واکنشها به حمله تروریستی اهواز
یک بام و دو هوا!
ایران روی گسل زلزله است و آموزش اینکه هنگام زلزله چه کنیم و چگونه پناه بگیریم، طبیعی و ضروری است. بی بی سی مطلبی منتشر کرده تحت عنوان «هنگام حمله احتمالی چه کنیم؟» و توصیههایی کرده از این دست که ذهنتان را آماده کنید، سریع واکنش نشان دهید، خود را از تیررس دور کنید، با فرد مسلح در نیفتید، به هم کمک کنید و ... مطلبی که این بیم و گمان را ایجاد میکند که آیا بی بی سی تشخیص داده است که ایران قرار است ایران غیر از گسل زلزله، روی گسل ترور هم باشد؟ این گمانه زمانی بیشتر تقویت میشود که در میان واکنشها به حمله تروریستی اهواز، به یک واکنش اماراتی برمیخوریم. رئیس شورای ملی ایرانـ آمریکا: اگر حمله تروریستی بخشی از سیاست عربستان و امارات باشد، هدف آنها این است که تهران واکنش سختی نشان دهد. «باب گیتز» وزیر دفاع سابق آمریکا در سال ۲۰۱۰ گفته بود که سعودیها خواستار جنگ با ایرانیها به قیمت جان آمریکاییها هستند سفیر بریتانیا در تهران، دبیرکل سازمان ملل و سفرای هلند و دانمارک، همگی حمله دیروز در اهواز را محکوم و ابراز تاسف کردهاند اما هیچ یک نگفتند که با وجود FATF چگونه گروهکهایی با چنین اقدامات تروریستی در کشورهای اروپایی که خالق FATF هستند، مأمن و مأوا دارند؟
محبوبه ولی، روزنامه نگار
در حالی که همسایههای عربمان از عراق تا قطر و کویت علی رغم تمام اختلافاتی که میان آنها و ایران وجود دارد، حمله تروریستی گروهک «الاحوازیه» به رژه نیروهای مسلح و مردم در اهواز را محکوم کرده و آن را تروریستی خواندهاند، همسایه کمی آن طرفتر یعنی امارات متحده عربی که جزء کشورهای حاشیه خلیج فارس است، نه تنها آن را محکوم نکرده، بلکه عبدالخالق عبدالله، عضو شورای فرهنگی دوبی، هماهنگ کننده مجمع توسعه خلیج فارس در امارات متحده عربی و مشاور ولیعهد ابوظبی، در توئیتی نوشته است که حمله به یک هدف نظامی، اقدامی تروریستی نیست!
او به همین مقدار اکتفا نکرده و در ادامه توئیت خود آورده است: انتقال نبردها به داخل ایران گزینهای اعلام شده است و طی مرحله آتی افزایش مییابد. این واکنش او یادآور وعده چندی پیش ملک سلمان، ولیعهد عربستان است که گفته بود «جنگ را به داخل ایران میکشانیم» و حالا بسیاری پشت این سکوت عربستان نسبت به حمله تروریستی اهواز، دستان آلوده به خون ولیعهد خام و خونخوار سعودی را میبینند.
تله اندر تله
رئیس شورای ملی ایران- آمریکا (نایاک) در این مورد به وعده بن سلمان برای کشاندن جنگ به داخل ایران اشاره کرده و نوشته است: اگر حمله تروریستی به اهواز بخشی از سیاست تشدید درگیری با ایران از سوی عربستان و امارات باشد، هدف آنها این است که تهران واکنش سختی نشان دهد و به این ترتیب آمریکا برای حمایت از امارات و عربستان وارد عمل شود.
تریتا پارسی معتقد است که عربستان و امارات پس از هزینهکرد 6 میلیارد دلار ماهانه در جنگ شکست خورده علیه انصارالله در یمن، میدانند که به تنهایی نمیتوانند با ارتش ایران مقابله کنند بنابراین میخواهند آمریکا را به این وارد جنگ کنند و در این صورت ایران به تله جنگ با آمریکا خواهد افتاد.
او میگوید «باب گیتز» وزیر دفاع سابق آمریکا سال ۲۰۱۰ گفته بود که سعودیها خواستار جنگ با ایرانیها به قیمت جان آمریکاییها هستند. با این تحلیل ظاهرا تله «جنگ با آمریکا» به تله «مذاکره با آمریکا» اضافه شده و ایران باید مراقب باشد که پایش در هیچ یک از این دو تله گیر نکند.
ترامپ جنگ نمیخواهد
کاخ سفید و مستأجرش اما همواره اعلام میکنند که خواهان جنگ با ایران نیستند. ترامپ اخیرا از حتی سیاستهای جنگطلبانه جرج بوش پسر در خاورمیانه انتقاد کرده است. هیثر نوئارت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به حمله تروریستی اهواز بیانیهای صادر و طی آن ضمن ابراز همدردی، اعلام کرده که در مقابل تروریسم افراطی در کنار مردم ایران هستند و ایالات متحده، تمامی اقدامات تروریستی و جان باختن انسانهای بیگناه را محکوم میکند.
طی دو روز گذشته اخباری از قول چندین مقام کاخ سفید نیز منتشر شده مبنی بر اینکه ترامپ به جان بولتون، مشاور تندرو و ضد ایرانی امنیت ملی آمریکا گفته است: «اجازه نخواهم داد علیه ایران جنگ راه بیندازی»
دیلی بیست در این مورد نوشته است: یک مقام ارشد کاخ سفید این گفتگوی ترامپ و بولتون را با قدری تفاوت به یاد میآورد و میگوید: ترامپ به بولتون گفت «می دانم در آخرین سمتی که داشتی، میخواستی دو جنگ را کلید بزنی، من نمیگذارم چنین کاری بکنی».
