سخنگوی دولت:
تخلیه مناطق اشغالی آذربایجان مورد تاکید ایران است
سخنگوی دولت درباره مواضع ایران در خصوص اختلافات آذربایجان و ارمنستان، گفت: به حفظ تمامیت ارضی آذربایجان تاکید داریم و تخلیه مناطق اشغالی آذربایجان مورد تاکید ایران است.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی با بیان اینکه خواهان صلح در منطقه هستیم، تصریح کرد: دخالت طرفهای ثالث را زیانبار میدانیم. راه حل منطقه را نظامی نمیدانیم و از آسیب رسیدن به جان شهروندانمان در مناطق مرزی نگرانیم و پیگیری می کنیم.
ایران درگیری و تعرض در خاک خود را تحمل نمی کند
سخنگوی دولت ادامه داد: مواضع رسمی ایران در سیاست خارجی صرفا از طریق دولت و وزارت خارجه بیان میشود. ایران درگیری و تعرض در خاک خود را تحمل نمی کند حتی اگر غیر عامدانه باشد. ایران از کنشگران معدود است که روابط بسیار خوبی با دو کشور آذربایجان و ارمنستان دارد تا هر چه زودتر این جنگ پایان یابد.
جلوگیری از اجتماعات در شرایط کرونایی امروز مهم است
سخنگوی دولت با بیان اینکه در آستانه اربعین هستیم، گفت: جلوگیری از اجتماعات در شرایط کرونایی امروز مهم است. شرایط سخت است و باید بیش از گذشته مراعات کرد.
وی با تاکید بر اینکه کماکان درخواست ما از هموطنان توجه به دستورالعمل های بهداشتی است، گفت: شرایط سخت است و باید بیش از گذشته مراعات کرد.
ربیعی یادآور شد: کشور هفته سختی را پشت سر گذاشت. علی رغم تاکیدات زیاد، متاسفانه رعایت دستورالعمل های بهداشتی در سطح کشور به ۶۰.۳ (شصت و سه دهم درصد) و در تهران ۴۵ درصد درسیده است.
ربیعی ادامه داد: در عرصه اقتصادی با توجه به آسیب دیدن گسترده بخش خدمات، به خصوص حوزه گردشگری، سیاستهای حمایتی برای حمایت از این بخش اتخاذ شد. مقرر شد بازپرداخت تسهیلات بانکی که قبلا دریافت شده است تا پایان سال ۱۳۹۹ امهال شود.
وی افزود: اجازه داده شد پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی سال ۹۹ و هزینه آب، برق و گاز سال ۹۹ و هزینه های مالیاتی سررسید سال ۹۹ تا پایان امسال مهلت داده شود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: با پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده حوزه گردشگری با محوریت بنگاه موافقت شد.
فاصله شهر و روستا در بهره مندی از امکانات کاهش یافته است
ربیعی با یادآوری اینکه امروز روز روستا و عشایر است، گفت: خوشبختانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص در دولت تدبیر و امید فاصله شهر و روستا در بهره مندی از امکانات و خدمات زیربنایی بسیار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: استراتژی این دولت معکوس کردن روند مهاجرت بوده است و حمایتهای دولت در حوزه خدمات زیربنایی مانند گازلولهکشی، راه آسفالته، آب آشامیدنی سالم، مقاومسازی واحدهای مسکونی، خدمات بهداشتی و درمانی و اینترنت باعث شد این استراتژی ثمربخش باشد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: بر همین مبنا برای اشتغال پایدار روستایی، ۲۲ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در اختیار روستاییان قرار گرفته است. سرانه درآمد روستائیان پیش از دولت یازدهم منفی نهصدهزار تومان بود که هماکنون به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.
ربیعی با بیان اینکه منابع سهم اشتغال روستایی از پنج درصد به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: تسهیلات نرخ بیکاری روستایی از ۸.۷ درصد به ۷.۳ درصد کاهش یافته که ۱.۴ درصد کاهش نرخ بیکاری روستایی را رقم زده است که تاثیرات خوبی در تثبیت جمعیت روستایی داشته است.
وی یادآور شد: در حوزه گازرسانی روستایی بیش از ۸۸ درصد روستاهای کشور به شبکه گازرسانی متصل شدهاند. در حالی که قبل از دولت تدبیر و امید این میزان ۱۵ درصد بوده و دولت تصمیم دارد تا پایان فعالیت خود این میزان را به ۱۰۰ درصد افزایش داده تا روستای بدون گاز در کشور وجود نداشته باشد.
سخنگوی دولت گفت: اکنون حدود ۹۵ درصد راههای روستایی کشور آسفالت هستند و ۴۵ درصد خانههای روستایی مقاوم سازی شده اند.
ربیعی با اشاره به وضعیت آموزش در روستاها اظهار کرد: در حوزه آموزش و پرورش نرخ پوشش پیش دبستانی روستایی از ۳۸ به ۷۱ درصد افزایش یافته و نرخ پوشش دانش آموزان روستایی نیز ۲۳ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: بیش از ۳۲۰۰ مدرسه شبانه روزی در مناطق روستایی ایجاد شده و ۸۰ درصد فعالیت نهضت سوادآموزی در روستاها متوجه زنان است.
سخنگوی دولت گفت: ۵۰ درصد مدارس آموزش و پرورش و ۳۰ درصد کلاسها در مناطق روستایی تشکیل می شود و سالانه بیش از ۲۵۰ هزار معلم حداقل ۲۰۰ روز در مناطق روستایی حضور دارند.
