رئیس‌جمهوری به مجلس می‌رود

 حجت‌الاسلام حسن روحانی قرار است ۶ شهریور برای پاسخگویی به وکلای ملت در مجلس شورای اسلامی حضور یابد.

احمد امیرآبادی‌فراهانی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس درباره زمان حضور حسن روحانی در مجلس برای پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس، گفت: بنده به صورت غیررسمی شنیده‌ام که امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور روز سه‌شنبه 6 شهریور ماه را به آقای روحانی جهت حضور در مجلس پیشنهاد داده است و رئیس جمهور به صورت تلویحی پذیرفته است. وی بیان کرد: البته هنوز رسما از طرف دولت به مجلس تاریخ دقیقی درباره حضور رئیس‌جمهور در مجلس اعلام نشده است. لاریجانی درباره محورهای سوال از رئیس جمهور بیان کرد: عدم موفقیت دولت در مدیریت قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم‌های بانکی، عدم موفقیت دولت در کاهش نرخ بیکاری در چند سال اخیر، رکود اقتصادی شدید چندساله و افزایش روزافزون نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی محورهای سوال از رئیس جمهور است.

    

احتمال اعلام وصول استیضاح کرباسیان

احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس: گزارش استیضاح مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی، اخیراً از کمیسیون اقتصادی به هیئت رئیسه آمده و اگر امضاهای آن از حد نصاب نیفتد، احتمالاً در جلسه علنی امروز اعلام وصول می‌شود. استیضاح سید محمد بطحائی، وزیر آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات مطرح شده و طرح استیضاح عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز در کمیسیون شوراها و امور داخلی در دست بررسی قرار دارد.

    

قالیباف اهداف سیاسی ندارد

مهدی چمران، نائب رئیس جبهه مردمی نیروهای انقلاب با اشاره به نامه اخیر قالیباف به سران قوا: قالیباف از مدت‌ها قبل مشغول مطالعه و بررسی برای یافتن راهکار‌های بهبود شرایط اقتصادی کشور بود. آیا هرکسی که نظری دارد و راهکار ارائه می‌دهد مانند اقتصاددانانی که نظراتی داشتند، سیاسی است یا می‌خواهند خود را مطرح کنند؟ این حرف منطقی و درست نیست. به‌ هر حال فردی مطالعه کرده، تلاش نموده و قطعاً در مطالعه مسئله مورد نظر با افراد خبره مشورت داشته و به نتایجی دست یافته است اما نیت واقعی افراد در کارها را فقط خدای تعالی می‌داند.

    

خیز اصلاحات برای انتخابات 98

عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان: جریان اصلاح‌طلبی اگر حول محور رییس دولت اصلاحات به عنوان صاحب این گفتمان نباشد، پا نخواهد گرفت. قرار شده ساختار اصلاحات به همین شکل فعلی بماند و در نهایت اصلاحاتی در ساختار و ترکیب انسانی آن صورت بگیرد و نهاد ناظر هم به جای پارلمان اصلاحات، همان شورای مشورتی آقای خاتمی باشد. در جلساتی که موسوی لاری و خاتمی داشتند به همین جمع‌بندی رسیدند و محمد خاتمی کار را به هیات رییسه واگذار کرد تا ساختار و ترکیب اصلاح شده را به ایشان ارائه دهد و نهایتا قبل از آغاز زمستان، فعالیت خودشان را برای نقش‌آفرینی در انتخابات سال 98 آغاز کنند.

    

صاحب نفوذها مانع پرداخت غرامت

 به ایران می‌شوند

فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: عراقی‌ها از لحاظ فروش تولید و فروش نفت از ایران جلوتر هستند و بیشتر می‌فروشند. این یعنی توان پرداخت غرامت ایران را دارند. اکنون غرامت کویت را به دلیل یک الزام بین‌المللی پرداخت می‌کنند. البته گروه‌های عمدتا صاحب نفوذ درعراق و برخی بازیگران خارجی تلاش می‌کنند که مانع از شکل‌گیری مناسبات، ترمیم و بازسازی یکسری زیرساخت‌های اقتصادی و تجاری مشترک بین دو طرف شود تا عراق توان مالی لازم را برای پرداخت غرامت نداشته باشد.

    

جلسه سوال از رئیس جمهور

نباید جامعه را ملتهب کند

محمدمهدی افتخاری، عضو فراکسیون روحانیت مجلس: مردم پس از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب دیگر دوست ندارند و نمی‌خواهند که مسئولین در فضایی پرتنش به بحث بپردازند و از آنها توقع اجرا و عمل دارند نه مباحثات پرتنش و به دور از صلح و آرامی. نباید در جلسه سوال از رئیس‌جمهور مسائلی مطرح شود که جامعه را ملتهب و خوراک تبلیغاتی برای رسانه‌های بیگانه فراهم کند بلکه باید در فضایی آرام به سوالات و ابهامات پاسخ داده شود.