این رسانه ادامه داده است که ترامپ اصلا به دنبال جنگ نیست و برایش اهمیتی ندارد که ایران در سوریه یا یمن چه میکند. ترامپ تنها به دنبال منحرف کردن توجهات از اوباماست.
خیلیهای دیگر مانند دیلی بیست تحلیل میکنند که ترامپ صرفا عکسی یادگاری شبیه عکسی که با رهبر کره شمالی دارد میخواهد تا خود را قهرمان آمریکا معرفی کند و اصلا دنبال جنگ تازهای نیست.
تحرک برای تحریک ایران
این ادعاها چه درست باشد چه غلط، آنچه که به طور عیان در جریان است، اقدامات خشونتبار علیه ایران و تلاش برای تحریک ایران است؛ اقداماتی که به طرز معناداری تعدادشان در ماههای اخیر افزایش یافته است.
حمله به قرارگاه سپاه در مریوان و شهادت 11 نفر پاسدار، که منجر شد سپاه در پاسخ مقر حزب دموکرات کردستان در اربیل عراق را با هفت موشک هدف قرار دهد، حمله به کنسولگری ایران در بصره و به آتش کشیدن آن، حمله به سفارت ایران در پاریس و آتن و حالا هم ترور کور رژه نیروهای مسلح در حالی که مردم عادی در تیررس ترور بودند، همگی اینها که با دخالت گروهکهایی از جنس الاحوازیه رخ دادهاند، حکایت از آن دارد که جریانی قصد دارد، ایران را وارد دردسرهایی از نوع خون و وحشت کند.
حال در این بین سکوت عربستانی که یکی از مدعیان مبارزه با تروریسم است نسبت به حادثه اهواز، اقرار صریح مقامات عربستان و امارات به قصدشان برای کشاندن جنگ به داخل ایران، وجود دفتر شبکه تلویزیونی ماهوارهای «احوازنا» متعلق به گروهک «الاحوازیه» در عربستان و شواهد بسیار دیگری از این دست، عربستان را به متهم اصلی این ماجرا تبدیل کرده است.
*تسلیت افایتیافیها
و ظاهرا قرار است تنور این درگیری نظامی را گروههای تروریستی معاند جمهوری اسلامی ایران گرم کنند. گروههایی که اتفاقا کشورهای جهان اول با ایجاد FATF (کارگروه مبارزه با پولشویی و تروریسم) مبارزه با آنها را نظاممند کردهاند و به ایران نیز توصیه میکنند به این کارگروه بپیوندد و اتفاقا همان کشورهای جهان اول نیز در پی حادثه تروریستی اهواز با ایران همدردی کردند.
راب ماکر، سفیر بریتانیا در تهران در توئیتر خود این حمله تروریستی را محکوم کرده و به خانواده قربانیان آن تسلیت گفته است. استفان دوژاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز آن را محکوم و برای مجروحان حادثه آرزوی بهبودی کرده است.
وزارت خارجه ایران، نمایندگان هلند، انگلستان و دانمارک، سه کشوری که محل اقامت و فعالیت اعضای گروهک الاحوازیه هستند را فراخوانده و آنها نیز هر سه اظهار تاسف و همدردی کردهاند.
اما هیچ یک نگفتند که با وجود FATF چگونه گروهکهایی با چنین اقدامات تروریستی در کشورهای اروپایی که خالق FATF هستند، مأمن و مأوا دارند؟
محافظت از مردم
وظیفه نظام است
وزارت خارجه بارها پیش از این حمله نیز نسبت به اقامت این افراد در کشورهای مزبور هشدار داده و خواهان دستگیری و محاکمه آنها شده است؛ همان درخواستی که از عراق و اقلیم کردستان در مورد گروهکهای تروریستی مقیم این کشورها داشت و پاسخ منفی شنید و در این مورد نیز اجابتی از سوی کشورهای اروپایی نشده است.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه در اعتراض نسبت به این یک بام و دو هوایی در مبارزه با تروریسم میگوید: این پذیرفتنی نیست که افراد این گروهک تروریستی تا زمانی که در خاک اروپا مرتکب جنایت نشدهاند در لیست تروریستی اتحادیه اروپا قرار نمیگیرند.
او همچنین خبر داده که سفرای هلند و دانمارک آمادگی دولت متبوع خود را برای هرگونه همکاری و تبادل اطلاعاتی در زمینه شناسایی سوابق این مجرمان اعلام کردهاند و کاردار انگلیس نیز تاکید کرده که اعتراض تهران را فورا به لندن منعکس میکند. اما عمق و گستردگی آنچه که در جریان است و تجربه ناکام امید بستن به کشورهای دیگر در این گونه موارد، حکایت از آن دارد که نظام جمهوری اسلامی ایران باید تصمیم عاجلی برای جلوگیری و کنترل اینگونه جنایات بگیرد.
چهل سال پیش وقتی که در ایران انقلاب شده بود و اوضاع داخلی آشفته، دشمن خارجی با سوء استفاده از این آشفتگی به خاک کشور تجاوز کرد و چه داغها که بر دل این مردم و آب و خاک نگذاشت و حالا در هنگامهای که ایران درگیر تحریمهای سنگین اقتصادی و مشکلات داخلی است، باز دندانهای طمع تیز شدهاند و این وظیفه نظام است که این دندانها را از بیخ و بُن بکِشد و اجازه ندهد حتی احتمال تکرار چنین جنایتهایی مطرح شود تا لازم نباشد بی بی سی با وقاحت و در نقش دایه دلسوزتر از مادر تیتر بزنند: «هنگام حمله احتمالی چه کنیم؟» زهی خیال باطل!
دیدگاه تان را بنویسید