است. آنها چند دفتر در برخی کشورها دارند و در مذاکره مستقیم با دولت افغانستان هستند و این سفر هم با اطلاع دولت افغانستان و در چهارچوب گفتگوهای جاری میاد دولت این کشور و این گروه انجام شد. ما همواره گفتهایم که از گفتگوهای بینالافغانی حمایت میکنیم.
خطیبزاده روابط ایران و افغانستان را بسیار خوب دانست و گفت: تمامی مذاکرات و گفتگوهای انجام شده یا با خواست دولت این کشور یا با هماهنگی آنهاست، البته ما اتفاقات و شهادت دیپلماتهای خود را در حمله به سفارت ایران فراموش نکردهایم.
آمریکا نمیتواند تنها با یک امضا به برجام برگردد
وی درباره بازگشت احتمالی آمریکا به برجام گفت: ما منتظر اقدام ایالات متحده آمریکا یعنی رفع تحریمهای موثر هستیم که بعد از به قدرت رسیدن ترامپ علیه ایران تحمیل شده است. این اقدام باید عملی باشد و سرمایه ملت ما به کشور باز گردد تا بتوانیم بدون مانع نفت بفروشیم. آمریکا نه تنها به تعهدات خودشان عمل نکرد بلکه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را هم نقض کردهاند، آنها با یک امضا از برجام خارج شدند اما با یک امضا نمیتوانند به برجام برگردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه بازگشت آمریکا به برجام، به شکل اتوماتیک و با یک امضا نیست، ادامه داد: سرمایه ملت باید قابل دسترس باشد؛ یعنی نفت به راحتی فروخته شود و پول آن برگشت داده شده و بیمه انجام شود. هر وقت آنها این کار را انجام دادند ما هم پاسخ میدهیم. وی با بیان اینکه مذاکره دوجانبهای با آمریکا درخصوص برجام نخواهیم داشت، گفت: هر مذاکرهای لازم باشد در چارچوب کمیسیونهای برجامی باید انجام شود.
نگران وضعیت اقلیتها در میانمار هستیم
خطیبزاده درباره کودتای ارتش برمه در میانمار گفت: نیمههای دیشب این اتفاق رخ داده است. ما در برمه سفارت نداریم و مجاری اطلاعاتی مسدود است. ما نگرانیهای جدی خود را در مورد وضعیت اقلیتها در برمه اعلام کردیم.
وی افزود: اخبار ضد و نقیضی که درباره این شبه کودتا میشنویم امیدواریم منجر به بدتر شدن وضعیت آنها نشود؛ البته میدانیم قرن بیست و یکم قرن چنین اقداماتی نیست.
کرهایها به راهحلهایی درباره پولهای بلوکه شده ایران رسیدهاند
سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین وضعیت نفتکش کره جنوبی و بدهی این کشور به ایران، گفت: موضوع توقیف کشتی کرهای یک موضوع فنی است و به موضوع پولهای بلوکه شده ایران در این کشور که یک موضوع دوجانبه بین ایران و کره است ارتباطی ندارد، البته اخباری که ما میشنویم این است که آنها به راهحلهایی رسیدند.
وی ادامه داد: در مورد کشتی کره، در حال رایزنی با دادستانی هستیم، از روز اول دسترسیهای بسیار خوب کنسولی به خدمه کشتی داده شد تا بتوانیم نتیجه بهتری بگیریم و امیدوارم خبرهای خوبی درباره خدمه داشته باشیم.
خطیبزاده در پاسخ به پرسشی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی، گفت: اسرائیل هر زمان در نقطه ضعف و حضیض قرار میگیرد این تهدیدات بیشتر میشود. خودشان بهتر میدانند باید مراقب آسمان و مرزهایشان باشند
توقیف نفتکش ایرانی در اندونزی فنی بوده است
خطیبزاده درباره آخرین وضعیت نفتکش توقیف شده ایران در اندونزی نیز گفت: این مسئله از ساعات اولیه پیگیری شد. گزارشهایی که دولت اندونزی ارائه کرده و همکاریهای خوبی که با ما داشته، حاکی از فنی بودن مسئله است. دسترسیهای کنسولی با خدمه کشتی داشتیم، کاپیتان و معاون وی روز گذشته به عرشه بازگشتند و امیدواریم این مسئله را با توجه به قوانین اندونزی به زودی حل کنیم. تحولات مثبت است.
دولت بحرین هرچه سریعتر با ملت خود آشتی کند
خطیبزاده درباره حکم حبس ابد دولت بحرین برای هشت نفر به اتهام اقدام تروریستی و ارتباط با ایران اظهار کرد: مشکلات انباشت شدهای که در بحرین با آن روبرو هستیم با چنین احکامی سرپوش گذاشته نمیشود و برخی سرکوبها و دخالتهای طرفهای خارجی موید ساختگی بودن این احکام است. وی تاکید کرد: دولت بحرین هر چه زودتر با ملت خود آشتی کند و حقوق اکثریت را در نظر بگیرد، برای دولت بحرین بهتر خواهد بود.
سرمایه ملت ایران باید قابل دسترس باشد؛ یعنی نفت به راحتی فروخته شود و پول آن برگشت داده شده و بیمه انجام شود. هر وقت آمریکاییها این کار را انجام دادند ما هم پاسخ میدهیم
اقدامات شیطنتآمیز در روابط ایران و هند
وی درباره انفجار در برابر سفارت اسرائیل در هند و اتهامزنیهای مطرح شده علیه ایران اظهار داشت: روابط ایران و هند بسیار خوب و رو به گسترش است و مشورتهای سیاسی دو کشور طی یکی دو روز اخیر در سطح مدیران کل انجام شد. همچنین گسترش همکاریهای اقتصادی را با جدیت دنبال میکنیم. درخصوص توسعه بندر چابهار در مراحل رو به رشدی قرار گرفتیم و نزدیکترین نظرات را در مورد افغانستان داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: در خصوص مسائل دوجانبه و کمیسیون مشترک، روابط در سطح قابل توجهی انجام میشود و تصمیم دو پایتخت ارتقای روابط و همکاریها است. طبیعی است از سوی برخی طرفهای ثالث اقدامات شیطنتآمیز انجام شود و طرفین نسبت به این مسئله آگاه هستند.
اسرائیل مراقب آسمان و مرزهای خودش باشد
وی در پاسخ به سوالی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی، گفت: اسرائیل هر زمان در نقطه ضعف و حضیض قرار میگیرد این تهدیدات بیشتر میشود. خودشان بهتر میدانند باید مراقب آسمان و مرزهای خودشان باشند. ما اهل تهدید نیستیم و اهل این هستیم که پاسخ به موقع و به جا بدهیم و هر زمان لازم بوده پاسخ دادهایم.
غرامت قربانیان هواپیمای اوکراینی در مسیر پرداخت است
وی درباره پرداخت غرامت به خانوادههای هواپیمای اوکراینی گفت: گزارش ما آماده شده و سازمان هواپیمای کشوری قبل از تاریخی که تعهد داشت به صورت ویدئو کنفرانس این گزارش را ارائه کرد و بعد به صورت مکتوب به کشورهای مرتبط ارسال شد.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: دولت اعلام کرد به صورت یکسان و فارغ از ملیت قربانیان، غرامت پرداخت میشود. فکر میکنم این غرامت در مسیر پرداخت است، ولی باید جزئیات را بپرسم.
دیدگاه تان را بنویسید