آذری جهرمی:
«اینترنت ملی» معنا ندارد
وزیر ارتباطات در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال قطع مجدد اینترنت و ایجاد اینترنت ملی گفت: چیزی به نام اینترنت ملی معنای خارجی ندارد. اینترنت یک شبکه جهانی است، داخلی و بینالمللی ندارد.
به گزارش ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه جلسه هیأت دولت در این باره افزود: شبکه ملی اطلاعات با اینترنت ملی تفاوتهای زیادی دارد. هدف کسانی که از لفظ اینترنت ملی استفاده میکنند تخریب دستاوردهای ایرانی در حوزههای مختلف است.
آذری جهرمی افزود: زمان زیادی از هنگامی که آمریکا از برجام خارج و بیتعهدیهایش را علیه ایران آغاز کرد، نگذشته است. مردم ایران را در حوزههای مختلف تحریم و آنها را تروریست خواندند. شرکتهای مختلف و همچنین نزدیک ۹ ماه قبل ارائه خدمات ابری به شرکتهای ایرانی را تحریم کردند. ما یادمان نرفته آنها یک شب وارد گوشیهای تلفن همراه مردم ایران شدند و اپلیکیشنهای تحریمی را پاک کردند.
توسعه شبکه ملی اطلاعات را با جدیت پیش میبریم
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه آمریکا همین الان خدمات پرداخت را به شرکتهای ایرانی ارائه نمیدهد، خاطرنشان کرد: ما باید دست روی دست بگذاریم که آمریکا تعیین کند کدام شرکت ایرانی قرار است رشد کند و کدام یک نباید رشد کند؟ توسعه شبکه ملی اطلاعات را به توصیه رهبر معظم انقلاب با جدیت پیش میبریم که سهم خود را در دنیا بگیریم. زمانی که آمریکا تحریمهایی علیه من و وزارت ارتباطات وضع کرد پیام ما روشن بود که استارتاپهای ایرانی را به نمایشگاه باکوتل آذربایجان بردیم. اگر اینترنت نباشد چطور میخواهیم در کشورهای دنیا تجارت کنیم؟
وزیر ارتباطات میگوید: توسعه شبکه ملی اطلاعات را به توصیه رهبر معظم انقلاب با جدیت پیش میبریم که سهم خود را در دنیا بگیریم. هدف شبکه ملی اطلاعات رشد اقتصاد کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال و اینترنت امروزه برای توسعه اقتصاد اکسیژن است
وی مباحثی که پیرامون شبکه ملی اطلاعات و قطع اینترنت مطرح میشود را دروغ و پروپاگاندا خواند و گفت: به زودی درباره شبکه ملی اطلاعات با مردم صحبت خواهم کرد، هدف شبکه ملی اطلاعات رشد اقتصاد کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال و اینترنت امروزه برای توسعه اقتصاد اکسیژن است. آذری جهرمی تصریح کرد: مگر میتوانیم در حوزه کشاورزی ارتباط خود را با دنیا قطع کنیم و صادرات انجام ندهیم؟ حوزه اینترنت هم به همین شکل است و به هیچ وجه قطع نمیشود مگر در موارد خاص مانند چند روز قطعی که مجموعه امنیتی برای کنترل اوضاع دستور به قطع آن دادند، پس از پایان این التهابها حتما با مردم صحبت خواهم کرد.
حمله امنیتی علیه زیرساختهای دولت الکترونیک
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در پاسخ به پرسشی درخصوص حمله سایبری به زیرساختهای کشورمان، اظهار کرد: اخیرا با یک حمله بسیار سازمان یافته و حکومتی علیه زیرساختهای دولت الکترونیک مواجه بودیم که توسط سپر امنیتی کشور شناسایی و دفع شده است. وی با بیان اینکه این حمله بسیار بزرگ بوده است، افزود: فعلا نمیتوانم جزئیاتی از این موضوع بگویم، اما ابعاد آن استخراج شده است و حتما در رابطه با آن گزارشی داده میشود. وزیر ارتباطات گفت: فعلا نمیتوانم بگویم این حمله توسط چه کشوری انجام گرفته است.
پیگیری کسر هزینه اینترنت بینالملل در زمان قطع اینترنت
وی اشاره کرد: روز گذشته متوجه شدم که اپراتورها در زمان قطع اینترنت، هزینه اینترنت بینالملل را در قبض مردم منظور کردند که این مصداق حقالناس است، از سازمان تنظیم مقررات خواستم که این مورد را پیگیری کنند. وزیر ارتباطات در خصوص خسارت کسب و کارها در چند روز قطعی اینترنت گفت: در این مدت به استارتاپها و کسب و کارها خسارت وارد شده و هنوز برخی به شرایط درآمدی قبل از اینترنت برنگشتهاند. در همین خصوص جلساتی را با اتاق بازرگانی تهران و ایران نظام صنفی رایانهای و اتحادیه کسب و کار نوپا برگزار کردیم تا در آینده نزدیک به نتیجه برسیم. وی درباره انتقاد کاربران به عملکرد پیامرسانهای بومی در دوره قطعی اینترنت تصریح کرد: بر اساس گزارشی که به دست من رسیده است، ظرفیتی که طی آن مدت روی پیامرسانهای داخلی آمد به اندازه گذشته نبود، البته این گزارش تا روز ششم و هفتم قطعی بود. بعد از آن آماری به دست من نرسید. اطلاع دارم که برخی خوب کار کردند، برخی اختلال داشتند، برخی موانع سختافزاری داشتند و برخی دیگر معماری نرمافزارشان ایراد داشت، اما در این بین، پیامرسانهای کمتر مشهوری بودند که خدمات خوبی ارائه دادند.
وزیرارتباطات افزود: شرکتهای ارزش افزودهای که تخلف کردهاند از وزارت ارتباطات مجوز ندارند و بهترین مستند هم جمعآوری شکایت مردم و ثبت آنها بود که اینها باید حسابرسی شوند. ما به مجموعهای که تحت عنوان سران سه قوه تصمیمات اقتصادی میگرفتند نامه زدیم تا به وزارت ارتباطات اجازه حسابرسی بدهند که ما را به مرکز ملی فضای مجازی ارجاع دادند و مرکز ملی فضای مجازی معتقد است دستگاه قضایی بایستی ورود کند، ما شکایت را ارائه دادهایم و منتظر بررسی دستگاه قضایی هستیم.
آذری جهرمی: اخیرا با یک حمله بسیار سازمان یافته و حکومتی علیه زیرساختهای دولت الکترونیک مواجه بودیم که توسط سپر امنیتی کشور شناسایی و دفع شده است. فعلا نمیتوانم بگویم این حمله توسط چه کشوری انجام گرفته است
بازجو بودنم مربوط به قبل از سال 88 است
آذری جهرمی در رابطه با مصاحبه نزار زکا علیه وی مبنی بر اینکه بازجو بوده است، گفت: احتمالا گرد نخودی که مصرف کرده خوب بوده است! او مباحث را با هم قاطی
کرده است. وی افزود: آنهایی که گفتند من بازجوی وزارت اطلاعات بودم، باید بدانند مربوط به قبل از سال ۸۸ بوده است. آن سالی که وی به ایران آمده من در وزارت ارتباطات بودم. ضمن اینکه وی بازداشت سپاه بوده نه وزارت اطلاعات. آذری جهرمی در پاسخ به سؤالاتی در مورد سورپرایز پنجشنبه نیز به حدسهای خبرنگاران پاسخ نداد و گفت: پنجشنبه اعلام میکنم.
دیدگاه تان را بنویسید