روحانی در جلسه هیات دولت:
تامین امنیت خلیج فارس نیازی به نیروی خارجی ندارد
رئیسجمهور با تاکید بر اینکهجمهوری اسلامی ایران همواره آماده برقراری روابط برادرانه و دوستانه با همه کشورهای اسلامی بویژه همسایگان است، گفت: هدف اقدامات قدرتهای بزرگ بویژه آمریکا در این منطقه، چیزی جز ایجاد تفرقه و خالی کردن خزانه کشورهای اسلامی و منطقه نیست و کشورهای ساحلی خلیج فارس در کنار هم میتوانند امنیت و ثبات منطقه را حفظ کنند.
به گزارش ایسنا، حسن روحانی دیروز در جلسه هیأت دولت با بیان اینکه تمام شعارهایی که درخصوص ائتلاف جدید در منطقه خلیج فارس و دریای عمان داده میشود، ظاهری و غیرعملی است، گفت: بیتردید هر مقدار از این شعارها هم عملی شود، کمکی به امنیت منطقه نخواهد کرد.
رئیسجمهور خطاب به کشورهای ساحلی خلیج فارس، گفت:جمهوری اسلامی ایران در کنار کشورهای ساحلی این خلیج تاریخی آماده است امنیت منطقه را حفظ کند، همانطور که در طول تاریخ این کار را انجام داده است.
رئیسجمهور طرح ادعاهایی که رژیم صهیونیستی میخواهد در امنیت منطقه حضور داشته باشد را سخنان پوچ توصیف کرد و گفت: پاسخ به این ادعاها روشن است، اسرائیلیها اگر میتوانند همانجایی که هستند امنیت خود را حفظ کنند! گر چه آنها هر جا که حضور داشتند، ناامنی، کشتار و ترور ایجاد کردند و عامل اصلی تروریزم ، جنگ و کشتار در این منطقه صهیونیستها و رژیم غاصب اسرائیل است.
روحانی تصریح کرد: نباید کسی به دام چنین حرفها و ادعاهایی بیافتد که پایان آن برای همه روشن است.
روحانی انجام مذاکرات و تبادلنامهها بین ایران و عراق را بسیار حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: البته در اینکه به نامه اول صدام جواب بدهیم و تشخیص اینکه این نامه واقعاً از طرف صدام بوده است و حتی اینکه اساساً مکاتبه با صدام چقدر مفید است، روند بسیار پیچیدهای داشت؛ اما به هر حال از این شرایط عبور کردیم و اگر آن اقدامات انجام نمیشد، بدون تردید شرایط آنگونه که شاهد بودیم، رقم نمیخورد. انجام آن مکاتبات باعث شد که صدام در نامه پایانی قرارداد 1975 را بپذیرد و از سوی دیگر اعلام کند که تمام اسرا را آزاد میکند.
رئیسجمهور افزود: البته در اینکه صدام حاضر است یکطرفه تمام اسرای ما را در حالی که هنوز اسرای آنها را در اختیار داریم، آزاد کند، تردید داشتیم اما وقتی دلاورمردان کشورمان و بویژه سیدآزادگان مرحوم ابوترابی فرد بعد از سالها زجر و شکنجه به کشورمان بازگشتند روز بسیار شادی آفرین برای همه مردم ایران بود.
روحانی خاطر نشان کرد: در مرحله بعد از مذاکرات توانستیم نظر سازمان ملل و دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل را در اینکه عراق آغازگر جنگ بود، جلب کنیم و پیروزیهایی که از لحاظ سیاسی به دست آوردیم، نشاندهنده تحرک عمیق و حسابشده همه ارکان کشور در این مسأله مهم بود و این نمونه و الگوی بسیار خوبی است که اگر بخواهیم مسایلی را حل و فصل کنیم، باید همه ارکان قدرت در کنار هم قرار بگیرد و همه با هم باشیم. رئیسجمهور با بیان اینکه گاهی با مذاکره و گاهی با ایستادگی و مقاومت بایستی مسیر و راه خود را تا پیروزی نهایی ادامه دهیم، به موضوع برجام و کاهش تعهدات کشورمان در این زمینه اشاره کرد و گفت: آمریکاییها در روزهای اخیر به عظمت بخش دیگری از برجام پی برده و تازه فهمیدند که با ادامه برجام سال آینده همه تحریمهای تسلیحاتی برداشته میشود و ظاهراً براساس زمانسنجی که در اتاق خود گذاشتهاند، متوجه این موضوع شده اند که سه سال بعد از آن هم تمام تحریمها لغو میشود.
روحانی تصریح کرد: این موضوع نشاندهنده آن است که وقتی در این موضوع همه با هم تصمیم گرفتیم و پیش رفتیم موفقیتهای خوبی به دست آوردیم که هر روز دشمنان به ابعادی از آن آگاهی پیدا میکند.
رئیسجمهور با بیان اینکه یکسال صبر راهبردی پیش گرفتیم و چون به نتیجه مطلوب نرسیدیم، ایجاد توازن در تعهدات برجامی را در دستور کار قرار دادیم، اظهار داشت: برای اینکه تعهدات متوازن باشد، کاهش تعهدات خود را آغاز کردیم، ضمن اینکه در کنار آن مذاکرات را هم ادامه میدهیم. همواره معتقد بوده و هستیم که هیچوقت نباید از تعامل و مذاکره فرار کنیم. البته باید محیط آن مساعد باشد و طرف مقابل به مذاکره و حل و فصل مسایل معتقد باشد. در این صورت اگر همه شرایط مناسب بود، همیشه دنبال تعامل با دنیا و مذاکره با طرف مقابل برای اهداف خود هستیم.
روحانی هدف اصلی مذاکره، تعامل، تقابل و فراز و نشیبهایی که در روند گفتگو وجود دارد را حفظ و تقویت منافع ملی و مصالح کشور توصیف کرد و گفت: ایستادگی، مقاومت، مذاکره، اخم و لبخند همه ابزاری است برای اینکه ما را به هدف نهایی برساند. لذا از کاهش تحریمها به دنبال هدف بزرگتری هستیم که البته برخی نسبت به این موضوع برداشت اشتباهی داشته و تصور میکنند از تعامل به نتیجه نرسیده و راه جدیدی انتخاب کردهایم در حالی که همیشه به دنبال تعامل بوده و هستیم و به همین دلیل است که از برجام خارج نشده و کاهش تعهدات به صورت مرحلهای برنامهریزی کردیم. رئیسجمهور کاهش تعهدات به صورت مرحلهای را اقدامی بسیار هوشمندانه و عاقلانه دانست و گفت: همه سران کشورها بعد از تحریم اخیر آمریکا در اردیبهشت سال گذشته از اینکه ایران مسیر عاقلانه و درستی را در مواجهه با آن انتخاب کرده است، از نظام و دولت ایران تجلیل کردند.
دیدگاه تان را بنویسید