ربیعی با بیان اینکه تمام مدارس خشتی و گلی که حدود ۱۰۰۰ کلاس بود جمع آوری شده است، تاکید کرد: بیش از ۷۸۰۰ پروژه با ۲۷ هزار کلاس روستایی با مساحتی بالغ بر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع به گونه ای که هر روز به طور متوسط ۱۱ کلاس روستایی و در سراسر کشور حدود ۲۹ کلاس درس در این دولت احداث شده است.
وی افزود: ۷۶ هزار و ۲۰۰ مدرسه با سرمایهگذاری ۱۸۰ میلیارد تومانی به شبکه هوشمند مدارس دانا متصل شدهاند.
سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد: از میان ۳۸ هزار و ۶۷ مدرسۀ روستایی، ۱۳ هزار و ۶۳۶ مدرسه توسط ایرانسل، ۴ هزار و ۴۸۲ مدرسه توسط همراه اول و ۱۹ هزار و ۹۴۹ مدرسه نیز از طریق اینترنت ثابت شرکت مخابرات ایران، به شبکۀ اینترنت دسترسی پیدا کردهاند. تعداد ۳۸ هزار و ۳۳۳ مدرسۀ شهری نیز، از طریق اینترنت ثابت شرکت مخابرات ایران، به شبکۀ اینترنت متصل شدهاند.
ربیعی یادآور شد: از دیگر اقدامات زیرساختی مهم صورت گرفته در این زمینه اتصال ۹۹.۵ درصد جمعیت روستایی به شبکه سراسری برق است و در حوزه آب آشامیدنی سالم و شبکه لوله کشی ۹۰ درصد روستاها به شبکه آبرسانی متصل هستند.
سخنگوی دولت ادامه داد: همچنین در مدیریت امور روستا ۹۵ درصد روستاهای کشور دارای مدیریت دهیاری هستند که اعتبارات خوبی هم در این حوزه پیش بینی شده است.
وی تأکید کرد:جمعیت تحت پوشش صندوق مشتمل بر بیمه شدگان و مستمری بگیران از ۱۳۶ هزار و ۶۵۴ نفر در ابتدای فعالیت دولت یازدهم به یک میلیون و ۲۷۸ هزار و ۷۳۹ نفر تا پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۹ افزایش یافته که بیانگر رشدی ۹۵ درصدی است.
ربیعی گفت: همچنین روز گذشته با حمایت کامل دولت یک میلیون ۴۴۰ هزار بیمه شده به جمعیت این صندوق اضافه خواهند شد که مجموعه بیمه شدگان حدود ۲میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد شد.
حفظ امنیت شهروندان وظیفه دولت است
وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره موضع دولت برخورد با بدحجابی و بیحجابی در سطح جامعه، گفت: انتساب و استناد اخبار و مواضعی که از سوی برخی ائمه جماعات مطرح شده بود از سوی دفاتر آنها تکذیب شد که باید تشکر کنیم که زمینه سواستفاده را از ناآگاهان داخلی و شیاطین خارجی که قصد دارند بر ضد جمهوری اسلامی مسئله سازی کنند، گرفتند.
سخنگوی دولت اظهار کرد: سابقه نشان میدهد در این موارد همواره دو گروه آماده سوء استفاده هستند، یک گروه برای حمله به نظام بهانه میکنند و گروه دیگر برداشتهای اشتباه میکنند و منتظر اقدامات غیرقانونی علیه حقوق دیگران میشوند.
پی گیر بازپس گیری ارزهای کشور از کره جنوبی هستیم
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره بازپس گیری منابع ارزی ایران از کره جنوبی گفت: بانک مرکزی و وزارت امور خارجه در حال پی گیری موضوع هستند، با همه کشورهای در حال رایزنی هستند و هیاتهایی هم به برای پی گیری اعزام خواهند شد.
سخنگوی دولت گفت: امروز هم در ستاد اقتصادی دولت در این زمینه مذاکره شد و قرار شد هیاتهایی به کشورهایی که ایران در انها منابع ارزی دارد اعزام شوند که قطعا تاثیر گذار خواهد بود.
وی افزود: در این شرایط نمی خواهیم از کشوری نام ببرم. عملکرد این کشورها در حافظه تاریخی مردم ایران باقی خواهند.
واکنش سخنگوی دولت به حرف و حدیث ها
درباره لغو جلسه سران قوا
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره لغو نشست سران قوا تصریح کرد: چندروزی است که اخبار و موضع گیریها را رصد میکنم، که در شرایط امروز کشور این سخنان و مواضع برای افکارعمومی مضر و بیانصافی است.
وی ادامه داد: متاسفانه اصطلاحاتی شکل می گیرد که ما تاکنون این ادبیات را در ساخت سیاسی به این شکل نداشتیم، ما چنین واژگانی نداشتیم که از تریبونهای رسمی نمایندهای بگوید دولت از بالا تا پایین این گونه است و اتهام بزند.
ربیعی افزود: اگر همین تعابیر و اهانتها را درباره یک قوه دیگر بیان میشد چه اتفاقی میافتاد؟ خوشبختانه امروز عده ای با حمله به دولت تخلیه میشوند، اشکال ندارد و دولت این را هم به جان میپذیرد. البته عملکرد همه قوا جای نقد دارند ما هم قابل نقد هستیم.
وی افزود: آنچه که مطلع هستم پیشنهاد جلسه را خود آقای رییسجمهوری دادند، وقت و زمان آن را هم مشخص کردند؛ زمانی که رییس محترم مجلس به بیمارستان تشریف بردند، از وزیر محترم بهداشت سوال شد که این بازدید در کدام بخشها و تا چه اندازه بوده گفتند که در بخشهای مبتلایان حتی در بخشهایی که افراد خیلی بدحال هم بستری هستند، این بازدید صورت گرفته است؛ ممکن است فرد خودش نگیرد ولی امکان انتقال آن وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید