روحانی در آیین تجدید میثاق هیات دولت با آرمانهای امام راحل(ره):
امام (ره)، قدرت اصلی را قدرت مردم میدانست
رئیسجمهور گفت: امام (ره) قدرت اصلی را قدرت مردم میدانست و تلاش میکرد اذهان و افکار مردم برای آن مسیر و راهی که امام برای انقلاب انتخاب کرده بود، اقناع شود.
به گزارش ایلنا، حسن روحانی در آیین تجدید میثاق هیات دولت با آرمانهای امام راحل(ره) گفت: امام عزیز و بزرگوار ما در طول نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی درسها و راههای بسیار ارزشمندی را به ما و جامعه ایران و جامعه اسلامی آموخت. در اکثر نهضتها و انقلابها معمولاً رهبران یا بر احزاب سیاسی تکیه می کنند یا قدرتهای نظامی. قدرت نظامی چریکی را تشکیل میدهند و یا اینکه با قدرتهای خارجی، آنهایی که مخالف با حکومت قبلی هستند نوعی تماس برقرار میکنند تا بتوانند به موفقیت و پیروزی برسند. امام (ره) هیچ یک از این راهها را انتخاب نکرد، امام (ره) قدرت اصلی را قدرت مردم میدانست و تلاش میکرد اذهان و افکار مردم برای آن مسیر و راهی که امام برای انقلاب انتخاب کرده بود، اقناع شود.
روحانی گفت: نطق امام در دوازدهم بهمن، اولین نطق ایشان در ایران بعد از ۱۴ سال بود. آخرین نطق امام به سال ۴ آبان ۴۳ مربوط میشود که درباره کاپیتولاسیون صحبت و بعد هم تبعید شد. بعد از آن سخنان امام و اعلامیههای ایشان یا در نجف و یا در پاریس نوشته میشد و در ۱۲ بهمن امام دوباره توانستند در این سرزمین برای ملت خود و جهانیان سخن بگویند.
وی افزود: نطق امام در روز دوازدهم بهمن منشور جمهوریت و اسلامیت ما است و آن نطق به عنوان پایه و اساس نظام ما بوده و ما تا زمانی که با کلام امام و منطق امام در ۱۲ بهمن ۵۷ در تماس هستیم همچنان پیروز خواهیم بود. امام در آن نطق که در کنار مرقد پاک شهیدان این سرزمین ایراد کرد، ارواح شهدا و همه ملت ایران و جهان را به گواه گرفت. او در آن نطق تنها از مشروعیت دینی حرف نزد؛ از مقبولیت و رای مردم حتی از عقلانیت و مقبولیت هم حرف زد و گفت رژیم سلطنت رژیم عقلانی نیست هیچ عقلی نمیپذیرد پدران ما برای ما تصمیم بگیرند و با همین سخنان راه را برای ما روشن کردند. امام به صراحت گفت پدران ما اولیا ما نیستند، ما باید به دولت و نظامی که میخواهیم رای بدهیم و آن را برگزینیم، او از آرای مردم سخن گفت، از عقلانیت سخن گفت و با این دلایل محکم مسیر انقلاب را مشخص کرد.
رئیس دولت گفت: امام در ۱۲ بهمن ۵۷ گفت نظامی از دیدگاه او مشروع است که آن نظام عقلانی، مورد رای و نظر مردم، و در چارچوب اساس و موازین اسلام باشد. راه و مسیر همان است، راهی که او برای ما انتخاب کرد دولتی که گفت تعیین میکنم به خاطر اینکه مردم به من اعتماد دارند گفت من دولت تعیین میکنم. این سخن امام سخن مهمی در اجتهاد و فقه سیاسی شیعه بود. او به ولایت شرعی خود اتکا نکرد بلکه با اتکا به نظر و رای مردم دولت تعیین کرد پس مسیر را به خوبی برای ما مشخص کرد.
وی افزود: امام (ه) در آن نطق تاریخی بر آرای نسل حاضر تاکید کرد و حتی اشاره کرد که آرا نسل دیروز نمیتواند مبنا برای نسل امروز باشد. روحانی با تاکید بر اینکه در اکثر انتخاباتهای ما گاهی جمعیت بیش از دوسوم و بیش از ۷۰ درصد مردم پای صندوق آرا آمدند،گفت: وقتی دوسوم جمعیت پای صندوق آرا میآیند این رای تنها به ثمره نیست، به شجره هم است. میوه ای که میچینند و به آن اعتقاد دارند از آن درختی است که آن درخت را پذیرفته و قبول کرده است. آرای مردم پای صندوق هم به ثمره و هم به شجره است. هم به انتخاب فرد در آن انتخابات و هم رای به نظام است. این که امام (ره) به ما فرمود آرای مردم در هر نسل و هر زمان، زمانی محقق میشود که ما یک انتخابات پرشور رقابتی پیش پای مردم بگذاریم. اگر مردم ۷۰ و چند درصد پای صندوق آرا آمدند آن منشور ۱۲ بهمن امام (ره) ادامه پیدا کرده و آن راه را ادامه دادیم.
وی ادامه داد: سال بسیار سختی را پشت سرگذاشتیم؛ از بهمن سال گذشته تا بهمن امسال هم با مشکلات جنگ تحمیلی اقتصادی و هم با مشکلات کرونا روبرو بودیم، اما من در محضر روح بلند امام (ره) میتوانم به جرات بگویم که در این دوران سخت جنگ تحمیلی و در دوران سخت کرونا که هر دو دست به دست هم داده و مردم ما را در رنج و فشار قرار داده بود همه ما تلاش کردیم و از همه توان و امکانمان برای کاهش رنج مردم استفاده کردیم.
دیدگاه تان را بنویسید