فلاحتپیشه:
نباید انتظار تصویب CFT در آینده نزدیک را داشت
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایرادهای شورای نگهبان به لایحه CFT گفت: مباحث سیاسی و ایرادهای جدی پیرامون CFT وجود دارد لذا در آینده نزدیک نباید انتظار تصویب CFT را در کشور داشت. به گزارش ایسنا، حشمتالله فلاحتپیشه افزود: واقعیت آن است که بعد از سلسله تحریمهای تازه و به دنبال آن عملکرد خنثی اتحادیه اروپا عملا در ایران حتی جریانات موافق پالرمو و CFT نوعی بیتفاوتی درباره این دو لایحه را در دستور کار خود قرار دادهاند؛ این جریانات به این نتیجه رسیدهاند که حتی اگر رابطه خوبی با FATF شکل گیرد کمک زیادی به تحریمزدایی جمهوری اسلامی نمیکند.
تند شدن لحن FATF سیاسی است
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به تمدید مهلت چهارماهه گروه اقدام ویژه مالی (FATF) به ایران برای لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو) و الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) گفت: شاید تند شدن لحن بیانیه اخیر FATF در مقابل ایران بیشتر از آنکه براساس دادههای موجود در قبال رفتارهای مرتبط با جمهوری اسلامی ایران با FATF باشد ناشی از ایجاد یک فضای تند سیاسی است. براساس عرف مابین روابط کشورها در مقابل FATF نوع رفتار و تلاشهای صورت گرفته توسط ایران در پاسخ به سوالات و ابهامات مطرح شده معقول بوده و براساس همین عرف نباید FATF چنین اتهاماتی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح میکرد. این موضع نشان میدهد جریان سیاسی تند و قدرتمندی علیه ایران در FATF شکل گرفته که سعی میکند ایران را تهدید نماید.
وی یادآور شد: مقدمات این اتفاق را اخیرا دیدید که به گونهای کم سابقه و برای اولینبار پمپئو رسما به FATF اشاره کرد و سعی داشت موضوع ایران را در FATF موضوعی اضطراری نشان دهد. این نشاندهنده فشارهای سنگین سیاسی در این سازمان است.
فلاحتپیشه درباره سرنوشت لایحه پالرمو نیز توضیح داد: طبق روند قانونی ابهامات شورای نگهبان در کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی و صحن علنی تصویب شد و علنا دیگر ایرادی باقی نمیماند. ایرادها مربوط به موضوع سیاستهای کلی است که اخلال در روند پالرمو ایجاد کرد حال اینکه به باور ما پالرمو تبدیل به قانون شده و باید رییس جمهور آن را برای اجرا ابلاغ کند. در این صورت امکان بهانهسازی علیه ایران از FATF هم گرفته میشود. البته این به معنی پایان کار نیست، چون جریان قدرتمندی علیه ایران در FATF شکل گرفته که با عدم حضور ایران در این سازمان سیاستهای خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران را پیش میبرند.
دیدگاه تان را بنویسید