رحمانی فضلی و نمایندگانِ عصبانی از حوادث آبان، وضعیت حجاب، قیمت پراید و ...
اولین حضور پرتنش وزیر کشور در مجلس اصولگرا
رحمانی فضلی وزیر مغضوب مجلس دهم هم بود. میگفتند او سهمیه علی لاریجانی در کابینه روحانی است. بارها تا پای استیضاح رفت، اما استیضاح نشد. علی مطهری در آخرین روزهای مجلس دهم، رحمانی فضلی را مقصر حوادث آبانماه 98 نامید و گفت که نگذاشتند او را استیضاح کنیم.
حالا مجلس دهم تمام شده و رحمانی فضلی دیروز برای اولین بار در مجلس یازدهم حضور یافت. محتوای جلسه حضور او در مجلس اما نشان داد که آقای وزیر در مجلس اصولگرا نیز محبوبیت چندانی ندارد؛ تندیهای نمایندگان با او تا جایی پیش رفت که اردشیر مطهری، نماینده گرمسار گفت: «آقای وزیر کشور باید در دادگاه محاکمه شود. مگر ما شوخی داریم؟»
تاکید او بر محاکمه رحمانی فضلی در دادگاه به دلیل حوادث آبان بود. او با اشاره به آن حوادث و تبعات آن، تصریح کرد: «این همه خسارت جانی و مالی به مردم زده شد، چه کسی باید جواب بدهد؟ یک نفر از این مسئولان را پای دادگاه ببریم و سوال کنیم که نقش ما در قضیه چه بوده است؟ رئیسجمهور گفت کسی به من نگفت بنزین گران شده است، اینکه تدبیر نیست شما وزیر کشور هستید و اتفاقاتی که افتاد و آتشسوزی و خساراتی که صورت گرفت، محصول بیتدبیری شماست.»
این نماینده مجلس یازدهم پس از آنکه خطاب به رحمانی فضلی گفت که آقای وزیر آمار کشتهها و خسارت اقتصادی زیاد است، پرسید: چرا کسی به وزیر کشور نمیگوید جواب دهد؟!
بسیاری از افراد در شهرها بدون روسری قدم میزنند
وضعیت حجاب نیز اسباب دلخوری مجلس اصولگرا از وزیر کشور بود. وقتی نوبت به محمدرضا احمدی رسید او خطاب به رحمانی فضلی تذکر داد: ما در این کشور بر خون شهدا تکیه کردهایم و زندگی میکنیم، اما امروز بسیاری از افراد در شهرها بدون حجاب، روسری و پوشش اولیه و امکانات اولیه قدم میزنند، آقای وزیر من و شما باید پاسخ شهدا را بدهیم.
او که نماینده رشت است، خواست به وضعیت پوشش مردم، به ویژه در شهر او یعنی رشت توجه شود.
احمدی به عزل و نصبها در وزارت کشور هم اشاره کرد؛ موضوعی که از همان ابتدای حضور رحمانی فضلی در وزارت کشور انتقادات بسیاری را در پی داشت؛ انتقاداتی که از زد و بندهای فامیلی در این انتصابات گلایه میکرد.
نماینده رشت نیز دیروز در همین ارتباط گفت: عزل و نصبهای بیحساب و کتاب در شهرستانها و استانها بیانگر چیست؟ نباید تابع جریان خاص سیاسی باشید که برای شما تصمیم بگیرند، همچنین در خصوص آمران به معروف و ناهیان از منکر مواضع خوبی نمیگیرید.
موضوع حاشیهنشینها هم مورد اشاره این نماینده بود و ادامه داد: بسیاری از مردم در کشور ما و در استانهای مختلف به ویژه شهر من رشت با وضعیت بسیار بدی در حال زندگی هستند.
جوان مظلوم ایرانی و وزیر سهلانگار
رحمانی فضلی از سوی نماینده شهرکرد و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز مورد انتقادهای تند و تیز قرار گرفت. احمد راستینه اشاره کرد که ۱۴ سال پیش قانون تسهیل ازدواج در مجلس مصوب شد و باید وزیر کشور و وزرای مسکن و راه در این باره گزارشهای لازم را تهیه میکردند و به کمیسیون فرهنگی میدادند.
او ادامه داد: جوان مظلوم ایرانی همچنان مشکل مسکن و تسهیلات لازم برای ازدواج و تشکیل خانواده دارد و عملا خبری از اجرای این قانون نیست. من به عنوان یکی از نمایندگان جوان مجلس از رئیس مجلس میخواهم که به دولت تذکر دهد چرا در این باره کاری نکرده است، زیرا آینده کشور به دلیل کاهش ازدواج و موالید به مشکل برخواهد خورد.
به گفته راستینه، وزیر کشور طبق این قانون موظف بوده کمیته ساماندهی ازدواج را با حضور روسای شورای شهر و امام جمعه در استانها تشکیل دهد و نسبت به تهیه تالارهای رایگان اقدام کند، ضمن این که بعد از عملیاتی شدن این قانون باید گزارش ۳ و ۶ ماهه به مجلس میداد اما چنین نکرده است.
نماینده ملایر خطاب به رحمانی فضلی گفت: حقوق کارگر حدود دو میلیون تومان است، پول پیش خانه به طور متوسط متری چهار میلیون تومان است و دلار طی چند سال گذشته هفت برابر شده است. من از این وضعیت خجالت میکشم؛ آیا شما خجالت نمیکشید؟
در اینجا محمدباقر قالیباف نیز مداخله کرد و گفت: این موضوع از قوانینی است که به آن عمل نشده و باید در امر نظارت در مجلس به آن توجه ویژهای شود.
چرا وزیر کشور از قیمت پراید خجالت نمیکشد
پس از حوادث آبان و بیحجابی و ازدواج، نوبت به قیمت پراید بود. هادی بیگینژاد، نماینده ملایر گفت: چند روز پیش فردی مرا دید و از من پرسید خجالت نمیکشید که پراید ۸۰ میلیون شده باشد؟ من از این وضعیت خجالت میکشم، آقای وزیر کشور! آیا شما خجالت نمیکشید؟ حقوق کارگر حدود دو میلیون تومان است، پول پیش خانه به طور متوسط متری چهار میلیون تومان است و دلار طی چند سال گذشته هفت برابر شده است. من از این وضعیت خجالت میکشم آیا شما خجالت نمیکشید؟
او ادامه داد: ممکن است بگویید به شما چه ربطی دارد؟ در پاسخ باید بگویم که وقتی اتفاقی ناامنی ایجاد کند متولی امر شما هستید. همانطور که در ماجرای بنزین متولی شما بودید. امروز مردم به واسطه مشکلاتی که دارند، عصبانی هستند و دشمن تلاش میکند عصبانیت مردم را به بیرون آورده و آنها را به خیابان بکشد. منصوبان شما در استانهای مختلف پیگیر عصبانی نشدن مردم نیستند.
او همچنین با اشاره به اقدامات آموزش و پرورش در همه گیری کرونا به ضعفهای این وزارتخانه اشاره کرد و خطاب به وزیر کشور گفت: بسیاری از ضعفهای این وزارتخانه قابل رفع بود، اما وقتی به منصوبان شما رجوع میکردیم توجهی نمیکردند. منصوبان شما برای رفع مشکلات مردم در میدان نیستند. آنها حتی در میان مردم راه هم نمیروند، راه رفتن که دیگر پول نمیخواهد اراده و غیرت میخواهد. شما از وحدت حرف میزنید اما به نظرم با کسی که هیچ توجهی نمیکند نمیتوان وحدت داشت.
دست بسته آقای وزیر برای پاسخهای امنیتی
در میان این سیل اعتراضات مجلس نوپا، رحمانی فضلی با این توضیح که نمیتوان همه مسائل امنیتی را از پشت تریبون مطرح کرد، خواستار برگزاری جلسهای غیرعلنی شد تا او به قول خودش بتواند قضیه به طور کامل توضیح دهد.
رحمانی ادامه داد: صحبتهایی که دوستان در خصوص بحران داشتند حاکی از آن بود که از بحران هیچ اطلاعی ندارند.
او درباره حوادث آبان و افزایش قیمت بنزین که بخش مفصلی از اظهارات نمایندگان را به خود اختصاص میداد، گفت: بارها اجرای این تصمیم به عقب افتاده بود تا تدابیر لازم اندیشیده شود. هیچ کس راضی نیست که یک قطره خون از دماغ کسی ریخته شود. آن اتفاقات نیز به دلایل خاصی بازمیگردد که اینجا جای گفتن آن نیست. به راحتی نمیتوان به افرادی که امنیت کشور را تامین میکنند اتهام زد.
آنچه از جلسه دیروز مشخص شد، این بود که رحمانی فضلی یکی از وزرای کابینه روحانی است که مجلس اصولگرا شمشیر را برای او از رو بسته و روی خوشی به وی نشان نخواهد داد
او درباره انتصابات فامیلی و غیرکارشناسی در وزارت کشور؛ اتهامی که همیشه متوجه وی بوده است، نیز گفت: بنده زمانی که بر سر کار آمدم حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد مدیران از بیرون وزارتخانه بودند، اما امروز ۷۵ تا ۸۰ درصد مدیران از داخل خود وزارت کشور انتخاب شده و در کمیسیونهای تخصصی بررسی شده است.
اختلافات قبیلهای خوزستان، کاهش سرمایه اجتماعی و میزان بالای قاچاق در مرزها نیز از موارد دیگری بود که نمایندگان به رخ آقای وزیر کشیدند و رحمانی فضلی هم سعی کرد درباره آنها توضیح دهد اما گذشته از اینکه پاسخهای او برای بهارستان قانع کننده بوده یا نه، آنچه از جلسه دیروز مشخص شد، این بود که رحمانی فضلی یکی از وزرای کابینه روحانی است که مجلس اصولگرا شمشیر را برای او از رو بسته و روی خوشی به وی نشان نخواهد داد.
دیدگاه تان را بنویسید